Report

PEKEL Z JAPONSKE - hell from Japan (SPROTNO OSVEŽENO)

Dogajanje na Japonskem kliče po izrednih razmerah.
Prizori so neverjetni! Celotno področje je prizadeto zaradi potresa, najmočnejšega v zgodovini beleženja potresov na Japonskem - 9.0, ter temu sledečega Tsunamija, ki je v svoji divjosti izbrisal celotna mesta, uničil ogromno cest, pristanišč, tovarniških objektov, letališč, odnesel ogromno človeških življenj, ter na svoji poti pustil prizore groze in uničenja, ki si jih je težko predstavljati.
Poleg tega da se je Japonska geografsko premaknila za kar nekaj metrov, padla kot gospodarska velesila iz drugega na treje mesto (prehitela jo je Kitajska) in da se je dan skrajšal za nekaj mikrosekund, pa je katastrofi botrovala še nesreča v Največji Jedrski elektrarni na svetu Fukushima Daiichi.
Ob potresu se je elektrarna pravilno samodejno ustavila, vklopilo pa se je dodatno napajanje na generatorje, a je (po zadnjih podatkih) 15 meterski tsunami enostavno odplaknil celotno infrastrukturo. To je pripeljalo do nezmožnosti hladilnih vodnih črpalk, da bi ohlajale radioaktivni material v reaktorjih.
Elektrarna vsebuje 6. reaktorjev in ima (je imela) na strehah vgrajenih 6 bazenov za spravljanje odpadnega radioaktivnega goriva. To gorivo je tudi po uporabi še vedno vroče in radioaktivno ter ga je potrebno še dolgo (tudi po par let) hladiti v bazenu prekitem z mešanico vode ter borove kisline, ki preprečuje ponovni vžig goriva ter zmanjšuje radioaktivno sevanje. Vodo morajo ohranjati pod 80 C da ne začne vreti, in s tem izpostavijo gorivo zraku. V reaktorjih se dogaja podobna zgodba le da so zirkonijeve palice (kakor 'slamce') napolnjene z uranom in MOXom (mesanica urana in plutonija) v vodi, ki preprečuje segrevanje ter sevanje. Ker elektrike ni bilo, je voda izparela ter pri tem ustvarila veliko količino vodika, ki se je kopičil v reaktorju, dokler ni povzročil eksplozij, ki so razdejala tri od šestih reaktorjev, ter seveda vsaj izpostavile štiri bazene zraku, če ne že raznesle po okolici. Skratka zadeva je resna. Še toliko bolj ker se v 4.,5., in 6. reaktorju temperatura neprestano dviguje in zadeva še nikakor ni končana. Obstaja pa še sedmi bazen (ki ga ne omenjajo dosti, nahaja se pod 3.in4. reaktorjem) matični bazen, ki vsebuje vec goriva kakor ga je v vseh ostalih 6 bazenih. To je 'matični' bazen, povezan z ostalimi v katerem je vskladiščena vsaj 30 letna zaloga goriva.
Spodaj se nahajajo sproti osvežene povezave in playliste do vsega, kar se trenutno dogaja v 'eni od najhujših nesreč v zgodovini človeštva'.
(Playliste lahko listate na desni in levi znotraj video okna.)

(Klikni za preusmeritev na stran s sprotnimi novicami iz Fukushime)
* http://tovarna.org/node/3346
__________________________________________________________________________________________________________________________
(Moč Tsunamija)
* http://www.youtube.com/watch?v=alyLPxp8ong&feature=feedrec_grec_index
......................................................................................................................
(Opustošenje)
* http://www.abc.net.au/news/events/japan-quake-2011/beforeafter.htm
......................................................................................................................
(Kako je prišlo do potresa - dokumentarni film)
* http://www.youtube.com/user/redbuttonstudio#grid/user/F1B647D9B8125033
......................................................................................................................
(Vizualizacija - potres, ter popotresni sunki)
* http://www.japanquakemap.com/
......................................................................................................................
(Projekcija od 11.3.do 30.3 2011)* Radioaktivni_oblak
http://www.irsn.fr/FR/popup/Pages/irsn-meteo-france_30mars.aspx
......................................................................................................................
(Arnie Gunderson o radioaktivni nevarnosti - Namestnik direktorja v trenutku nesreče Na otoku 3 milj)
* http://fairewinds.com/

kaptive's blog | 31 komentarjev | preberi več

H.O.M.E. - Open house in Sweden

Artist from across Europe came to Skredsvik, Sweden to meet, talk, cook, eat and create together for one week. They created artistic installations, a sculpture park, site-specific performances and a lot of positive energy...

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Predstavitev analize o revitalizaciji nekdanje tovarne Rog

FWD........................................................

Spoštovani,

Sporočamo vam, da Mestna občina Ljubljana ter Muzej in galerije mesta Ljubljane v sredo, 16. februarja 2011, pripravljata predstavitev rezultatov analize prednosti in slabosti, priložnosti in nevarnosti (PSPN) za razvoj nekdanje tovarne Rog v Center sodobnih umetnosti (CSU). Predstavitev bo potekala med 11.00 in 13.00 uro v konferenčni dvorani Mestnega muzeja na Gosposki 15 v Ljubljani.

Analiza PSPN je del razvojno-raziskovalnega projekta SECOND CHANCE, v katerem pet evropskih mest sodeluje pri preoblikovanju nekdanjih industrijskih območij v prostore kulture ter pri njihovem nadaljnjem trajnostnem oživljanju. V projektu bomo skozi raziskave in posvete z deležniki poskušali odgovoriti na ključne izzive za urbano regeneracijo in spodbujanje razvoja izbranih degradiranih območij vsakega od petih partnerskih mest: Nürnberga, Leipziga, Benetk, Krakova in Ljubljane.

kaptive's blog | 2 komentarja | preberi več

Vprašalnik MOL-posamezniki

...............POSREDUJEM!.................................

* Vprašalnik MOL-posamezniki.doc - klik
___________________________________________________________

Spoštovani,

Mestna občina Ljubljana pripravlja projekt celovite prenove območja nekdanje tovarne koles Rog, ki poteka v okviru raziskovalno razvojnega projekta Second Chance. Načrtovani Center sodobnih umetnosti - Rog je zamišljen kot produkcijski, razstavni in družabni prostor, ki bo v prvi vrsti namenjen dejavnostim s področij vizualnih umetnosti, oblikovanja in arhitekture.

attachment | kaptive's blog | 1 komentar | preberi več

Retrospective Zoology Free Net - Založba

Pozdravljeni prijatelji glasbe!

Sedaj delujemo tudi kot free net založba: Retrospective Zoology. Sedaj vas sigurno zanima pomen imena in filozofija. Retrospective Zoology je točno definiran v vsaki posamezni zvrsti. V osnovi ostaja isti, vendar v objemu novodobnega izražanja, širi svoje korenine, briše meje in odpira nova področja še ne slišanega. Nagnjeni k spominskemu obnavljanju pomembnih mejnikov v glasbi in njihovimi stvaritvami, ter v vlogi povezovalca iz preteklosti narekujemo prihodnost v sedanjosti.

R.Z. obstaja že od okoli leta 2007, če se prav spomnin, ko smo potrebovali brand za evente katere smo (še z prejšno ekipo) organizirali v Rogu in na Metelkovi, ter imamo plane tudi za v bodoče še kakšen event pripravit, ko se nam odpre kje kakšna šansa.

attachment | retrospective zoology's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Fwd: Nov zakon o prepovedanih drogah-konoplji!

Dragi Pozitivci.

Predlog zakona je popolna katastrofa, najslabši kar si ga je możno zamisliti. Obravnava konopljo, kot največje zlo tega planeta in jo obravnava kot najbolj kriminalno rastlino. Ves problem izhaja że od napačne interpretacije, saj iznačuje konopljo in mariuano (kanabis) -indijska konoplja, kar mednarodne konvencije jasno ločujejo. Napačno je tudi stališče, da ne samo THC, tudi kanabinoidi so človeku nezdravi.

Predlagalci zakona so samo prikazovali negativne zglede in represivne predpise, niso pa prikazali nobenega pozitivnega zgleda, kot so Avstrija, Češka, Španija, ZDA, kjer se ne samo eksperimentira z visoko odstotnimi deleżi THC, v medicini, ampak se uporablja v medicinski praksi in se delajo zdravila iz njih.

3 priponke | kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Tovarna koles Rog - digitalna enciklopedija

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.dedi.si/dediscina/366-tovarna-koles-rog

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj
XML novice