Siol, 14. 6. 2016 - Rogovci na sodišču premagali Jankovića: rušenje Roga začasno prepovedano

Poslal-a Mitar, Tor, 14/06/2016 - 08:47

Sodišče je ugodilo uporabnikom Roga in začasno prepovedalo rušenje nekdanje tovarne.

Sodišče je rušenje prepovedalo, dokler ne bo rešen spor z občino, poroča Dnevnik. Uporabniki Roga so nam informacijo potrdili. Mestno občino Ljubljana smo prosili za pojasnila v zvezi s prepovedjo. Njihove odgovore še čakamo.

Na območje nekdanje tovarne Rog so prejšnji ponedeljek ponoči prišli varnostniki. Pripeljali so tudi bager, saj so nameravali začeti rušiti objekte v lasti Mestne občine Ljubljana, ki so jih zasedli rogovci, zdaj pa jih nočejo zapustiti.

Tako Janković kot rogovci so napovedali uporabo vseh pravnih sredstev.

Mol: Gradbeno dovoljenje je veljavno, vložili bomo tožbo

Z Mol so sporočili, da je gradbeno dovoljenje veljavno, zato podaljšanje ni potrebno. "Kot smo že povedali, se je Mol zavezala, da do odločitve sodišča ustavi vse aktivnosti in do takrat z dialogom skuša najti najboljšo rešitev za prihodnost Centra Rog in za vključitev obstoječih programov nekaterih začasnih uporabnikov Roga v prenovljeni Center Rog. Sklepi in zaveze Mol glede tega so podani pisno, javno in so jasni. Mol se bo na izdano začasno odredbo pritožila v roku (rok za pritožbe je 8 dni), hkrati bo vložila lastninsko tožbo."

V petek več oseb napadlo rogovce

Policisti so v petek nekaj pred polnočjo posredovali pred nekdanjo tovarno Rog, kjer je skupina več oseb, oblečenih v črno in maskiranih, fizično obračunala s tistimi, ki so se takrat tam zadrževali. Po podatkih policije je lažje poškodovana ena oseba. Ob prihodu policistov so se napadalci razbežali, prijeli pa so jih šest.

Janković je nočni napad na rogovce obsodil in izrazil zaskrbljenost.

Aleksander Kolednik

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj V medijih