Dogodki, dejavnosti

Tutti Frutti Cinema Presents: Good Night, and Good Luck

Good Night, and Good Luck

Wednesday, November 7th at 9:00pm at Social Center Rog (Trubarjeva 72, Ljubljana)

In the early 1950’s, the "threat" of Communism created an air of paranoia in the United States and exploiting those fears was Senator Joseph McCarthy of Wisconsin. However, CBS reporter Edward R. Murrow and his producer Fred W. Friendly decided to take a stand and challenge McCarthy and expose him for the fear monger he was.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Skupščina #15o (30. oktobra 2012)

Na zadnji skupščini 15o, ki je potekala na Fakulteti za družbene vede 15. oktobra, smo se zmenili, da bi bilo dobro imeti skupščine na vsaj 14 dni da bi se med sabo več pogovarjali in dogovarjali za nadaljnje skupne akcije. Naslednja skupščina se bo tako zgodila v torek, 30. Oktobra, ob 17.00 uri v SC Rog.

Pogovarjali se bomo o delu skupin, ki so se angažirale na štirih področjih, ki so bila detektirana kot pomembna:

  1. dolg, dokapitalizacija bank, ustanovitev slabe banke, odpis dolgov, družben nadzor nad bankami;
Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Delavnica #15o "PREKERNA STAVKA"

V četrtek, 25. oktobra, ob 20:00 v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 v Ljubljani

Delavnica razvija oblike delavske moči danes, ko je prekernost paradigmatski pogoj dela in življenja.

Namen delavnice Prekerna stavka je gradnja prekerne moči z direktnimi akcijami, ki spreminjajo razmerja sil v korist izkoriščane večine. Cilj delavnic je izdelati konkreten predlog splošne prekerne stavke.

Prekernost kot delovni in življenjski pogoj: fragmentiranost; razpršenost; individualizacija; odvisnost; negotovost; asimetrija moči; nevidnost; brezpravnost; nepredstavljenost; nepredstavljivost ...

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

FW: Dovolj jamranja- čas dejanj‏

POSREDUJEM !!! Pošlji naprej !
Predlagam 27. november. Torek. (datum še ni natančno dogovorjen)
Dovolj je. Predlagam, da se vsi tisti, ki imajo tega, kar počnejo naši vladalci, dovolj zberemo v Ljubljani pred parlamentom. Predlagam, da se tistega dne zbirajo podpisi (na upravni enoti) za refererendum o ODSTRANITVI VLADE.

ThDi's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Javna diskusija: Migracije in prekernost - agencijsko delo migrantov

Torek, 23. 10. 2012, ob 18h v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana

Na trgu dela se množijo prekerne oblike zaposlitve in dela. Eno od teh udejanjajo zasebne agencije za posredovanje zaposlenih drugim podjetjem. Čeprav bi morali biti agencijski delavci enakopravni s klasično zaposlenimi, v praksi temu pogosto ni tako. To še posebej velja za tiste agencijske delavce, ki so migranti.

Vabimo na javno diskusijo o nekaterih vidikih agencijskega dela, ki so še posebej pomembni za migrante. Predstavljeni bodo delovni zaključki so-raziskave o položaju migrantov, ki so (bili) zaposleni kot agencijski delavci. Izpostavili bomo nekatere konkretne izkušnje delavcev ter še posebej spregovorili o tistih vidikih agencijskega dela, ki so povezani z dostopom do socialnih pravic in možnostmi organiziranja tako zaposlenih delavcev. Odgovoriti bomo skušali tudi na vprašanje, koliko je mogoče agencijsko delo razumeti kot učinek splošnega procesa prekarizacije, kateremu smo danes izpostavljeni, in ali je potemtakem razumevanje prekernosti v kontekstu agencijskega dela migrantov tudi prispevek k razumevanju naše lastne prekernosti.

Parisien's blog | 1 komentar | preberi več

»Masters and Graduates« - predstavitev magistrskih in diplomskih del

Masters and Graduates

Novi magistrici in magister ter diplomanta, ki so svoj navdih črpali iz vsakdanjih gibanjskih aktivnosti, bodo v soboto, 13.10.2012, ob 18. uri v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 preverili svoje hipoteze pred zbranim občinstvom.

Zagovarjali bodo:

  • Irina Vinčić: »Politika viznega režima v Evropski uniji in razmerje do Balkana«
  • Danijela Tamše: »Militantno raziskovanje: metodologija transformacij?«
Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Tutti Frutti Cinema Presents: "Wag the Dog"

Tutti Frutti Cinema

Tutti Frutti Cinema is back at SC Rog!

So please join us at 20.30 tomorrow evening for a screening of Barry Levinson's 1997 film Wag the Dog. The film stars Robert De Nero, Anne Hecht and Dustin Hoffman. Wag the Dog takes a humorous, if somewhat cynical, look at the work of a spin doctor in manipulating the media and public opinion during the Re-election campaign of an American president.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

AGORA99

Agora99

Na podlagi predloga, sprejetega na srečanju Blockupy, ki je potekalo v Frankfurtu med 17. in 20. 5. 2012, vabimo k participaciji na srečanju Agora99.

(Vse nadaljnje informacije v različnih jezikih o Agori99 so objavljene na strani http://99agora.net/)

Kaj je Agora99?

Srečanje evropskih in mediteranskih gibanj ter mrež na temo dolga, demokracije in pravic. Potekalo bo v Madridu med 2. in 4. 11. 2012.

Parisien's blog | 1 komentar | preberi več
XML novice