RogZin

glasbeni video: Jimmy Cliff - One More

Jimmy Cliff performs "One More" from his album, "Existence." (04:19)

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Rog-O-ziN: DRŽAVLJAN A.T-DOKUMENTAREC MESECA

TV Slovenija 1
torek 20.7.2010
ob 20 55

ponovitev:

TV Slovenija 1
sreda 21.7.2010
ob 11.50

Photobucket - klik

attachment | kaptive's blog | 1 komentar

Rog-O-ziN: People Opposed to Women Abuse ali Socialni experiment med sosedi...

Socialni experiment je bil izveden s pomocjo skritih kamer v stanovanjskem naselju v Johannesbugu.
Ne obsojajte nasilja tako, da ne ukrenete nič!

.............................................

This social experiment was carried out using hidden cameras in a townhouse complex in Johannesburg. Don't condone violence by doing nothing.

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Vabilo na tiskovno konferenco Fronte prekercev in Delovne skupine proti delu

- Medijem
- Zainteresirani javnosti
- Širši javnosti

Fronta prekercev in Delovna skupina proti delu v odziv na lažne obtožbe, ki se jih je slišalo na tiskovni konferenci SDS in v parlamentu v zadnjih dveh dneh, sklicuje tiskovno konferenco.

Včeraj, 7.7.2010, je bila v parlamentu na pobudo poslanca SDS Vinka Gorenaka sklicana izredna seja (????), na kateri so poskušali kriminalizirati in diskreditirati delovanje Fronte prekercev. Na tiskovni konferenci bomo predstavili naše delovanje in naše zahteve ter odgovorili na poskuse diskreditacije.

Tiskovna konferenca se bo odvila v petek, 9. julija 2010, ob 11h v prostorih Socialnega centra Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana.

moonflower's blog | 2 komentarja | preberi več

Rog-O-ziN: Odbor DZ prekinil razpravo o študentskih demonstracijah

http://www.siol.net/slovenija/novice/2010/07/odbor_dz_studentske_demonstracije.aspx

vir...............................siol.net

Odbor DZ prekinil razpravo o študentskih demonstracijah

Ljubljana - Odbor za notranjo politiko je po štirih urah prekinil razpravo o odgovornosti javnih funkcionarjev za dogajanje na študentskih demonstracijah in jo bo nadaljeval prihodnjič.

Razpravo je moral prekiniti, ker se je v isti dvorani ob 17. uri začela seja drugega delovnega telesa. Do glasovanja o sklepih odbor sicer še ni prišel.

kaptive's blog | 3 komentarji | preberi več

Za obnovo Roga 30 milijonov evrov manj

Ljubljana - Razpis javno-zasebnega partnerstva za Center sodobnih umetnosti (CSU) Rog bodo na Mestni občini Ljubljana (MOL) objavili predvidoma do konca tega meseca. "Območje, ki ga razpisujemo za javno-zasebno partnerstvo, je nekoliko manjše, kot je bilo predvideno lani, saj razpisujemo to, kar je v lasti MOL. Tako se predvideva le izgradnja Centra sodobnih umetnosti in podzemnih garaž," je povedal Uroš Grilc z oddelka za kulturo na občinski upravi. Vrednost vložka občine se ni bistveno spremenila in znaša skoraj 18 milijonov evrov, za kar bo MOL med drugim zagotovila zazidljivo zemljišče na območju tovarne Rog, ekološko sanacijo celotnega območja, rušitve objektov, izdelavo geotehnične in hidrološke raziskave za celotno območje ter vso drugo potrebno dokumentacijo za obnovo Roga. Opazno se je v kupčiji zmanjšal vložek zasebnika, saj namesto lani načrtovanih 62 milijonov evrov znaša "le" 33 milijonov. Tako je letos celotna investicija v projekt vredna okoli 30 milijonov evrov manj kot lani.
Na MOL tudi dopuščajo, da se lahko po pogovorih z bodočimi zasebnimi partnerji razmerja med predvidenimi deleži spremenijo. "V primeru negativne razlike med vložkom in končno vrednostjo javnega dela projekta bo ljubljanska občina zagotovila dodatne vire sredstev ali pa zmanjšala obseg javnega dela projekta," še razlaga Grilc in dodaja, da na občini v skladu s pismom o nameri med njimi in kulturnim ministrstvom predvidevajo tudi črpanje finančnih sredstev iz proračuna ministrstva in kohezijskih skladov, ki pa lahko do leta 2012 dosega največ 3,5 milijone evrov.
Jasno je sicer, da projekt Rog v letošnjem letu ne bo končan, kot si je zastavil župan Zoran Janković, bodo pa na občini še letos pridobili gradbeno dovoljenje, da bi se obnova lahko začela takoj po izbiri zasebnega partnerja in pravnomočnosti dovoljenja. Predvidoma naj bi bila torej center Rog in garaža končana v dveh letih. jk

Dnevnik, 12. junija 2010, str.10

ThDi's blog | 4 komentarji
XML novice