!!!4Xkoncert!!! 20hFreewayMachine 21hNetherworld 22hBrezpointBand 23hPyroxene

Poslal-a ThDi, Pon, 25/06/2012 - 13:50
29 Jun 2012 - 20:00

koncertna dvorana

http://www.facebook.com/events/173176896146199/

20:00 - Freeway Machine
http://www.facebook.com/pages/Freeway-Machine/234583793291146
Freeway Machine so perspektivna mlada slovenska rock skupina, ki je nastala leta 2007 in nas iz leta v leto bolj navdušuje z napredkom. Prvotni člani skupine so bili Matija Lampret (bobni), Jure Hauptman (kitara) in Anže Hauptman (bas kitara). Kasneje sta se jim pridružila še Gašper Tomaševič (kitara) in David Kastelic (vokal), ki je v nadaljevanju skupino zapustil. Današnja zasedba je sestavljena iz štirih, mesto pevca pa je prevzel Jure Hauptman. Skupina je na začetku zgolj preigravala pesmi, kasneje pa so dodali še vokal in nastala je prijetna mešanica različnih glasbenih vplivov. V svojem ustvarjanju se približujejo rocku 70. let, temeljem hard rocka, kar podkrepijo z dobrimi kitarskimi vložki in vokalom. Kljub preigravanju pesmi zelo različnih izvajalcev, je za njihova avtorska dela značilna unikatnost, dodelanost in svežina, ki je na slovenski rock sceni že nekaj časa primanjkuje. Zase pravijo, da igrajo zaradi druženja in uživanja v glasbi, kar se izrazito pozna na njihovih koncertih, kjer vlada sproščeno in prijetno vzdušje. Kjerkoli se pojavijo, sprožijo plaz pozitivnih komentarjev, njihova glasba namreč navdušuje tako mlada rock ušesa, kot vzbuja nostalgijo pri starejših udeležencih koncertov. Med drugim pravijo, da so ena najbolj perspektivnih mladih zasedb, ki hitro napreduje in navdušuje v vseh vidikih dobre rock zasedbe- tako glasbeno, kot vizualno. V njihovi koncertni karieri se je zbralo že kar nekaj nastopov. Bili so zmagovalci Rock Maratona, igrali so na znanem slovenskem festivalu ŠVIC, letos pa jim je pripadel tudi naslov Rock Vizionarjev 2011, kjer so » po mnenju žirije pripravili energičen, zelo navdahnjen in kompakten nastop, ki je tudi zvočno presegel in se z avtorskimi komadi zelo približal bazičnemu rokenrolu sedemdesetih«. Zagotovo si lahko v prihodnosti obetamo še veliko odličnih koncertov in predvsem kvalitetne glasbe, ki je v današnjih časih marsikdaj primanjkuje.

21:00 - Netherworld
http://www.facebook.com/NetherworldBand
16.11.2011, Tovarna Rog, koncertna dvorana
Band se imenuje Netherworld (spodnji svet, podzemlje), sestavljamo pa ga štirje člani in sicer Eva (vokal, kitara), Domen (kitara), Katjuša (bass) in Anže (bobni). Obstajamo od Marca 2011, in od takrat smo imeli dva nastopa, prvega v KUD France Prešeren aprila in drugega v praku Zvezda septembra. Netherworld smo slovenski rock bend, ki je svojo pot začel 10. Marca 2011. Štirje člani, edinstven zvok in energična, čeprav nekoliko temna atmosfera so popoln opis za naš band. Glede zvrsti bi se najlažje označili kot Alternativni rock, čeprav nas vsakdo poveže z drugo zvrstjo. Glasba vsebuje predvsem elemente metala in punk rocka z temnim, nekoliko kobainovskim vokalom. Skupina večinoma temelji na avtorski glasbi - v rednem repertoarju imamo sedem lastnih komadov. V petek bomo predstavili nov, osmi (in verjetno najtemačnejši) del repertoarja z naslovom Enter the Void.

22:00 - Brezpoint band
http://www.facebook.com/skupina.brezpoint
Smo mlad band ki je nastal 1.3.2009. Prihajamo iz Rovt, majhna vasica med Logatcem in Žirmi (lepa vas, ki je vredna ogleda). Igramo PunkRock, želimo si ustvariti nekj novega, neko drugo zvrst keter druge skupine ne igrajo. V skupini smo 4 mladeniči, vsi prihajamo iz Rovt. Povprečna starost benda je 17,5 let.

23:00 - Pyroxene
www.pyroxene.si
Tadej "Pečo" Lavriša - bobni
Jan "Teho" Tehovnik - vokal
Mate "Mafro" Hrovat - bas
Andraž "Žažž" Kumar - Ritem kitara
Kristjan "Benito de Luigi Martins Constanza Columbo" Hacin - solo kitara
http://www.facebook.com/smrt.in.razdejanje
Band Pyroxene obstaja že od leta 2009. Sprva smo se predstavljali pod imenom Škrlatna Žetev. Prostore nam je takrat posojala gimnazija Šentvid, na kateri se je večina benda tudi spoznala.Istega leta je takratna zasedba prvič nastopila na prireditvi gimnazije Šentvid. Leta 2010 smo zamenjali prostor za vaje in pevca, pridružil se nam je tudi kitarist Andraž. V tej zasedbi smo leta 2011 nastopili na finalu ŠIL-e (Šolska Impro Liga) . Kmalu po tem nastopu se nam je pridružil nov vokal Jan Tehovnik. V današnji zasedbi smo skupaj eno leto, pod imenom Pyroxene. Naša glasba vsebuje elemente bluesa, klasičnega rocka in težkih ritmov heavy metala.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica | Druženje | Okrogla miza | Performans | Predavanje | Predstavitev | Projekcija | Razstava | Sestanek
Poslal-a ThDi, Ned, 01/07/2012 - 12:53

brezpiont bend niso igrali