RogZin

Predstavitev analize o revitalizaciji nekdanje tovarne Rog

FWD........................................................

Spoštovani,

Sporočamo vam, da Mestna občina Ljubljana ter Muzej in galerije mesta Ljubljane v sredo, 16. februarja 2011, pripravljata predstavitev rezultatov analize prednosti in slabosti, priložnosti in nevarnosti (PSPN) za razvoj nekdanje tovarne Rog v Center sodobnih umetnosti (CSU). Predstavitev bo potekala med 11.00 in 13.00 uro v konferenčni dvorani Mestnega muzeja na Gosposki 15 v Ljubljani.

Analiza PSPN je del razvojno-raziskovalnega projekta SECOND CHANCE, v katerem pet evropskih mest sodeluje pri preoblikovanju nekdanjih industrijskih območij v prostore kulture ter pri njihovem nadaljnjem trajnostnem oživljanju. V projektu bomo skozi raziskave in posvete z deležniki poskušali odgovoriti na ključne izzive za urbano regeneracijo in spodbujanje razvoja izbranih degradiranih območij vsakega od petih partnerskih mest: Nürnberga, Leipziga, Benetk, Krakova in Ljubljane.

kaptive's blog | 2 komentarja | preberi več

Making-of or Photo-shoot with SPINZ in KhukhuWear


.............................................................

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Vprašalnik MOL-posamezniki

...............POSREDUJEM!.................................

* Vprašalnik MOL-posamezniki.doc - klik
___________________________________________________________

Spoštovani,

Mestna občina Ljubljana pripravlja projekt celovite prenove območja nekdanje tovarne koles Rog, ki poteka v okviru raziskovalno razvojnega projekta Second Chance. Načrtovani Center sodobnih umetnosti - Rog je zamišljen kot produkcijski, razstavni in družabni prostor, ki bo v prvi vrsti namenjen dejavnostim s področij vizualnih umetnosti, oblikovanja in arhitekture.

attachment | kaptive's blog | 1 komentar | preberi več

Fwd: Nov zakon o prepovedanih drogah-konoplji!

Dragi Pozitivci.

Predlog zakona je popolna katastrofa, najslabši kar si ga je możno zamisliti. Obravnava konopljo, kot največje zlo tega planeta in jo obravnava kot najbolj kriminalno rastlino. Ves problem izhaja że od napačne interpretacije, saj iznačuje konopljo in mariuano (kanabis) -indijska konoplja, kar mednarodne konvencije jasno ločujejo. Napačno je tudi stališče, da ne samo THC, tudi kanabinoidi so človeku nezdravi.

Predlagalci zakona so samo prikazovali negativne zglede in represivne predpise, niso pa prikazali nobenega pozitivnega zgleda, kot so Avstrija, Češka, Španija, ZDA, kjer se ne samo eksperimentira z visoko odstotnimi deleżi THC, v medicini, ampak se uporablja v medicinski praksi in se delajo zdravila iz njih.

3 priponke | kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Tovarna koles Rog - digitalna enciklopedija

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.dedi.si/dediscina/366-tovarna-koles-rog

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Zasedba Metelkove - Lotos

FWD.........................................................

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice