Dogodki, dejavnosti

Projekciji filmov "V deželi medvedov" in "Od delavca do aktivista"

V sredo, 26. septembra, vas vabimo na projekciji filmov Nike Avtor "V deželi medvedov" ter Anje Kuhar in Klemna Kreka (ob pomoči Romane Zajec) "Od delavca do aktivista".

Ogledu filmov bo sledila manjša razprava o participativnih praksah v novinarstvu, skupnostnih medijih, medijski produkciji, aktivizmu in raziskovanju.

Filma sta nosilca dobro znane zgodbe in sicer zgodbe migrantskih delavcev. Film Avtorjeve tako dokumentaristično orisuje dve osebni zgodbi, ki sta povezani s sistemskih izkoriščanjem migrantske delovne sile. Drugi film predstavlja eno od pomembnih orodij emancipacije, obveščanja in produkcije. To orodje je Viza za budućnost, preko katere se je migrantskim delavcem odprl kanal komunikacije in sicer preko etra Radia Študent.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

3D LABORATORIJ - delavnice (11.9. do 13.9. od 17h do 20h v SC Rog)

3D laboratorij

Delavnice 3D oblikovanja ter razumevanja in dojemanja prostora: od idejne zasnove do končne vizualizacije.

3 delavnice:

  • torek, 11.9.2012, od 17h do 20h
  • sreda, 12.9.2012, od 17h do 20h
  • četrtek, 13.9.2012, od 17h do 20h

Če ga imate, prinesite s seboj prenosni računalnik.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/2842073050222

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

GLASBENA DELAVNICA za migrante in ostale, 5.9.2012, SC Rog

V Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana, se bo 5.9.2012 odvijala GLASBENA DELAVNICA za migrante in ostale.

Vabljeni vsi, ki bi radi razširili svoje glasbeno znanje in popestrili svoje glasbene izkušnje v igranju in/ali petju v glasbenih skupinah različnih velikosti. Poleg grobe obravnave osnovnih glasbenih pojmov (ritem, melodija, harmonija) bo poudarek postavljen na komunikacijo med glasbeniki v skupini in na izražanje spontanih glasbenih idej posameznikov.

Delavnica ne bo omejena na kakšno glasbeno zvrst. Upoštevali bomo predloge in želje udeležencev. To bo priložnost za srečevanja, spoznavanja, sodelovanja ter sestavljanja glasbenih zasedb, ki se bodo lahko obdržala tudi po zaključku delavnice.

paloma's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Rap delavnice v Socialnem centru Rog

Rap delavnice

Vabljeni na rap delavnice s skupino PAT (http://www.youtube.com/watch?v=iGbK6B0bgqQ) v petek 3. in v soboto 4. avgusta, obakrat s pričetkom ob 17h.

Pisali bomo rime, delali beate, repali, miksali in masterizirali, scratchali, beatboxali in na koncu nastopili na Rogovem odru.

Prijavi se po telefonu: 041 597 247

Delavnice so brezplačne.

Facebook dogodek:

Parisien's blog | 1 komentar | preberi več

Brezplačne kreativne delavnice Photoshopa

Brezplačne kreativne delavnice Photoshopa

Vabimo vas na brezplačne kreativne delavnice Photoshopa za migrante in vse ostale zainteresirane.

Urnik delavnic:

attachment | Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Zadnji pripravljalni sestanek za blokupacijo MDDSZ

26. junija 2012 ob 19:00 v Socialnem centru Rog

Vabilo:

Tovariši,

kot ste verjetno že seznanjeni, konec tega tedna gibanje 15o pripravlja blokupacijo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ). Odločitev o blokupaciji je padla zaradi vse večjih rezov na področjih, ki so v domeni omenjenega ministrstva in ker je le-to odgovorno za mnoge oblike izkoriščanja in parazitiranja nad našimi življenji. Pred ministrstvom bomo za tri dni postavili šotore, imeli skupščine in delavnice.

Če tudi tebi vedno več jemljejo, če te moti, da je socialna pomoč postala kredit, da bodo kmalu lahko študirali le še premožnejši, da so prijatelji zaprti v institucijah, da je na cesti vedno več ljudi, da prekernim ne priznajo produktivnosti, da onemogočajo sindikalno organiziranje, skratka, da nas onemogočajo v realiziranju naših potencialov in kreativnosti, priti danes, v torek, 26. junija, ob 19h v Socialni center Rog na zadnji pripravljalni sestanek pred blokupacijo.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Izjava za javnost delavcev iz Vegradovega delavskega doma na Ulici Vide Pregarčeve 34

DELAVCI VEGRADA D.D.– V STEČAJU, KI ŽIVIMO V DELAVSKEM DOMU NA ULICI VIDE PREGARČEVE 34 V LJUBLJANI

IZJAVA ZA JAVNOST

Migrantskim delavcem iz ti. tretjih dežel se izstavlja vse večje račune za gospodarsko krizo.

Delavci nekdanjega Vegrada, ki živimo v delavskem domu na Ulici Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani, smo se odločili temu odločno reči NE ter znova javno in glasno opozoriti na sistemske vzroke nastale situacije in zahtevati delavske pravice, ki nam pripadajo.

Vegrad je ves čas svojega obratovanja prejemal od bank kredite in zastavljal zanje svoje premoženje, ki smo ga ves čas ustvarjali migrantski delavci v okoliščinah sistemske diskriminacije in izkoriščanja. Bankam, ki imajo hipoteke na Vegradovih nepremičninah, bodo dani krediti navkljub stečaju Vegrada vrnjeni v celoti. Hipoteka namreč pomeni, da so upravičene do celotne terjatve, ne pa le do njenega sorazmernega poplačila glede na celotno stečajno maso. Vendar to ni pošteno!

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Tematska skupščina za Blokupacijo MDDSZ - 19.6. ob 18:00 pred Boj Za

#Blokupirajmo MDDSZ

Gibanja, civilno-družbene organizacije, skupine, posameznice in posameznike pozivamo, da se samoorganizirajo in se nam med 27. in 30. junijem 2012 pridružijo na Blokupaciji MDDSZ - za paket novih socialnih pravic in skupno blaginjo. V čim večjem številu in čim bolj pisani sestavi #blokupirajmo MDDSZ! Vabljeni na tematsko skupščino za pripravo blokupacije, ki bo v torek, 19. junija 2012, ob 18:00 pred Boj Za (Slovenska 56)!

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Brezplačne delavnice izdelovanja plakatov

delavnice plakatov

Spoštovani,

Vljudno vas vabimo na brezplačne delavnice izdelovanja plakatov za migrante in ostale zainteresirane:

Urnik:

  • petek, 15.6.2012, od 16:30 do 20:30 v SC Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana
  • sobota, 16.6.2012, od 12:00 do 18:00 v SC Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana
  • (urnik preostalih delavnic bomo sporočili naknadno)

Na prvo delavnico naj udeleženci prinesejo materiale za osnutek: papir, škarje, lepilo, svinčnike, barvice, olfa nože kakšen karton ipd...

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Blockupy MDDSZ – za paket novih socialnih pravic

Prva delavnica je v torek, 29. maja ob 17.00 v SC Rog na Trubarjevi 72.

Gibanje #15o je konec prejšnjega leta začelo z intervencijami na MDDSZ. S skupščinami vrnemo ministrstvo tistim, ki bi jim naj bilo namenjeno. Kritiziramo birokratizacijo in privatizacijo socialnega varstva ter dajemo vidnost in besedo praksam socialnega varstva, ki izhajajo iz dostojanstva vsakogar, vsake oblike življenja in iz moči skupnosti, ki jih gradimo po načelih odprtosti, enakosti in participativnosti. Na ta način izražamo, da obstaja alternativa disciplinarni blaginji in privatizaciji ter da se lahko upremo razgradnji družbe blaginje (welfare) in uvedbi dolginje (debtfare) z gradnjo skupne blaginje (commonfare).

attachment | Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice