PADEC festivalEksperimentalnegaCirkusa

Poslal-a ThDi, Pon, 29/08/2016 - 12:44
2 Sep 2016 - 09:00 || 4 Sep 2016 - 04:00

cirkus, dvorišče, stopnišče,...

2. in 3. septembra bo v Rogu cirkuški festival! Povabimo vas vse, da pridete, lahko tudi nastopate, če bi hotl.
Če bi kdo želel pomagat pri pripravi prostora, kuhinji ali pri predstavah je zelo dobrodošla.
Lepo se imejte!

Še program, ki je zaenkrat:

PETEK, 2.9.2016
9h-11h:ZAJTRK
Prosti trening in samoorganizirane delavnice
15h-17h:Zračno-gibalne delavnice. Ples na svili ter talno ojačanje.
17h: Zirco Bajka street show, mesto (rog)
20h: Kabare Padal 1.DEL
21h: cirkuško lutkovno glasbena predstava OR OR
21.30h: Pavza
22h: Kabare Padal 2. DEL

SOBOTA, 3.9.2016
9h-11h: ZAJTRK
dopoldne: Zirco Bajka street show mesto (rog)
19h: NOISE cirkus Mismo Nismo
21h: Tango Demolition (stopnišče), ples na svili med štuki, Stopniščna predstava
21.30h: Fire Show (dvorišče)
22h: Renegade

...še opis festivala:
1.2D FECI PADEC
Ki namenoma dopušča zmote in prvine cirkusa in ostalih sorodnih in nesorodnih umetnosti. To leto bo kot novorojenček prijokal v svet drekca pekca in ugledal luč dneva v Rogu in okolici. Ker je cirkus v slovenskem zraku razmeroma mlada umetnost in se o cirkusu kot eksperimentu ni ravno veliko govorilo, bi radi povabili in predstavili vse, ki jim ideja eksperimenta že od nekdaj odzvanja v glavi. Predstavljali_e se bodo kontorzionisti_ke umetniških form iz skoraj cele Slovenije in skoraj cele tujine. Festival bo trajal 2 dni, predstavile se bodo nove in stare produkcije, gledališke in ulične predstave, prostor pa puščamo odprt tudi za skok v neznano kjer kdorkoli lahko naredi karkoli.
Cirkusarna NaokRog bo čez dan odprta za skupne vaje. Za tiste, ki pa bi se radi s cirkuškimi veščinami spoznali ali jih nadgradili pa bodo na mehkem tepihu razno razne začetniške in nadaljevalne delavnice.
Vabljeni izvajalci in izvajalke, ki bi radi_e preizkusili_le/predstavili_le svoje zamisli, zametke produkcij ali improvizacije.
Čez dan in vse do noči bodo v Cirkusarni, na dvorišču Tovarne Rog in mestni okolici različne predstave. V sklopu festivala pa se bosta ustvarili tudi dve skupni produkciji: Prvi večer bo namenjen kabareju, ki bo sestavljen iz krajših in malo manj krajših točk cirkuških umetnikov_ic. Drugi večer pa bo zaznamovan z zelo posebno obliko predstave z imenom odpadniški oder – odprta forma, ki se ustvarja sočasno s samim potekom performansa in kjer se lahko preizkusi kdorkoli z čimerkoli (več si preberite v opisu odpadniškega odra).
Festival je organiziran brez kakršnih koli finančnih sredstev in vsi umetniki_ce in ostali_e prisotni_e sodelujejo povsem zastonj. Festival bo brezplačen za vse obiskovalce_ke, ker verjamemo v dostopnost umetnosti za vse družbene sloje, vendar pa se bodo zbirale ogromne količine prostovoljnih prispevkov na predstavah ali delavnicah. Opozarjamo pa, da je za vsako delavnico in nastopom potrebnih veliko ur dela in drugih stroškov, energije in izobraževanja, tako da bodite fer in prispevajte po svoji najvišji finančni maksimi.
Prenočišča bodo organizirana. Hrana bo priskrbljena v zameno za manjši denarni prispevek.
Če bi nastopal_a, izvajal_a delavnice, se kakorkoli drugače udejstvoval_a ali pomagal_a (kuhinja, logistika, rekviziterstvo, pomoč pri predstavah, pobiranje žogic,…) ali samo želel_a dodatne informacije naj nas kontaktira preko maila:
Zibler.eva@gmail.com, tjaz.juvan@gmail.com (pišite njemu) ( edit: ne, raje pišite njej)
odpadniški oder:
Oblika odprtega odra oziroma kabareja na katerem lahko kdorkoli nastopa s čimerkoli. Nastopajoči se lahko najavi pred začetkom ali pa kar vskoči na oder, ko je ta prazen. Lahko gre za preizkušanje trikov ali točk, ki drugače niso še dovolj izpiljene za nastopanje ali pa za točke, ki jih ne bi mogli pokazati na navadnih predstavah. Če je z točko publika zadovoljna, potem dobi nastopajoči za nagrado pivo in tako traja šov tako dolgo dokler piva ne zmanjka. Točke velikokrat vsebujejo trike z pivom, pitje, slačenje, neumnosti in zajebavanje publike in tudi nastopajočih. Od publike se pričakuje inovativno klevetanje in sodelovanje. Če jim točka ni dovolj zanimiva sama po sebi, si jo morajo narediti zanimivo sami (npr.: Če jim točka ni všeč, lahko zahtevajo da jo nastopajoči ponovi nag).

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica | Druženje | Okrogla miza | Performans | Predavanje | Predstavitev | Projekcija | Razstava | Sestanek
Poslal-a ThDi, Tor, 19/12/2017 - 07:47

Sobotni Noise cirkus MismoNismo je bil work in progress...