DostJe! televizije APRIL

Poslal-a partija, Ned, 01/04/2007 - 18:33

DOSTJE! TELEVIZIJE – projekcije v aprilu

vsako sredo ob 20.00 v Socialnem centru Rog

4.april Atenco: Romper en el Cerco – Atenco breaking the siege (Mehika, 2006, 45')
Dokumentarec mehiških aktivistov Promedios in Canal 6 analizira dogodke v San Salvador Atencu. V prvih dneh maja 2006, ko je mehiška zvezna policija brutalno napadla uporne prebivalce. Film dekonstruktira delovanje množičnih medijev, ki so odgovorni za širjenje strahu in informacijsko blokado. Še en dokaz več, da se proti nepokornim telesom, kapital lahko bori samo z orožjem in blokado.

11. april: Che Guevara – Hasta la victoria siempre (Ferruccio Valerio, Kuba Italija, 2004, 60')
Dokumentarec o zdravniku, ki ga je potovanje po Latisnki Ameriki spremenilo v večnega revolucionarja. Che je bil v šestdesetih simbol upora med študenti po celem svetu in to ostaja tudi danes.

18.4. Projekcija ANTI G8
Kratki filmčki o protestih proti osmim najbolj »razvitim« državam - G8. Gostja dr. Marina Gržinič nam bo predstavila projekt: Sveto prekletstvo! O nujnosti izoblikovanja radikalnih odgovorov, na ogled pa bodo plakati proti G8. You are G8, we are 6 billions!

25.4. Viva Zapata (Elia Kazan, ZDA, 1952, 113')
Biografska drama portretira življenje in lik revolucionarnega mehiškega kmeta z začetka 20. stoletja – Emiliana Zapate. Zapata je vodil kmečke upore v mehiški zvezni državi Morelos, kasneje pa je postal kultni lik mehiške revolucije.

www.dostje.org

partija's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Dogodki, dejavnosti