Poročila o delu

Portfolio tovarne Rog

V začetku leta 2016 se je kot del širše pobude za ohranitev stare tovarne Rog porodila ideja o portfoliju tovarne Rog. Na tem forumu objavljam izpolnjene vprašalnike za portfolio, za objavo katerih sem dobil soglasje vpletenih. Namen ponuditi vir vsaj delne informacije o produkciji v Rogu se s tem delno uresničuje. Pomemben del rogovske produkcije se je odrekel izpolnjevanju tega vprašalnika, del pa ni dal soglasja za objavo.
-
--Cirkus
---Galerija Kljub vsemu
----RogoR produkcija
-----Zelenica Rog
------Modri Kot
-------Studio Samorog
--------Artgroup RGB
---------Atelje 10
----------Žoel Animocean
-----------
Pred vami je vprašalnik, ki je prvi korak k portfoliu Tovarne Rog, ki ima namen popisati trenutne in pretekle skupine, aktivnosti in dogodke v tovarni. Predvsem pa bo portfolio najprej orodje za same uporabnike, ki bomo z njim dobili osnoven pregled nad tovarniškimi dejavnostmi, poleg tega pa bo namenjen tudi njihovi predstavitvi javnosti, s čimer bo spremenil javno podobo Roga in navsezadnje služil v boju z občinskim projektom rušitve in obnove. Pri izpolnjevanju imejte to v mislih, obenem pa velja, da je vsak prostor/skupina sama odgovorna za svojo samoreprezentacijo. Vse bo šlo še čez uredniški postopek in nič ne bo dano v javnost brez privolitve vseh, ki boste sodelovali. Vzemite si dovolj časa (za dolgoobstoječe in zelo aktivne prostore lahko izpolnjevanje traja več ur) in natančno izpolnite vse kategorije. Prva faza portfolia naj bi bila pripravljena do 10. obletnice 23. marca, zato mi izpolnjene vprašalnike pošljite do četrtka naslednji teden, 25. 2., na mail izidor.barsi@gmail.com. Pišite tudi, če imate kakšno vprašanje itd.

- Ime skupine/prostora:
- Lokacija prostora:
- Število aktivnih članov skupine/uporabnikov prostora (tisti, ki s prostorom upravljate, ne obiskovalci):
- Leto začetka uporabe prostora:
- Dejavnost (ključne besede):
- Delo/popravila opravljena v prostoru:
- Opis dejavnosti v 3-5 stavkih:
- Dejavnosti/dogodki izvedeni v preteklosti:
- Omembe vaše dejavnosti v medijih in drugih publikacijah (naslov članka/knjige/spletne strani, letnica, publikacija/linkj):
- Učinki/produkti/rezultati vaše dejavnosti zunaj Tovarne Rog (razstave, gostovanja, sodelovanja, tekmovanja, nagrade, vloženi predlogi zakonov, itd.):
- Zgodovina prostora:
- Pripis/misli za konec/opombe/komentar:

11 komentarjev

SOCIALNI CENTER ROG SE PREDSTAVI

V SC Rog smo spisali predstavitveni bilten. Zajema refleksijo našega delovanja v zadnjih štirih letih, definira nova izhodišča in je zato prelomen trenutek v samokonstituciji. Razglaša razveljavitev koncepta začasne rabe, na katerem je bila utemeljena uporaba dolgo časa zapuščenega kompleksa bivše tovarne Rog. Proti konceptom kreativnih industrij, kreativnega mesta in družbe znanja postavlja koncept novih institucij osvobodilne kreativnosti in znanja. "Sedaj se borimo za reapropriacijo kot samodoločne prakse in institucije - za nove institucije skupnega. In do tega imamo pravico! Ta pravica izhaja iz projekta vračanja moči vsem. Je torej mnogo večja, kot je bila pravica peščice, ki nam je skozi množično razlastitev, privatizacijo in lastninsko konsolidacijo vzela skoraj vso moč."

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

RBS Productions

RBS Productions
Multimedijski Raziskovalni on-line Laboratorij

Svetovanje, Audio-video komunikacije, povezave, organizacija, tehnična pomoč, izvedba dogodkov, audio video snemanje, oblikovanje internetnih vsebin, promocija, načrtovanje, razvoj, predavanja

Uradni datum prihoda v Tovarno ROG: 15.05.2007 (58. skupščina; glej Ad8*)

* opomba; RBS Productions je že prej sodeloval s posamezniki iz Tovarne ROG, s tem datumom, pa je tudi uradno predstavil svoje delovanje takratni Rogovi skupščini.

1 komentar | preberi več

KONCERTNA DVORANA

Koncertna dvorana že ima svoj forum na katerem objavljamo poročila o delovanju.

Link do tega foruma je:

http://tovarna.org/node/1194

5 komentarjev

ROG'N'ROOL production

Poročilo delovanja snemalnega studija v ROGU

2 komentarja

PROJEKTI V SKLADIŠČU 27

projekti v skladišču 27

1 komentar
XML novice