Tovarna ROG #6.6.2016 (4h - 14h) Rog Factory stand-off HD

Poslal-a kaptive, Čet, 09/06/2016 - 17:35

klikni na sliko da se odpre playlista

BACK____PLAY____FORWARD___________________________klikni ikono da se odpre na YouTubu

Poslal-a kaptive, Ned, 19/06/2016 - 08:38


Vir: Komunal
https://www.youtube.com/watch?v=1yDlZDpudqQ

Vir: Spletno Delo
https://www.youtube.com/watch?v=KnfTwBY3tCI

Poslal-a kaptive, Sre, 15/06/2016 - 21:58

Saturday 25th of March 2006 marked the start of the initiative to open the abandoned bicycle factory Rog for temporary use, with the intent to carry out non-profit, non-established activities on its premises. It is not a classic occupation of space, but a temporary alteration of its purposes. The 7000 square meter large factory - owned by the City of Ljubljana (MOL) - has already been left to decay for 15 years. As long as MOL doesn't develop and begin implementing a clear strategy to solve the problem of these empty premises, we self-initiatively wish to open it to all individuals and groups engaged in the non-profit sector, for the realization of independent production of cultural and social content.

Rog - Smo zacasni / We are temporary is a documentary made by the temporary users of the factory Rog premises.

Poslal-a rgb, Sre, 29/06/2016 - 15:21

CON.TEMPORARY

/ 11 YEARS and Counting...
// Kaj delaš ? Mline Na Veter ?
/// Ne. Digitalne Števce na elektriko.
//// Zakaj ?
///// Re_evolution.
--
/ Kje je Andraž Jež ?
// V Petek bo imel govor na Strehi Roga.
///
////

Poslal-a kaptive, Sob, 18/06/2016 - 08:15

Posredujem tole besedilo, ki sem ga snel, nekje:
Rog – za kaj gre: POST-BARBARIZEM "UREJANJA PROSTORA"!
Za nic takega ne gre, kar bi naj bilo spodaj, zadaj…, skritega. Za nic misticnega in nevidnega ne gre. Za noben Kapital in nikakršne kapitaliste, za nikakršen kapitalizem ne gre tukaj! Zadeva je NESKONCNO bolj nevarna kot se to zdi in je ni moc ustaviti z nobeno SPREMEMBO TISTEGA MISTICNEGA ZADAJ, SPODAJ, KAJTI TEGA ZADAJ, SPODAJ, TEGA SKRITEGA NI. JE FIKCIJA IN OSTANEK NACINOV MIŠLJENJA PREJŠNJIH GENERACIJ IN TAKRATNIH CASOV, KI JIH VEC NI OD NIKODER.
Nasprotno, imamo opravka s površino in površnostjo in BANALNOSTJO ter BANALNIM ZLOM , in sicer nekako tako kot s površinskimi deli, ki se jih lotevajo s svojimi bagerji. A pozor: ne gre za gradnje kar tako, za »dela« in »delo« nasploh, pac pa za RUŠENJE in v nekem pomembnem smislu torej NE-DELO. To je tisto, kar opravljajo managerji javnega denarja (MOL, Jankovic et co.) z ZASEBNIMI INTERESI razlicnih lobijev in korporacij vred.
Boj NI DRUŽBENE, EKONOMSKE, KULTURNE, SOCIALNE »NARAVE« in se vodi okoli MESTA in v mestu… Posredi niso vec NOBENE PRODUKCIJE, NIKAKRŠNE TOVARNE, kaj šele da bi šlo za PRODUKCIJSKE NACINE. Gre za ostanke ostankov tovarn, ki jih vec ni od nikoder! Ne mešati tega dvojega – to utegne biti usodno!- , kajti »logike« so KVALITATIVNO razlicne, temu primerno tudi prijemi in posledice, NADVSE PA VIDEZ (ki tukaj še kako šteje).
Jankovic NI kapitalist in mi nismo »v« kapitalizmu, kaj šele da bi bili proletarci (v najvecji možni meri smo iztirjeni, pregnani/outsourcani iz produkcije, raz-pravljeni, joberji, prekerci… v najvecji možni meri pa kar lumpen-proletarci (ce že hocete govorjenja na nacin XIX. stoletja).
Jankovic HANDLA z javnim, našim denarjem in ne s svojim, zasebnim (kot to pocno kapitalisti)! MOL ne handla s privatnimi posestvi in površinami, pac pa z javnimi… Tukaj NE GRE ZA PRODUKTIVNOST IN PROIZVODNOST V INDUSTRIJSKEM POMENU kapitalizma, pac pa za HIPER-PRODUKTIVIRANJE javnih, naših zemljišc… To hoce reci, da to pocne V POMENU KORPORATIVIZACIJE, TEHNIZACIJE CELOKUPNEGA ŽIVOTARJENJA. To pomeni SAMEGA NACINA ŽIVLJENJA, in sicer v pogojih post-industrijskega, post-tovarniškega, post-delovnega, post-kapitalisticnega. Temeljna »surovina« tukaj ni ta ali oni »material«, pac pa CLOVEŠKI MATERIAL! Tudi zaželeni izdelek ni ta ali oni, pac pa POHLEVNI, KASTRIRANI MEŠCAN, KI POSTANE PODRUŽBLJENI, KULTURNI ZOMBI.
Ne gre pri tem za parcialne (produktivne, proizvodne…) prijeme - kot v industrijski dobi in/ali ki so zamejene, vsaj delno (a bistveno) – na tovarniška okolja, pac pa sedaj gre za nekaj takega kot je POST-TOVARNIZACIJA CELOKUPNEGA NACINA ŽIVLJENJA, tistega javnega še posebej. In to slednje »pomeni« BLOKADO IN UNICENJE KAKRŠNE KOLI MOŽNOSTI JAVNEGA ŽIVLJENJA, DELOVANJA, NAJBOLJ POLITICNEGA. PREDVSEM PA POMENI UNICENJE/RUŠENJE TISTEGA ŽE NASTALEGA IN UPORNIŠKEGA, DRUGACNEGA: IN TO JE ROG.
Vse, kar v mestu pri tem ostane – ko se torej udejanjijo ti prijemi - je to, kar že sedaj JE v Ljubljani in tudi vseh podobnih ANTI-MEST, kar pomeni: možnost »sprehoda«, »pijace« in pasivnega civkanja/jamranja – ali samohvale (NARCISIZIRANJA) o »NAŠEM kulturnem mestu« TER »nedotakljivi prestolnici« domacijske lepe duše. Seveda vse to velja samo za tiste, ki si lahko privošcijo sprehod in pijaco v mestu ter sprenevedavo civkanje o domnevnih lepotah post-modernega BARBARIZMA.
To so tisti NEpoložaji, v katerih mešcani in mešcanke postanejo IZLOŽBENI EKSPONATI NEKEGA MUZEALIZIRANEGA, KASTRIRANEGA NE-MESTA, in sicer natanko kot tisti, ki si jih – skupaj z ne-vec-mestom – pridejo (kot opice v živalskem vrtu (ogledovati turisti. Kot vošcene figure, kvecjemu kot mumije neke domnevne – a definitivno UMRTVINCENE IN MRTVE - »lepote«. Za produkcijo PRIDNOSTI, MIRNOSTI IN UREJENOSTI, MRTVINCENJA IN MRTVIH TUKAJ GRE in torej za UBIJANJE PRI – zaenkrat še - ŽIVIH TELESIH.
