IZJAVA ZA JAVNOST GLEDE DOGAJANJA V ROGU

Poslal-a Mitar, Pon, 06/06/2016 - 11:28

Članice in člani 4. skupine Združene levice obsojamo nasilje ob današnjih dogodkih v ROGu. Odgovornost za nasilje v ROGu ni le stvar varnostnikov, temveč tudi Mestne občine Ljubljana v celoti, sploh Mestnega sveta MOL! Hkrati tudi javno protestiramo proti iracionalnemu delovanju MOL, ki svojim občanom krati najosnovnejše pravice!
Podpiramo alternative, ki že leta delujejo v okviru ROGa, ker je to prostor sodelovanja, soustvarjanja, dogovarjanja tistih, ki so pripravljeni in sposobni tako delovati. Samoorganiziranost v prostoru je očitno v našem glavnem mestu nezaželena, ne morejo je pa nadomeščati tako imenovana »javno zasebna partnerstva«, ki najpogosteje pomenijo diktat kapitala.
Očitno je najpomembnejše omejevanje avtonomnih prostorov, kontrola za vsako ceno, pa čeprav bo ROG postal le še ena gradbena jama sredi mesta!

Zahtevamo, da MOL zagotovi osnovne možnosti in pogoje za samoorganiziranost vseh, ki v ROGu že delujejo. ROGOVCI že leta z različnimi vsebinami polnijo družbene in fizične prostore z drugačnimi praksami delovanja, praksami, ki odpirajo skupnost vsem, ki so pripravljeni sodelovati in soodločati.
ROGOVCI drugačen svet ustvarjajo iz dneva v dan.
Podpiramo jih, ker je drugačen svet nujen, ne le mogoč!

4. skupina Združene levice

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Podpora