CIRKULACIJA 2 - NOVA SERIJA PREDSTAVITEV

Poslal-a Savski, Pon, 21/05/2007 - 09:55

Kljub skrajno neugodnim pogojem (elektrika, elektrika...) nadaljujemo z dejavnostmi v interdisciplinarni postaji CIRKULACIJA 2. Serijo javnih predstavitev (za normalno delo ni možnosti) pa nadaljujemo po enomesecnem premoru. V tem casu je postalo jasno nekaj: da s strani upravitelja javnega prostora (Mestne obcine Ljubljana) tudi v prihodnosti ne moremo pricakovati drugega kot nadaljnje sprenevedanje do samoiniciativnih kreativnih javnih praks. Sprenevedanje pa je efekten nacin utrujanja (morjenja) teh iniciativ. Drug izraz za sprenevedanje je seveda laž.

Program v Cirkulaciji 2 ("Okus Cirkulacije 2"):

ponedeljek, 21. maj:
20.00 Luka Princic in Borut Savski: Generativni video
Predstavitev nekaterih dosedanjih primerov real-time racunalniskega videa obeh avtorjev in napoved nadaljnih poizkusov na tem področju. Primerom bo sledilo soocanje mnenj in vizij, kjer bo sodeloval tudi Neven Korda.

cetrtek, 24. maj:
20.00 Stefan DOepner: Spinning resonators
Vrteci se resonatorji so zvocila, ki so del kulturnega izrocila avstralskih aboriginov - je povedala Bogdana Herman. Stefan Doepner dela sodobno razlicico tega instrumenta.

Vec podatkov o cirkulaciji 2 je dostopnih na http://www.3via.org/IntermediateSpaces in na spletni strani Tovarne Rog http://tovarna.org/

Izvedba programa je pogojena s trenutnim stanjem dostopa do alternativnih električnih virov (generatorjev električne energije), saj je Tovarna Rog popolnoma odrezana od temeljne civilizacijske infrastrukture (spet razmišljam o besedi rezervat - prikrade se mi še beseda genocid). Indijanci in aborigini...

Kot zakljucni citat bi bil primeren naslednji klic: Boj se kreativnosti oblastnikov!

Savski's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Dogodki, dejavnosti