Dogodki, dejavnosti

"NI ČLOVEKA, NI PROBLEMA" / DVORIŠČE ROGA / 7.5 / 14:00

Samoorganizirana skupina prosilcev za azil, delovna skupina za azil Protirasistične fronte brez meja in Socialni center Rog vabimo na piknik “Ni človeka, ni problema”.

Ljudje, ki smo zbežali pred vojno in pred različnimi oblikami preganjanja, se v Republiki Sloveniji srečujemo z državnim ustrojem, katerega poglavitni cilj je odvračanje in odstranjevanje prosilcev za azil z vsemi mogočimi ukrepi po načelu “ni človeka, ni problema”. S piknikom želimo javno opozoriti na nehumane pogoje, s katerimi se soočamo kot prosilci za mednarodno zaščito in na restriktivnost azilne politike v Republiki Sloveniji. Piknik je priložnost za pogovor, za druženje in za praktičen izraz resnične solidarnosti.

attachment | moonflower's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Dopis v zvezi z rušenjem oddelku za kulturo MOL, 7.3.2016, in odgovor župana


DOPIS

Alternativni plan rušenja

Začetek rušenaja objektov tovrne Rog se lahko začne po predvidenem planu, z izjemo objekta v katerem se nahaja Studio Samorog, ki predstavlja direktni podaljšek občinske stavbe, v kateri se že nahajajo uradni umetniški ateljeji, ki jih občina oddaja v uporabo kar nekaj priznanim umetnikom, intelektualcem in društvu Legibitra. Vse ostale planirane stavbe za rušitev so prazne ali oddane v komercialni najem podjetju Rogošport, ki je bil menda že obveščen o začetku rušenja in s katerim ima občina verjetno sklenjeno pogodbo.
Vsaj začastna opustitev rušenja stavbe Studia Samorog se PREDLAGA iz naslednjih razlogov:

ThDi's blog | 1 komentar | preberi več

DAN ODPRTIH VRAT ROGA

"Že deset let v tovarni pa niti dneva delovne dobe.

NAJAVA ZA DAN ODPRTIH VRAT ROGA

Z neomajnim zadovoljstvom in rahlo osuplostjo nad minevanjem časa sporočamo, da avtonomni kompleks bivše tovarne Rog zaključuje svojo skorajšnjo decenijo delovanja. V 10. leto delovanja vstopa poln raznolikih izkušenj, tako navdihujočih kot frustrirajočih, a še vedno izjemno heterogen. Gradi prostor za raznolike vsebine in prakse in še naprej – bolj ali manj uspešno – stremi k principom avtonomije, horizontalnosti in skupnega. Ker se v času splošnega družbenega opustošenja in oženja prostora za zadovoljevanje različnih vsakodnevnih potreb zavedamo obstoja avtonomnih prostorov, ki morajo ostati čim bolj odprti in vključujoči, vas ponovno vabimo na dan odprtih vrat, ki bodo 27. in 28. marca.

moonflower's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

komunal.org

(English below)

Dragi tovariši in tovarišice:

V sredo, 18.12., bomo zagnali mašino!

Vključili bomo spletno stran www.komunal.org, namenjeno medijski vsebini, ki izhaja iz družbenih gibanj in bojev.

Vabljeni, da se nam pridružite v SC ROG ob 18h na delavnici o uporabi livestreaminga, ki ji bo ob 19:30 sledila predstavitev spletne strani ter naših upov in želja, da bi bilo nadaljnje delovanje čim bolj skupno.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

SVOBODA VSTAJNIKOM - Benefit za priprte in obsojene mariborske vstajnike

Svoboda vstajnikom!

