Demonstracija

Poziv #15o na 3. protest proti ACTI

V soboto, 25. februarja ob 12.00 uri se bo na Kongresnem trgu zgodil 3. protest proti ACTI. Protest je zastavljen globalno, saj se bo odvijal sočasno v več mestih. Protest je potrebno razumeti izven slovenskih okvirov, torej kot vstajo svobodomiselnih prebivalcev Evrope.

V slovenskem parlamentu so pod pritiskom protestnikov prejšnji teden zamrznili sporazum ACTA, toda ne smemo se slepiti, saj gre tu le za kozmetično manevriranje. – ACTO lahko ob nekoliko višjih temperaturah kadarkoli odtajajo. Boja torej še ni konec.

V sredo, 22. februarja je Evropska komisija zaradi množičnih kritik na račun ACTE poslala ta mednarodni sporazum v presojo Sodišču Evropske Unije, da bi si umila roke. Pristojno sodišče naj bi neodvisno razsodilo, ali je ACTA v navzkrižju s pravicami in svoboščinami EU in ji tako podelilo blagoslov zakonitosti.

Parisien's blog | 1 komentar | preberi več

"Maske gor - to je revolucija!" - pustna procesija plačilno nezmožnih

Maske gor - to je revolucija

KRIZA GOR AL' DOL, MASKE GOR!

Bliža se pust - obračun z zimo, draginjo in krizo!

Kriza nam ne more do živega, če se razglasimo za plačilno nezmožne. Zaradi splošne draginje ne moremo plačevati računov, ne da bi se zadolževali in postali plen v krempljih pohlepnih bankirjev. Bodimo kot banke – preveliki, da bi propadli. Življenje je predrago. Ne zato, ker živimo onkraj svojih zmožnosti, ampak ker nam zategujejo pasove. Zato se bomo na pustni torek, 21. februarja, ob 16h pri spomeniku največjemu sinu insolventnosti Francetu Prešernu združili v pustno procesijo plačilno nezmožnih.

attachment | Parisien's blog | 1 komentar | preberi več

Izjava #15o pred sobotnim protestom proti ACTI: Let's Hack the World

Let's Hack the World

V soboto, 4. februarja, ko se ob 12. uri zberemo na Kongresnem trgu, da bi protestirali proti sporazumu ACTA, gre za isti boj kot 15. oktobra, ko smo zavrnili diktate finančnih trgov in skorumpirane predstavniške politike. To zimsko soboto bomo tako kot tisto jesensko protestirali proti poskusom razlastitve skupnega. Poskusom, ki jih žene pohlep velikih privatnih interesov korporacij in finančnih rentnikov in ki so lahko uspešni zgolj z odvzemom temeljnih pravic in svoboščin.

Parisien's blog | 2 komentarja | preberi več

VOJSKA KLOVNOV - prva skupna akcija #15o in #OccupyTrieste

Skupna akcija z #OccupyTrieste - Vojska klovnov

Klovni so bolni, klovni so kreditov polni!

V soboto, 14. januarja, ob 14.30 uri izpred BojZe. Zbor in urjenje vojske klovnov ob 13.00!

Gibanju #15o je dovolj. Gremo med klovne – v militantno krilo vojske klovnov. V soboto bomo vkorakali v center in okupirali strateške točke Ljubljane. Klovni smo nezadovoljni, saj nihče več ne odgovarja za svoja dejanja. Tudi klovni ne bomo! Na ljubljanskih trgih in ulicah bomo zakuhali klovnovsko krizo. Izpihnili bomo balone, ki so jih s prevaro napolnili finančni trgi in banke.

attachment | Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Direktna akcija Delavnice proti prekernosti, za skupno blaginjo: IZSTRADAJMO PARAZITA FINANČNEGA KAPITALA

Ob 15:30 pred Boj za!

