Piknik za Rogove podpornike in sosede

Poslal-a pirman, Pon, 28/08/2006 - 23:56
31 Aug 2006 - 17:00 || 31 Aug 2006 - 21:00

tovarna Rog, dvorišče, socialni center ...

Spoštovano rogovsko občestvo,

vabimo vas na druženje, piknik in ogled prostorov in dejavnosti, ki potekajo v tovarni Rog. Za nami je skoraj pol leta osvobojene Tovarne Rog; pol leta zagnanosti, delovnih akcij, skupnega ustvarjanja, spletanja medsebojnih vezi, itd. Vsem nam je jasno, da smo to inovativno pot lahko prehodili le skupaj, enotni (ali pa vsaj s konsenzom) v ideji in dejanjih. Rog kot neprekinjen laboratorij svobodnega duha, kot indikator socialno kulturno umetniške inciativnosti, kot prototip neposredne demokacije, ter (prvo in nenazadnje) Rog kot 'začasni' eksperiment inovativne rabe javnih prostorov, ustvarjamo seveda le somišljeniki, povezani v iluzorno skupnost, s povsem realnim učinkovanjem.

Po pol leta pride čas za refleksijo in nove izzive. Čas da prebudimo poletno zatišje in se skupaj zaženemo v pestro jesen (za pestrost bodo verjetno poskrbeli tudi lokalni politični dejavniki, ter neukrotljive podnebne razmere). Morda lahko skupaj premislimo določene izzive našega obstoja, ki se latentno a z neukrotljivo stalnostjo pojavljajo, morda lahko kakšno vržemo prav o tistih vidikih, ki nas ne zadevajo posamično in ki jih lahko rešimo le kot skupnost.

V ta namen smo se na obeh skupščinah (Rogovski, ter antirasistični) odločili da priredimo v okviru festivala Mir, ki bo potekal, (kje drugje kot) v prostorih Roga med 30. in 2. septembrom, dobrodelni piknik vseh, ki ste kadarkoli kakorkoli podpirali Rog.

Izkupiček iz donacij (za hrano) tega dne festivala bo šel v skupni Rogov žep brez dna.

Vabljeni, (kot verjetno veste) kadarkoli, drugače se za piknik zberemo v četrtek ob 17h.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Druženje