Receno še »estetsko«, da bi bili razumljivi tudi barbarom današnje »lepote«. »Koncept« lepote, s katerim tukaj imamo opravka, je »egiptovski« in aleksandrijski/helenisticen, tudi rimski in nikakor ne grški. Gre za ZAMRZNJENO, BLOKIRANO FIGURO, KI SREPO MOLEDUJE V NAS in ne za »gibajoci se«, »agonski« Grški gib in prijem, ki je POLITICNE – ne pa despotske, imperialne ali faraonske! - PROVENIENCE.
Bojevati se proti temu pomeni NE IMETI V GLAVAH MISTICNIH KONSTRUKCIJ KAPITALA IN KAPITALIZMA, KI DA VSE POJASNIJO. Nasprotno, tukaj gre za post-kapitalisticne zadeve MANAGERJEV IN MANAGERSKE REVOLUCIJE TER TEHNIK GOSPOSTVA, katerih razumevanje PRED-POSTAVLJA OPUSTITEV AHISTORICNIH BLEBETANJ IZ POPREJŠNJIH STOLETIJ.
Temu NOVEMU TIPU GOSPOSTVA, s katerim imamo opravka, se SAMOZAKRIVAJOCE RECE »UREJANJE PROSTORA«. Same politike (policies IN NE POLITICS!), ki se jih lotevajo, so torej zadeve UREJANJA in/ali v red spravljanja, ravnanja…, kratko malo RAVNANJA IN UPRAVLJANJA S CLOVEŠKIMI »VIRI« (resources), ce smo direktni.
Na katere cloveške vire ta post-barbarizem meri? Samo na ene in zgolj nekaterih, s pomocjo njih pa na celoto ali vse, ki pa so – POZOR!!! - že zdavnaj bili kastrirani za njihove politicne in siceršnje cloveške zmožnosti in/ali so že sedaj zombiji. Kdo so ti »eni« in nekateri, ki so tarca managerskih bagerjev post-barabarizma? To so IZKLJUCNO tisti iz mlajših generacij, ki so se PRIPRAVLJENI IZPOSTAVITI in so torej uporniški. POLITICNI so in še zmeraj – vsaj naceloma in v približku - VEDO ZA KAJ PRI POLITIKI IN DEMOKRACIJI, DEJAVNEM ŽIVLJENJU… GRE.
Konformisti – velikanska vecina prebivalstva – SO ŽE USTREZNO OBDELANI, ZRAVNANI, UREJENI, STAREJŠI NE ŠTEKAJO… V tem smislu gre za POLITICNE SPOPADE uporniške mlade generacije za POLITICNO RAZUMEVANJE IN ŽIVLJENJE SEMSTRAN SAMOUMEVNOSTI WNEBOVZETNE TEHNIKE IN TEHNOLOGIJE TER TEHNICNEGA, KORPORATIVNEGA NAPREDOVANJA V NIKAMOR POST-KAPITALISTICNE, POST-FAŠISTICNE SAMOUMEVNOSTI KONFORMIZMA, V KATEREM NI VEC NE PROSTORA IN NE MESTA ZA NOBENO UPIRANJE IN POLITICNO ŽIVLJENJE. ZA NOBENO IN NIKAKRŠNO DEMOKRACIJO.
Kratko malo, ne gre za nic majhnega, pac pa za SKRAJNO NEVARNE POSKUSE TOTALNEGA PODRUŽBLJANJA CELOKUPNE POPULACIJE NA RAVNI MEST. Za to so vsi tisti, ki se temu uprejo obravnavani kot PODGANE. S POST-TOTALITARIZMOM IMAMO OPRAVKA in ne s tako rekoc PRED-TEHNICNIMI in pred-potopnimi benignostmi tipa Kapital in kapitalizem, o katerih civkajo samo-poneumljeni družboslovci in družboljubci, ki so se ujeli v jezikovnih igrah in ideologemih industrializma.
P.S.
Kdo je tukaj najbolj nevaren? Seveda MOL in Jankovic, a to ŠE NI VSE. Še bolj utegnejo biti nevarni družboslovci in družboljubci, ki ELEMENTARNO NE RAZUMEJO »SVOJEGA« CASA IN KVALITATIVNO SPREMENJENIH BOJEV, S KATERIMI IMAMO OPRAVKA. To so tisti, ki vse-kar-je, »vidijo« v kategorijah Kapitala in družboljubljenja ter dela in torej antipoliticno. Veliko bolj zafecljano je vse skupaj kot se torej utegne zazdeti na prvi pogled tistih, ki prakticirajo REDUCTIO AD ABSURDUM: NA KAPITAL IN DELO. NAMREC.

Poslal-a rgb, Sob, 18/06/2016 - 12:24

hlapci so gospodarji gospodarjev
gospodarji so hlapci hlapcev
vsi pa pa ogabni hlapci kapitala

rog pa je nekaj drugega

obstajajo dobri audiobooki kapital 1 - 3 ... priporočam

suženjstvo.suženjstvo

ajt.s

i_GOGH113

Poslal-a kaptive, Sob, 18/06/2016 - 18:58

Thank You

Poslal-a rgb, Čet, 09/06/2016 - 09:20

copy pejstat so se pa že naučili...itak,

Poslal-a kaptive, Čet, 09/06/2016 - 17:14

linki dodani

Poslal-a rgb, Čet, 09/06/2016 - 09:19

copy pejstat so se pa že naučili...itak,

Poslal-a rgb, Čet, 09/06/2016 - 09:16

copy pejstat so se pa že naučili...itak,