V petek, 4.11.2011, bomo udeleženci gibanja 15o začeli s postopkom odstranjevanja parazita iz naših prostorov in življenj. Od 15.10. razkriva gibanje 15o parazitsko naravo globalnih financ in finančnega sistema ter poziva proti njej. Akcijo bomo izvedli pred banko SKB (group Societe General) na Dalmatinovi ulici v Ljubljani, kjer bomo zavrnili financializacijo naših življenj.

Pozivamo ljudi, da se nam pridružijo pri banki, simbolično izrazijo svoje pritožbe in zahtevajo prihodnost za vse. Žrtve parazita bodo obelodanile, na kakšen način jim obstoječi sistem nažira življenja, izganjalci parazita pa jih bodo osvobodili z izničenjem parazita ter dezinfekcijo same institucije. Naša akcija bo ponovno potrdila rastoče globalno spoznanje, da znotraj financializacije ne moremo zadovoljiti potreb ter realizirati svojih želja. 4.11. predstavlja še en udarec proti družbeni paralizi, produktu trenutnih razmer.

2 priponki | Parisien's blog | 1 komentar | preberi več

15o Teach In na banki - DANES, 14.10.2011, ob 15:00 v NLB, Trg republike 2, Ljubljana

V sklopu 15o izvedimo TEACH IN (osebna pričevanja in protest proti nasilju finančnega kapitalizma) NA NOVI LJUBLJANSKI BANKI. Sprintaj zvezek pritožb, napiši svojo zgodbo ali pritožbo in se nam pridruži v petek, 14. oktobra ob 15.00 v banki na Trgu republike.

Nismo blago v rokah bank in politikov!

Finančni trgi in finančne institucije so centralno živčevje današnjega sistema rentniškega izkoriščanja in razlaščanja. Skupaj s političnimi vazali vse naše potrebe pretvarjajo v surovine za njihovo bogatenje, družbeno bogastvo pa pretakajo v žepe peščice. Smo globalna generacija, ki nikoli ne bo imela ničesar, če dovolimo politikom in bankam, da diktirajo izhod iz krize. Ta pomeni krajo naše prihodnosti. Uprimo se in ustvarimo skupno gibanje, ki bo izbojevalo reapropriacijo družbenega bogastva, ki nam je ukradeno.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

OGR Produkcije 2011

Z današnjim dnem 20.Jul.2011, se začasno vzpostavlja delovanje produkcije po imenu OGR Prodakšn

kaptive's blog | 1 komentar

Last week to apply for DEFAULT Masterclass in Residence: Art, Cities and Regeneration

RAMDOM Association starts the countdown for the selection.
Lecce, Italy 21-30 September 2011

Don't miss your chance to apply for DEFAULT Masterclass, the international cultural and artistic residence organized by RAMDOM association on the topic of how art can interact with the regeneration of former industrial spaces.
An international committee of art professionals will then select 10 international and 10 Apulian artists to participate in the masterclass.
Besides the crowed schedule of lectures, workshop and panels, there will be many talk/aperitifs, parties and exhibitions held in the city center and in the cultural institutions of the region. The numerous partners involved in the project will give an important contribute, supporting RAMDOM in the organization of a rich plan of collateral events which will be presented as soon as possible.

Download the Call and the Application form on www.ramdom.net
Deadline: 17th of July 2011

ThDi's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

DELAVNICA IMPROVIZIRANE GLASBE mentor: SEIJIRO MURAYAMA 24. - 26. JUNIJ 2011 - IMENO (Kozjansko)

Delavnica bo potekala v naravi pod vodstvom Seijira Murayame.
Delavnica je primerna za vse, ki želijo s pomočjo koncentriranega pristopa spoznavati zvok in ga obravnavati s pomočjo poslušanja, s ciljem razvijanja samoučenja improviziranja.
informacije in prijave : mitja@pekarna.org ali 031 588 393

ThDi's blog | 1 komentar | preberi več
XML novice