mezzoforte glasbena delavnica

Poslal-a ThDi, Čet, 18/06/2020 - 08:39
18 Jun 2020 - 17:00 || 18 Jun 2020 - 19:00

cirkus

Delavnica je namenjena glasbenikom, glasbenim učencem in ostalim, ki bi radi razširili svoje glasbeno znanje in popestrili svoje izkušnje v izvajanju glasbe. Predhodno glasbeno znanje ni potrebno.

Glasbeni talent in posluh sta relativna koncepta, ki ju je težko natančno določiti. Poseben izziv nam predstavljate tisti, ki si želite peti, muzicirati ali se kako drugače se aktivno ukvarjati z glasbo, pa mislite da tega niste sposobni. Uspešno smo prebili že kar nekaj takih barier in blokad. Verjamemo, da smo vsi, ki znamo govoriti, sposobni za glasbo. Vsi ste dobrodošli!

Delavnico bo vodil Thierno Diallo.

Poleg grobe obravnave osnovnih glasbenih pojmov (ritem, melodija, harmonija) je poudarek postavljen na komunikacijo med glasbeniki v skupini in na izražanje spontanih glasbenih idej posameznikov.

Vodja delavnice nastopa predvsem v vlogi usmerjevalca toka dogajanja, saj radi vidimo, da udeleženci tudi sami aktivno sodelujejo z idejami in predlogi, če so le ti konstruktivni. Za tiste pa, ki ste na začetni stopnji ukvarjanja z glasbo, lahko vodja delavnice nastopa v vlogi mentorja. K delu pristopamo sproščeno s priporočilom, da napake v izvedbi niso možne, karkoli že zaigramo.

K udeležbi ste vabljeni tudi bolj izkušeni glasbeniki, da z nami delite svoje znanje in ga popestrite.

Delavnica ne bo omejena na določeno glasbeno zvrst. Upoštevali bomo predloge in glasbene želje udeležencev delavnice. Prav tako bo delavnica priložnost za srečevanje, spoznavanje novih ljudi in igranje z njimi ter sestavljanje novih zasedb in bendov, ki bodo lahko delovali tudi po zaključku delavnice.

Jazz klub Mezzoforte, Freestyle Karaoke & Jam Session - NAVODILA ZA UPORABO

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica