Programi

Predstavitev Delovne Kooperative

Jutri (torek) ob 17h bomo predstavili program.

1. Kdo smo? Kooperativa je združenje občanov po Ogl.Zakonu člen 990.do 1002.
2. Ustrezen program za Rog (Umetniška revitalizacija in izposoja koles)

ad 1. Kooperativa je bila ustanovljena 2005. Izhaja iz ideje odkupa tovarne ROG s strani delavcev. Stvari so se zasukale drugače in ostala je ideja, ki počasi klije. Glavna smernice so :
- Sodelovanje in ne tekmovanje
- enakost, bratstvo in svoboda
- delo in ne denar je merilo
Pa še nekaj pojmov, ki so nam skupni : trajnostni razvoj, skromnost, sreča, ljubezen, zdravje, sožitje, solidarnost, modrost, strast, inovativnost, znanje, ... je tisto, kar nas zanima.

Česa ne maramo : Egoizem, kopičenje bogatsva, potrošništvo, zavist, sovraštvo, podcenjevanje, hedonizem na škodo telesa, duše in narave ... to pa zavračamo...
Če bi nas predlačkal : Smo zelo splošna socialna delovna kooperativa

Trenutno smo v 1. fazi pridobivanja podpornih članov.

Ad. 2
1.) Izposoja in hranjenje koles

1 komentar | preberi več

logotip

ideja o odločanju (glasovanju) o bodočem logotipu se zdi ful demokratična, a dejansko ni najboljša. prišlo se bo do logotipa, ki je večini (morda) "všeč", kar nima posebnega pomena. logotip, namreč, sporoča predvsem navzven, v javnost.

bolje je pustiti formo odprto in dodajati, kombinirati posamične elemente posameznih avtorjev, edino se je treba pri tem na nek način omejiti, recimo v smislu vsak oblikovalec doda motiv velikosti do 1 kvadratnega centimetra v okviru skupne velikosti 10 kvadratnih centimetrov (ali npr. 14, če je toliko potencialnih oblikovalcev). takšen način bi absolutno ustrezal rogovi odprti platformi.

5 komentarjev

Brezdomci

Ker Rog ponuja ogromno prostora, bi bilo prav zagotoviti del tega prostora za ljudi brez doma. Treba jih je le povabiti, jim pojasniti za kaj gre in kakšna so osnovna hišna pravila. V razmislek.

5 komentarjev

gibanje

žio!

programi za vse rogovce in zainteresirane:
-jam session vsako drugo nedeljo (že 16.4.)
-tedenske delavnice "temno kot" vsako sredo ob 19h
-določimo 2 termina v tednu za vaje butoh

prostor za ples bi bil predvidoma(in ostale dejavnosti, ki potrebujejo čista tla) v tretjem nadstropju desno. Namen je ta, da se ne hodi v enaki obutvi kot zunaj. Nekaj plesalcev bo skupaj investiralo denar za nabavo poda. Tega nujno potrebujemo za svojo dejavnost (tako kot fotografi temnico, glasbeniki izolirano sobo, …). Dokler ga še ni, se sevede lahko hodi s svinjskimi čevlji, ane.

zainteresirani plesalci iz vseh koncev smo: gregor, neza, dejan, barbara, daisuke, katra, katja, nataša, dalanda, urša, teja, mojca,...
*m

18 komentarjev

Permanentna antirasistična skupščina

V oživljeni tovarni Rog smo danes oblikovali permanentno antirasitično skupščino. Skupina začasnih souporabnikov in souporabnic prostorov tovarne Rog smo jo oblikovali zaradi želje in potrebe po delovanju proti diskriminaciji, različnim oblikam rasizma, izključevanja. Domenili smo se:

  1. Speljali bomo priprave na antirasistično mnifestacijo, ki se bo v Ljubljani zgodila 26. aprila. V ta namen bomo organizirali delavnice za pripravo rekvizitov in diksusije o fenomenu rasizma. Prva delavnica se bo zgodila v ponedeljek ob 18. uri v tovarni Rog.
  2. V naslednjih dneh bomo stopili v stik in se povezali z različnimi družbenimi skupinami, ki doživljajo diskriminiacijo. Z njimi bomo organizirali več skupnih dogodkov in projektov.
  3. Odločili smo se, da začnemo v tovarni Rog razvijati koncept multikulturnega socialnega centra, ki bo varno območje za vse, ki so podvrženi diskriminaciji in ki bo omogočal njihovo samoorganizacijo in opolnomočenje.
1 komentar | preberi več
XML novice