Report

Pu

Powered by Socrata

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

FW: Dovolj jamranja- čas dejanj‏

POSREDUJEM !!! Pošlji naprej !
Predlagam 27. november. Torek. (datum še ni natančno dogovorjen)
Dovolj je. Predlagam, da se vsi tisti, ki imajo tega, kar počnejo naši vladalci, dovolj zberemo v Ljubljani pred parlamentom. Predlagam, da se tistega dne zbirajo podpisi (na upravni enoti) za refererendum o ODSTRANITVI VLADE.

ThDi's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

On Fukushima Beach (Dokumentarni film)

On Fukushima Beach (Full)

Avtorjev Post Script

Some reflections on "On Fukushima Beach"

kaptive's blog | 1 komentar | preberi več

Blokupacija MDDSZ se je začela v vmesnem prostoru – onkraj policije in privatnih varnostnih služb, onkraj javnega in privatn

Pred MDDSZ smo prišli ob 15.30. Da bi še ujeli ministra in uslužbence ministrstva, ki imajo v sredo uradne ure ob 16.00. Računali smo na njihovo razumevanje, da gre pri blokupaciji MDDSZ za izvrševanje temeljnih svoboščin, za politično dejanje, odprtje javnega prostora, ki bo zmanjšal prepad med vladajočimi in vladanimi. In da bodo naročili varnostnikom, da odstranijo ograje okrog ministrstva. Že včeraj so namreč privatni varnostniki zgradbo ministrstva obdali z opozorilnimi trakovi in tablami, ki opozarjajo, da sta zadrževanje in bivanje v okolici ministrstva prepovedana. Danes so se opozorilnim trakovom pridružile jeklene ograje. In nabildani varnostniki na strani ministrstva ter policisti na drugi strani ceste.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Izjava #15o: Težka roka policije preprečuje transnacionalne akcije v Frankfurtu

Frankfurt, 18. maj ob 16h

Med 16. in 19. majem, ob prvi obletnici začetka evropskega nasprotovanja politikam zategovanja pasov, krizni diktaturi in finančnemu kapitalizmu na sploh, v Frankfurtu potekajo transnacionalni dnevi akcij proti omenjenim politikam. Ti dnevi akcij so del trajajočih in vse širših upiranj proti neučinkovitim in družbeno destruktivnim politikam in vključujejo nedavne dogodke v Španiji, Franciji in Grčiji. Sodelujoči v Frankfurtu smo glasovi teh bojev, smo posebej tisti, ki smo najbolj ogroženi zavoljo odvzemanja priložnosti in obče brezperspektivnosti. Smo gibanja, organizacije, mreže, iniciative in posamezniki. Med temi, ki artikuliramo obstoječe okoliščine in gradimo skupne transevropske boje, je #15o z nedavnim sprejetjem paketa varčevalnih ukrepov v mislih.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Sporočilo za javnost po zbiranju podpisov za referendum

Skupina volivk in volivcev, ki je zbirala podpise podpore za razpis zakonodajnega referenduma o uveljavitvi Zakona o uravnoteženju javnih financ, je do včeraj, ko je bila vložena državljanska pobuda s 4.753 podpisi volivk in volivcev, zbrala 1.700 podpisov. Pri zbiranju so sodelovali aktivisti in aktivistke več sindikatov ter gibanj 15o in Mi smo univerza. Zaradi uspeha sorodne pobude smo se odločili, da svoje moči usmerimo v zbiranje 40.000 podpisov, kar bo omogočilo razpis referenduma in argumentirano ter demokratično razpravo brez zastraševanja in širjenja ozračja izrednih razmer.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Izjava 15o: suspenz demokracije v Frankfurtu

V Frankfurtu med 16. in 19. majem potekajo transnacionalni dnevi akcij proti politikam zategovanja pasov in krizni diktaturi. V tem mestu se namreč nahaja sedež Evropske centralne banke. Namen dnevov akcije je z raznimi dogodki in intervencijami opozoriti na poskuse finančnega kapitalizma, da si dokončno v celoti prilasti oblast nad vsemi področji družbenega življenja. V primeru, da ti poskusi uspejo, bomo v prihodnje vsi živeli veliko težje.

Nemške oblasti so prepovedale akcije in proteste. Zaenkrat je dovoljena le demonstracija v soboto. Njihov odziv pomeni suspenz demokracije ter jasen in grob odvzem pravic do protesta, izražanja in združevanja.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Komad dneva: KONY 2012 (RHYNO tl;dw Dubstep Remix)


https://www.youtube.com/watch?v=sM4SSTCM4QE
Originally uploaded by RhynoDubstep on Mar 7, 2012
Doing my part to help make Kony famous.

kaptive's blog | 2 komentarja | preberi več
XML novice