Dežurni

Poslal-a kooperativa.org, Sob, 15/07/2006 - 17:14

Dežurnemu je treba napisat navodila v zvezek kaj mora delati, kaj so njegove pristojnosti, omejitve in dolžnosti... Evo to je moj predlog...

Naloge,... dežurnega:

Dežurni mora ob prevzemu dežurstva prevzeti in vedno nositi s sabo : Ključe, Rogofon, mobikartico za 1.000SIT, Zvezek - dnevnik z opombami dežurnega. Če tega ni, mora to najti.

a) poklicati X številk v primeru intervencije, polniti mobi
b) skrbeti za red, čistočo in mir (z zgledom, opozarjanjem in prepicevanjem),
c) skrbeti za varnost obiskovalcev, elektriko, vodo,...
d) skrbeti za odklepanje in zaklepanje zaklenjenih prostorov, ki jih uporabljajo uporabniki, ki še nimajo svojega ključa,
e) komunikacijo in pomoč varnostniku/vratarju,
f) organizacijo in nadzor vzdrževalnih del,
g) prazniti zicarja in skatlo za samoprispevke,
h) voditi dnevnik (vpisati vse pomembno vkljucno z denarjem),
e) poskrbeti mora za primopredajo dežurstva,
....

Dežurni ne sme :
- govorit v imenu ROGa in komunicirat z uradnimi osebami (napotiti jih mora na skupščino)
- pustiti ključev varnostniku ali komurkoli drugemu, ki ga ne pozna dobro,
- odnesti ključev izven ROGa
- se spuščati v spore in konflikte z uporabniki ROGa
...

Skratka, dežurni je takrat, ko ima ključe "Tata - Mata oz. Direktor Roga (in tudi hišnik, čistilka, računovodja, delavec, :)

... a sem kaj spustil :)

Pojavljajo pa se dileme. Kdo je dežurni? Ali je to obveza ali prostovoljstvo? Koliko ur in po kakšnem kriteriju se dežurne določa?

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | prejšnja tematika | naslednja tematika Sodelovanje med uporabniki in uporabnicami
Poslal-a kooperativa.org, Pet, 11/08/2006 - 14:20

V Rogu se trudimo vzpostaviti infrastrukturo in za te potrebe je šlo samo v zadnjem času 500.000 SIT. Po drugi strani pa se pojavljajo neidentificirane osebe, ki nam vsakodnevno kradejo kable in druge stvari, ki se jih da vnovčiti. Ko bomo snemali in septembra, ko bodo prišli ljudje z dopustov, bo v Rogu še več priložnosti za krajo vrednih stvari - recimo kitare ali bobnov kakšne skupine. Ključavnica zadrži človeka, ki se je namenil vdreti samo kakšno minuto in zato ne zadostuje samo zaklepati. Vzpostaviti moramo notranjega varnostnika, ki bo nadziral stavbo 24 ur na dan. Torej tudi to funkcijo bi naprtil dežurnemu :) Če ne bo prostovoljcev za pozna nočna dežurstva, ga pa plačajmo. Če pomislimo, da so zadnji teden dnevno odnašali za več kot za 40.000SIT materiala, to ne bo prevelik strošek.

Pomislimo, da nekaj Rogovcev dela pri G7 kot varnostniki za 700SIT/uro , popoldan pa pridejo delat še v ROGa, kjer so nam pokradli za 40.000SIT/materiala. Glede na to, da znam računati sem prišel do sklepa, da nekaj v sistemu ne štima :)