/// VORF - ZORF - Ворф - 經

Poslal-a rgb, Pon, 15/10/2018 - 10:41
24 Okt 2017 - 17:00 || 24 Okt 2017 - 23:00

Tovarna Rog_Blue Corner & Beyond

--- blue corner proudly presents :
--- modri kot ponosno predstavlja:

.
VORF - Very Ordinary Revolutionary Festival
.
ZORF - Zelo Običajni Revolucionarni Festival
.

---------> 24.OKT - 11.NOV


.


有关该网站的更多信息?

...

.
.
.

/ Forms of Freedom - Talk
/////
//// https://diem25.org/diem25-france-ready-to-shake-europe/
/
// Counterpunch - Century of revolutions
///
///////// Economic crises - Look to science or the rain gods ?
//////
/// http://www.democracyatwork.info/globalcapitalism_october2017
//
//// Autonomous Spaces under Threat
/////
///

.
.
.


有关该网站的更多信息?

.
.

26 OKT : Po kratki prekinitvi spet geoinženiring na nebu nad ljubljano.

Arhiv.

27 OKT : umetni oblaki prav tam.

// Lions or Rotary ?
/ Lions.
// Tell them both to go home.
/ Jawohl her Reichmarchal.

----

Z O R F II VORF II 24.10 - 11.11. II ENGLISH COMING SOON

Tekom zadnjega stoletja se je pokazalo, da so prevrati že nekaj zelo običajnega. In? Naj le sedimo po temnih kotih in le vsake toliko predremo pridušeno brnenje družbenega stroja s ciničnimi opazkami? Tega si ne moremo več privoščiti. Novi človek rabi čisto običajno, a revolucionarno intervencijo. Ker se gre za načine življenja, ki jih furamo. In?
Kakšno držo moramo furat, da sfuramo dobro partíjo? Kako naj izpeljemo najobičajnejšo logistično linijo dobave hrane, če pa smo fizično nepripravljeni, analitično nezadostni, materialno nepreskrbljeni, volja pa nam niha v sanjah propagande želja? Kako naj delujemo, če živimo na privilegijih staršev iz prestolnice, prekernih drobtinah in/ali propadajoči kulturi socialne države? No, duha nam ne manjka.

To bo zelo običajna revolucija. Manjši prevrat. Česa? Modrega kota. Tudi drugih kotov Roga. Ljubljana, pripravi se. Zlovenija! Poslušaj. ZDA… Bojte se.
Udarimo 24.10. in držimo zasedbo do 11.11. To zmoremo. Kaj večjega morda pride na kak kasnejši jutri - a to je maraton. In mi se pripravljamo.

Prva udarna intervencija bo v trenutni način produkcije in potrošnje vsebine v Modrem kotu. Ker temà na partijih atomizira. Samocenzuriramo pogled zavoljo ekstatične odtujitve od prostora in politično-socialnih spon zaradi, in v katerih delujemo. Prostor preživi večinoma od prodaje alkohola, s čimer zastrupljamo sebe in druge. Potapljamo se. Skonzumirani smo. Lovimo se v krogotok, ki pritiče klubski kulturi. Kje je usmerjen premislek?

Opredeljujemo se večinoma samo še do doze, in kdaj. Organizirani smo okoli nabave piva. Zato bo to intervencija v trenutni način produkcije in potrošnje vsebine v Modrem kotu. Prevzeli ga bomo. Vsak dan, za spremembo, bomo stikali glave in telesa ter iskali skupno in svoje, drugo in ostalo. Zakaj bi vsak sam, če pa lahko skupaj vsak po svoje.

Imamo možnost, da se ob tem zgodovinskem momentu čudimo pogumu in napakam preteklikov. Da vidimo, kako smo vplivani in kako vplivamo - ter od kje in na kaj. Da vidimo, kako majhne so naše misli in dejanja, čeprav gnezdijo znotraj velikih besed in neponovljivih občutkov in da sprejmemo dejstvo, da nas čaka počasno in trdo politično delo, ki lahko obrodi sadove šele čez desetletje.

Očitno je, da s ponavljanjem vzorcev in obrazcev zgodovine ne pridemo prav daleč. Prevprašajmo reči, obrnimo jih na glavo, zastavimo zastave - šle ne bodo nikamor. Imejmo vsakodnevna zborovanja, predavanja, debate in druge nadgradnje običajnega druženja in formalne izobrazbe, pojdimo na predstave in razstave, filme in okrogle mize, zabave in možganske skušnjave.

Pridi pogledat. Pa ne sam pogledat. Pridi pa ostani. Marginalci in čudaki, povprečneži in normalneži vseh dežel, združimo se.
Da lahko odigraš dobro partijo, je bolje, da si moder. Pridi in povej kaj tehtnega ali pa provociraj upor(abo) prostora. Pripelji še koga zraven! Prvi sovjet se bo zgodil v torek 24.10. ob 18. uri v Modrem kotu. Oznanjal bo začetek festivala, kjer bomo govorili o smernicah in dogajanjih naslednjih dveh tednov.

Z Rogom! Rog s teboj!

****Zbirali se bodo tudi prostovoljni prispevki, ki bodo v celoti namenjeni zagotavljanju nadaljnega delovanja prostora. Del prostovoljnih prispevkov bomo namenili za kritje sodnih stroškov 8 toženih rogovk in rogovcev v občinskem sodnem procesu za izselitev in izročitev v posest. Obstoj Avtonomne Tovarne Rog in možnost njenega delovanja sta posledici političnega boja, ki med drugim poteka tudi v tej obliki.****

Program se bo sproti posodabljal. A kdaj tudi nam kaj uide, zato je edini gotov način priti in videti z lastnimi očmi.


有关该网站的更多信息?

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Sestanek