KINO DVOR

VECER SLOVENSKIH ANIMIRANIH FILMOV

Kinodvor v azilu predstavlja večer slovenskih animiranih filmov. Na programu se bodo zvrstili kar štirje slovenski avtorji.

Kolja Saksida s tremi deli njegove animirane serije Koyaa: Koyaa - palačinka
Koyaa - metlja
Koyoga

Špela Čadež: Zasukanec in Ljubezen je bolezen

Nejc Saje in Strup produkcija: Dvorišče

Grega Mastnak in Igor Pediček: Bizgeci (izbrani deli)

vstop prost!!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Kruh naš vsakdanji

Pozdravljeni vsi ljubitelji umetniškega filma, ki pogrešate projekcije v Kinodvoru!

Kot smo obljubili, vam bomo v tem tednu predvajali film Kruh naš vsakdanji. Za ta film smo se odločili zato, ker vemo, da si ga je veliko ljudi nameravalo ogledati v prvih dneh aprila, pa jih je prehitelo zaprtje Kinodvora oz. stare lokacije Kinodvora, saj kot vidite, koncept Kinodvor vseeno deluje na vašo in našo samoiniciativo. Za dovoljenje predvajanja smo povprašali distribucijsko podjetje Demiurg, ki nam je željo uresničilo in smo mu za to zelo hvaležni.

Kruh naš vsakdanji (Unser täglich Brot), režija: Nikolaus Geyrhalter, Avstrija, 2005, 92min,

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Najava delovanja Kinodvora v tovarni ROG

Pozdravljeni!

Kot verjetno že veste, je vodstvo slovenske Kinoteke v torek, 1. 4. 2008 nenapovedano zaprlo prostore Kinodvora in nelegalno zaplenila opremo, kar popolnoma onemogoèa delovanje edinega art kina v prestolnici Slovenije. Ker so v ozadju politiène igre, katerih žrtev je Kinodvor in krog njegovih obiskovalcev, le-ti nimamo vpogleda in vpliva na nadaljnje dogajanje na podroèju umetniškega filma.
Zato smo se bivši sodelavci in gledalci odločili stopiti vkup in ustanovili civilno inicijativo za ponovno delovanje Kinodvora. Le po nekaj dnevih smo spoznali, da je predvajanje alternativnega filma NUJNO in da bomo filme, ki naj bi se vrteli v mesecu aprilu predvajali na novih lokacijah za zaèasno delovanje Kinodvora, to je v tovarni Rog in Jalli Jalli na Metelkovi, katerih vodstvo je z veseljem ponudilo roko in smo mu za to tudi zelo hvaležni.

5 komentarjev | preberi več

ThDi USTAVI SE!

"ZANESLJIVI VIRI" so eno izmed sredstev, ki nam jih lansirajo postavljeni ljudje s strani oblastnikov. S tem povzročijo škodo in rušenje znotraj neke organizacije, znotraj Roga, Metelkove, Kinodvora, RUŠIJO NAS... To je nevarno početje za sam obstoj takšnih skupnosti. Obstajata dve poti rušenja, od zunaj ali od znotraj. Če ne gre na eno, pa na drugo stran.

NE DOVOLIMO JIM TEGA!!!

Najtežje v življenju je ostati neodvisen! ŠE težje z državnimi sredstvi. Kinodvoru je to nedvomno uspelo in to moramo spoštovati. Posledica tega je zaprtje.

Če imamo podporo že uveljevljenih neodvisnih umetnikov, smo na to lahko ponosni, ne da se sprašujemo ali so neodvisni ali ne. Če ne bi bili, ne bi bili med nami!

2 komentarja | preberi več

KINO DVOR

Zaradi nastale situacije, ki trenutno medsebojno povezuje večino kulturnih sekcij našega ljubega mesta, smo se v Tovarni ROG odločili ponuditi začasno mesto KINU DVOR, ki ga je na splošno začudenje večine Ljubljančanov čez noč razpustilo njegovo vodstvo.

5 komentarjev | preberi več
XML novice