Matic Munc in Natalija Markač za rešetkami + izjava Matica Munca

Poslal-a kaptive, Sob, 24/03/2012 - 08:24

Danes zjutraj je na svojem Facebook profilu Matic Munc objavil tudi naslednji zapis, ki ga spodaj objavljamo v celoti:

Obtožujem!

Obtožujem! Slovenske vlade do današnjega dne, ki so področje "sociale in družine" odrivale na stranski tir, ga tlačile v kategorijo denarnih transferjev ter nikoli niso vsebinsko posegle v sistem zaščite otrok v Sloveniji, ki je birokratski in neučinkovit. Pomanjkanje strokovne argumentacije ima za posledico šepavo zakonodajo in dodatne zlorabe oškodovanih otrok.

Obtožujem! Slovenske strokovne delavce na centrih za socilano delo pomanjkanja strokovnega poguma in hrbtenice. Prenašajo dodajanje novih nalog in ne dvignejo glasu v obrambo svoje stroke. Težke primere pogosto obravnavajo strahopetno in nestrokovno ter se izogibajo odgovornosti, ki jim jo nalaga država.

Obtožujem! Del slovenske Policije, ki brez kančka humanosti igra vlogo zvestega služabnika in izvaja naloge, ki so v nasprotju z njihovim lastnim etičnim kodeksom ter stroko. Primere svoje slabe prakse pogosto poskušajo prikriti in naknadno prirejati svojo dokumentacijo, da je videz čist in napake ostanejo prikrite.

Obtožujem! Del slovenskega sodstva, ki ne pozna niti lastne stvarne pristojnosti in zakonodaje. Sodniki ini sodnice, ki sodijo pristransko, v sodbe zapišejo govorice, nepreverjene izjave ali celo lažne izpovedbe in trdijo, da so to dokazi.

Obtožujem! Slovenske sodnike porotnike, laike, v imenu katerih je zapisano, da je sodba v imenu ljudstva. Ne spremljajo obravnav, občasno spijo na obravnavah in na koncu prikimajo tistemu, kar profesionalni sodnik ali sodnica pravi. Nimajo lastnega mnenja in so v dvorani za okras.

Obtožujem! Del slovenskega odvetništva in tožilstva odkritih in prikritih oblik sistemske korupcije, kjer si med seboj izmenjujejo podatke, trgujejo z usodami ljudi, preganjajo nedolžne in spregledajo krive. S svojim ravnanjem še dodatno zmanjšujejo zaupanje v slovensko pravno državo.

..............................

vec informacij

http://www.siol.net/novice/crna_kronika/2012/03/novica.aspx

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj