Jazz klub Mezzoforte, Freestyle Karaoke & Jam Session - NAVODILA ZA UPORABO

Poslal-a ThDi, Čet, 14/03/2019 - 05:27

Karaoke so zastavljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem, ki pridejo igrat ali pet, čeprav so tudi tisti, ki pridejo samo poslušat in gledat dobrodošli. Eno glavnih pravil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti, tudi če se hočeš?! Spodbujamo nastopajoče, da med nastopom komunicirajo in sodelujejo. Po želji omogočimo nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati. Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi. Redno in aktivno se karaok udeležujejo zelo dobri glasbeniki in glasbeni navdušenci zelo različnih glasbenih izhodišč in načinov. Prav tako je oder še vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni v igranju ali petju, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop. Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova k udeležbi spodbujamo tudi izvajalce in ustvarjalce ostalih izraznih načinov. Sodelovali smo že s plesalci, cirkusanti, slikarji, vizualisti, VJi, pesniki, gledališči,...
Izkušnje so nas prisilile k temu, da vzpostavimo dobro kontrolo nad odrom in instrumenti. Zatorej naj vsak, ki hoče aktivno sodelovati, s sabo prinese SVOJE instrumente ali druge potrebščine! Bobnarji, prinesite vsaj palčke! Če instrumenta nimaš, se moraš dogovoriti za uporabo z lastnikom instrumenta, ki ga želiš uporabljati!
Izvajaj svoje avtorsko delo!* Na odru naj se nahajajo samo nastopajoči!
DOBRODOŠLA!

zgodba (povezava do posodobljenezgodbe)
Sedemletna serija free karaok & jam sessionov, po domače karaok v Rogu se je začela konec leta 2006 v Galeriji Klub vsemu kot navadne karaoke z živo glasbeno spremljavo. Zaradi zelo uspešne prve izvedbe, smo karaoke ponovili in začeli izvajati na redni tedenski bazi. Ob odprtju koncertne dvorane v Rogu se je proizvodnja preselila tja. Jam sessioni so se prirejali vsako sredo z redkimi izjemami. Počasi se je dejavnost razvila v svoboden jam session, ki se mu je reklo Tradicionalne Freestyle Karaoke & Jam Sesion. Po letu delovanja so se jih začeli udeleževati tudi zelo dobri in vrhunski glasbeniki.
V prvih petih letih gibanja je bilo malo sred, ko karaok ni bilo. Po tem obdobju se je neprekinjena vrsta jam sessionov zaradi preobremenjenosti ekipe in manjka novih sodelavcev končala. V tem času so se v Ljubljani vzpostavila mnoga nova mesta, kjer so se izvajali jam sessioni, še vedno pa so se občasno odvijali tudi v koncertni dvorani v Rogu, v nekaterih polletnih ali nekaj mesečnih obdobjih tudi redno. Nosilec gibanja Freestyle Karaoke & Jam Session je Rogor produkcija, ki se je izoblikovala v vmesnem času.
Na redni tedenski bazi, tokrat ob četrtkih so Freestyle Karaoke spet zaživele na začetku leta 2017. Pod umetniškim vodstvom pianista prof. Marka Petrušića smo v cirkusu v tovarni Rog začeli s prirejanjem večinoma akustičnih koncertov in jam sessionov v okviru iniciative, ki se je sčasoma razvila v Jazz klub Mezzoforte. Ta niz koncertov in jam sessionov še vedno traja.
Jazz klub Mezzoforte je mobilni jazz klub. 2018. smo v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana izvedli pet jam sessionov v Menzi pri koritu na Metelkovi ter po enega v Socialnem centru Rog in v cirkusu v tovarni Rog. Nekaj koncertov smo tega leta izvedli tudi v Galeriji Soteska.

obeti
2019. Jazz klub Mezzoforte gostuje tudi v Božidarju. Poleg nadaljevanja izvajanja rednih jam sessionov v cirkusu v tovarni Rog, smo februarja zagnali občasno proizvodnjo tudi v kleti Mladinskega gledališča pod Festivalno dvorano, ki je v zadnjem letu poznana kot Božidar. Načela delovanja ostajajo v osnovi ista. Če bo treba, jih bomo prilagodili zahtevam novega prostora in ekipe, ki ga upravlja. Dogodek otvori vsakič druga zasedba s koncertom, temu pa sledi poskus svobodnega medmedijskega jam sessiona. Kljub temu, da kot aktivne udeležence pričakujemo predvsem glasbenike, smo zelo veseli, če na njih aktivno sodelujejo tudi ustvarjalci in izvajalci ostalih izraznih načinov.

Rogor produkcija in Jazz klub Mezzoforte Te vabita in spodbujata k aktivni in ustvarjalni uporabi prostora in skrbi zanj. Dobrodošla je kakršnakoli izvedljiva odprta izvirna produkcija. Ko Rogor produkciji ponujaš sodelovanje, prevzemi nase vse, kar lahko narediš sama. Ostalo je stvar dogovora. Če se dobro uskladimo, smo učinkovitejši in porabimo manj energije! Rogor produkcija omogoča tudi usposabljanje in izpopolnjevanje na različnih področjih povezanih s pripravo in izvedbo predstavitev produkcije kot so glasba, ambient, tonska tehnika, kulturni management,... Glavni namen Rogor produkcije je spodbujanje ustvarjalnosti v družbi. Predloge za sodelovanje skupaj z osnovnimi informacijami o predlagatelju, njegovih željah in dejavnosti ter kontaktom sprejemamo na e-naslov thierno999@hotmail.com.

Proizvaja Rogor produkcija v sodelovanju...

Literatura in viri:
http://tovarna.org/node/1612, http://tovarna.org/node/2734, http://tovarna.org/node/2990, http://tovarna.org/node/3059, http://tovarna.org/node/9772, https://tovarna.org/search/node/tradicionalne+freestyle+karaoke+%26+jam+session, http://www.menzaprikoritu.com/events/jazz-klub-mezzoforte-just-friends-quartet/, http://www.menzaprikoritu.com/events/orkestrada-jam-session/, http://www.menzaprikoritu.com/2018-10-19/, https://www.napovednik.com/dogodek469431_jazz_klub_mezzoforte_-_blue_train_quintet, https://www.radiostudent.si/ostalo/mestni-napovednik-16.

_________________
* Z aktivno udeležbo na Freestyle Karaokah & Jam Sessionu se obvezuješ k izvajanju svojih lastnih avtorskih del. Ne prevzemamo odgovornosti za tvoje morebitno izvajanje avtorskih del drugih avtorjev. Če do tega pride, jih v bistvu izvajaš na lastno odgovornost in proti našim zahtevam.

ThDi's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Demonstracija | Dogodki, dejavnosti | Fotografija | Poziv | Report | Rog RTV | RogZin | Uporabniki
Poslal-a ThDi, Sob, 16/11/2019 - 10:11

Sedemletna serija free karaok & jam sessionov, po domače karaok v Rogu se je začela konec leta 2006 v Galeriji Klub vsemu kot navadne karaoke z živo glasbeno spremljavo. Zaradi zelo uspešne prve izvedbe, smo karaoke ponovili in začeli izvajati na redni tedenski bazi. Ob odprtju koncertne dvorane v Rogu se je proizvodnja preselila tja. Jam sessioni so se prirejali vsako sredo z redkimi izjemami. Počasi se je dejavnost razvila v svoboden jam session, ki se mu je reklo Tradicionalne Freestyle Karaoke & Jam Sesion. Po letu delovanja so se jih začeli udeleževati tudi zelo dobri in vrhunski glasbeniki. V prvih petih letih gibanja je bilo malo sred, ko karaok ni bilo. Po tem obdobju se je neprekinjena vrsta jam sessionov zaradi preobremenjenosti ekipe in manjka novih sodelavcev končala. V tem času so se v Ljubljani vzpostavila mnoga nova mesta, kjer so se izvajali jam sessioni, še vedno pa so se občasno odvijali tudi v koncertni dvorani v Rogu, v nekaterih polletnih ali nekaj mesečnih obdobjih tudi redno. Nosilec gibanja Freestyle Karaoke & Jam Session je Rogor produkcija, ki se je izoblikovala v vmesnem času.

Na redni tedenski bazi, tokrat ob četrtkih so Freestyle Karaoke spet zaživele na začetku leta 2017. Pod umetniškim vodstvom pianista prof. Marka Petrušića smo v cirkusu v tovarni Rog začeli s prirejanjem večinoma akustičnih koncertov in jam sessionov v okviru iniciative, ki se je sčasoma razvila v Jazz klub Mezzoforte. Ta niz koncertov in jam sessionov še vedno traja. Jazz klub Mezzoforte je mobilni jazz klub. 2018. smo v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana izvedli pet jam sessionov v Menzi pri koritu na Metelkovi ter po enega v Socialnem centru Rog in v cirkusu v tovarni Rog. Nekaj koncertov smo tega leta izvedli tudi v Galeriji Soteska. Poleg nadaljevanja izvajanja rednih jam sessionov v cirkusu v tovarni Rog, smo februarja 2019 zagnali občasno proizvodnjo tudi v kleti Mladinskega gledališča pod Festivalno dvorano, ki je v zadnjih letih poznana kot Božidar.

Načela delovanja ostajajo v osnovi ista. Če bo treba, jih bomo prilagodili zahtevam novega prostora in ekipe, ki ga upravlja. Dogodek otvori vsakič druga zasedba s koncertom, temu pa sledi poskus svobodnega medmedijskega jam sessiona. Kljub temu, da kot aktivne udeležence pričakujemo predvsem glasbenike, smo zelo veseli, če na njih aktivno sodelujejo tudi ustvarjalci in izvajalci ostalih izraznih načinov.

Rogor produkcija in Jazz klub Mezzoforte Te vabita in spodbujata k aktivni in ustvarjalni uporabi prostora in skrbi zanj. Dobrodošla je kakršnakoli izvedljiva odprta izvirna produkcija.* Ko Rogor produkciji ponujaš sodelovanje, prevzemi nase vse, kar lahko narediš sama. Ostalo je stvar dogovora. Če se dobro uskladimo, smo učinkovitejši in porabimo manj energije! Rogor produkcija omogoča tudi usposabljanje in izpopolnjevanje na različnih področjih povezanih s pripravo in izvedbo predstavitev produkcije kot so glasba, ambient, tonska tehnika, kulturni management,... Glavni namen Rogor produkcije je spodbujanje ustvarjalnosti v družbi. Predloge za sodelovanje skupaj z osnovnimi informacijami o predlagatelju, njegovih željah in dejavnosti ter kontaktom sprejemamo na e-naslov thierno999@hotmail.com.

eden dodatnih virov:
https://www.napovednik.com/dogodek512234_jazz_klub_mezzoforte_jazz_nite
_________________
* Z aktivno udeležbo na Freestyle Karaokah & Jam Sessionu se obvezuješ k izvajanju svojih lastnih avtorskih del. Ne prevzemamo odgovornosti za tvoje morebitno izvajanje avtorskih del drugih avtorjev. Če do tega pride, jih v bistvu izvajaš na lastno odgovornost in proti našim zahtevam.

Poslal-a rgb, Pon, 20/01/2020 - 14:01

prevod v :francoščino nemščino in angleščino
kdo kdaj kje zakaj

?????

pozdrav iz _irana