PROTEST PROTI PODRAŽITVI VOZOVNIC LPP

Poslal-a Parisien, Pet, 25/11/2011 - 12:56

28.11.2011 ob 17.00 pred Mestno hišo

Pridruži se – zate gre!

www.15o.si

28. novembra 2011 bo Mestni svet Mestne občine Ljubljana odločal o ceni vozovnic LPP, ki naj bi pomagala pokriti primanjkljaj javnega podjetja. Podražitvi ostro nasprotujemo!

Kar 50-odstotna podražitev vozovnic ne bo prinesla dovolj prihodka za potrebne investicije v prometno infrastrukturo, kakovost voznega parka in varovanje okolja – bo pa od uporabe LPP odvrnila precej potnikov, povzročila porast vožnje z avtomobili in posledično onesnaževanje ter dodatno izpraznila center mesta in s tem povezane prihodke, ki posredno polnijo tudi mestni proračun. Še pomembneje; po nepotrebnem bo finančno in mobilnostno prizadela socialno najšibkejše, ki ne morejo vedno izbirati načina prevoza.

Kot vsako javno podjetje se LPP delno financira iz subvencij MOL, ki so daleč prenizke, če Ljubljano primerjamo z drugimi mesti. Ob ustreznem povišanju subvencij in vzporednem omejevanju privilegijev avtomobilskega prometa ne bi bilo potrebe po dvigovanju cen in javno podjetje bi lahko resnično delovalo v interesu javnosti.

Javni promet je že dolgo uradno uvrščen med prioritete, zato od odločevalcev pričakujemo, da bodo stali za svojimi besedami ter jih podprli z ustreznim deležem mestnega proračuna. Javnega interesa, socialnih pravic in čistega okolja ne gre zagovarjati samo retorično!

Zahtevamo večjo dostopnost javnega prometa za vse družbene skupine!

Facebook event:
https://www.facebook.com/event.php?eid=243878372338511

Letak


Filename/TitleVelikost
Protest proti podražitvi vozovnic LPP.png130.23 KB
Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Dogodki, dejavnosti