Na tretji mariborski vstaji, ki je odnesla skorumpiranega župana Kanglerja, je bilo pridržanih sto dvajset vstajnikov. Osemindvajseterico so cel mesec zadržali v preventivnem priporu. Policija in sodstvo sta tako rekoč ugrabila naše soborce z namenom, da nas prestrašita in odvrneta od sodelovanja na vstajah. Meseca septembra nas je nato šokirala novica, da je sodišče v Mariboru sedem vstajnikov obsodilo na sedem mesecev zapora. Na osnovi obtožnice, da so bili del skupine, ki je preprečevala dejanje uradni osebi. Šokantna sodba ni nič drugega kot kriminalizacija vstaj in vstajnikov. Vsi, ki nismo ubogali ukaza, da se razidemo, in smo z nepokorščino branili naše neodtujljive pravice do svobodnega združevanja, zbiranja in izražanja, smo bili z obsodbo sedmerice označeni za kriminalce. Sodba je rezultat procesa, ki ga lahko označimo za političnega in je slabo znamenje za drugo skupino na tretji vstaji pridržanih vstajnikov, proti katerim poteka predkazenski postopek. Obenem ne smemo pozabiti, da so bile aretacije tudi na drugih vstajah po Sloveniji in da je policija kot sredstvo zatiranja vstaj uporabljala masovno izdajanje plačilnih nalogov. Ravnanje policije in sodstva kaže na to, da so politično kapitalske hobotnice, proti katerim se borimo, bodisi izvedle državni udar bodisi so si že prej ustvarile državo s takšno policijo in takšnim sodstvom, ki kriminalizirata vse poskuse ljudi, da si povrnejo odtujene moči. Boj proti kriminalizaciji vstaj, proti temu, da se socialne konflikte potiska v črno kroniko, mora biti ena od prioritet vstajniškega gibanja.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Filmski večer med baziliko in paradajzi

Sreda, 21.8.2013 ob 20:30, na vrtu revitaliziranega Socialnega centra Rog

Vrtela se bosta dokumentarna filma o vstajah v Turčiji in Grčiji, ki dajeta zagon za nova zarotniška srečevanja in refleksijo o upornem dogajanju doma:

"Taksim Commune: Gezi Park And The Uprisin In Turkey" (Brandon Jourdan and Marianne Maeckelbergh)
in
"Children of the Riots" (Christos Georgiou).

Taksim Commune: Gezi Park And The Uprising In Turkey
Brandon Jourdan and Marianne Maeckelbergh

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

koncert_28.3.2013! CONCRETE_WORMS(roknroll_punk)+ ZMP(punk,slovenija)

CONCRETE WORMS so nastali leta 1994 v mladenovcu v srbiji! od takrat naprej igrajo povsod, kjer dobijo priložnost! po našteto koncertih po državah bivše juge so izoblikovali glasbeno prepoznavnost, ki temelji na energičnem,hitrem in dinamičnem rokenrolu , ki se razdivja v bolj punkerske in hardcorovske ritme! CONCRETE WORMS vedno nekje igrajo in pripravljajo nov album....zato pazite črvi prihajajo v ljubljano že četrtič in tudi tokrat pričakujemo rokenrol do bola!
MED KONCERTOM SE POBIRAJO PROSTOVOLJNI PRISPEVKI KI SO NAMENJENI ZA POTNE STROŠKE IZVAJALCOV!

discodrisko's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

ODPRTO PISMO ZA JAVNOST

Posredovano....................................

Subject: Končno se je nekdo opogumil

Odprto pismo za javnost, poslano na:
Poveljstvo Brigade zračne obrambe in letalstva, Vojašnica Jerneja Molana, Cerklje ob Krki 4 a, 8263 Cerklje ob Krki, Brigada zračne obrambe in letalstva, praporščak Jani Krošl, 07 495 31 56, 031 279
480, jani.krosl@mors.si

Zadeva: Raziskava kemijskih sledi zračnih plovil v slovenskem prostoru

Spoštovani g. Krošl,

Vaša kolegica Carmen me je napotila na vas, da ste vi pravi naslov za
takšno zadevo. Glede na vedno bolj dejanski pojav kemičnih izpustov iz

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

4. vseslovenska vstaja

http://www.youtube.com/watch?v=AaQ0VrSqMX0

vabilo na demonstracije
kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

ON FUKUSHIMA BEACH remastered

This is a Red Button shout out for the remastered documentary 'On Fukushima Beach' made by Andrew Ebisu

http://www.youtube.com/watch?v=dOSjkEwCc8o

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice