Demonstracija

1. APRIL - DAN NOROSTI (PREDSTAVITEV POBUDE ZA DEZINSTITUCIONALIZACIJO IZ-HOD Z JAVNO RAZPRAVO)

1. april - Dan norosti (Predstavitev pobude za dezinstitucionalizacijo IZ-HOD z javno razpravo)

IZ-HOD, neformalna pobuda samoorganiziranih državljank in državljanov, v sodelovanju z Društvom Mostovi, Društvom Kralji ulice in Socialnim centrom Rog v četrtek, 1. aprila 2010, organizira DAN NOROSTI. Namen dogodka je seznanjanje javnosti s problematiko zapiranja ljudi v totalne ustanove in s prizadevanji za dezinstitucionalizacijo. Dan norosti, obogaten z raznovrstnim kulturnim programom (poezija, glasbene točke, jam session, orientalski ples), se bo med 14. in 19. uro odvijal na Prešernovem trgu, ob 20. uri pa se bo preselil v prostore Socialnega centra Rog (Trubarjeva cesta 72), kjer bo potekala predstavitev pobude IZ-HOD z javno razpravo. Večer se bo zaključil z zabavo ob živi glasbi.

moonflower's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

POZIV NA JAVNI SHOD v torek, 9. marca ob 12ih, V PODPORO STAVKAJOČIM DELAVCEM V KOČEVJU

POZIV NA JAVNI SHOD V PODPORO STAVKAJOČIM DELAVCEM V KOČEVJU

Položaj migrantskih delavcev v Sloveniji je katastrofalen. Delavci, ki dejansko gradijo to deželo, ostajajo brez dogovorjenih plačil in socialnih pravic, ki jim pripadajo, ter nimajo možnosti, da dosežejo svojo pravico. Situacija je tako skrajna, da se zdi edini način, da se javno opozori na stisko in krivico, gladovna stavka, tako kot je to storila skupina delavcev v Kočevju, ki leto in pol niso dobivali plače.

Nehajmo se sprenevedati! Res pristajamo na to, da se bomo vozili po avtocestah ali živeli v stanovanjskih blokih, ki so grajeni na izkoriščanju in zlorabljanju ljudi? Priznajmo si, da so migrantski delavci sistemsko diskriminirani in dejansko neenakopravni! To koruptivno stanje je treba odpraviti in krivice popraviti.

barabara's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

POZOR - kršijo se naše pravice!

-------------- Posredovano sporočilo --------------

POZOR - kršijo se naše pravice

Civilne iniciative Kozjak, Počehova in Dragučova; Maribor, 27. januar 2010 (rok 29.januar 2010)

Spoštovani prebivalci Republike Slovenije!

Ministrstvo za Okolje in prostor (MOP) pripravlja «Predlog Zakona o umeščanju prometne, energetske in vodne infrastrukture v prostor« v katerem mi, kot prebivalci RS, ne bomo več z zakonom zaščiteni pred umeščanjem energetske infrastrukture kot smo bili do sedaj.

V okolju kjer živimo je veliko zastarelih energetskih objektov, ki nam zmanjšujejo kakovost življenja, ponekod ogrožajo naše zdravje in znižujejo vrednost naših nepremičnin.

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

THE LIBRE CULTURE MANIFESTO

a constellation of interests is now seeking to increase its ownership and control of creativity. we are told that these interests require new laws and rights that will allow them to control concepts and ideas and protect them from exploitation. they say that this will enrich our lives, create new products and safeguard the possibility of future prosperity. but this is a disaster for creativity, whose health depends on an ongoing, free and open conversation
between ideas from the past and the present.

in response, we wish to defend the idea of a creative field of concepts and ideas that are free from ownership.

attachment | moonflower's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Stavka v Vegradu. Sporočilo za javnost.

Prvo sporočilo Nevidnih delavcev sveta (IWW) za javnost v letu veselih stavk!

Zaradi izkrivljanja resnice, ki sta si ga privoščila uprava Vegrada in prvi sindikalist vegradovega sindikata, v IWW sporočamo, da je dne 4. januarja 2010 prišlo do spontane stavke z zaustavitvijo dela na gradbiščih Celovški dvori, Litostroj ter nekaterih manjših gradbiščih. Neposreden razlog za stavko so bile neizplačane nadure za november 2009 in neizplačan regres za lansko leto. Globlji razlog pa je za Vegrad značilno sistematično kršenje pravic iz delovnih razmerij. Z delom so prekinili vsi delavci na omenjenih gradbiščih. Po obljubah s strani predstavnikov podjetja Vegrad, da bodo zaostale obveznosti izplačane do četrtka, 7. januarja 2010, se je del delavcev vrnil na delo, ostali delavci, predvsem tisti, ki izvajajo zaključna dela, pa so zapustili delovna mesta. Delavci napovedujejo da bodo, v kolikor Vegrad do četrtka ne bo izplačal zaostalih obveznosti, ponovno začeli oz. nadaljevali prekinitev dela. Prav tako obveščamo, da se je na vegradovih gradbiščih spontana prekinitev dela iz istih razlogov zgodila že konec decembra 2009.

moonflower's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

FW: Vabilo na mini čistilno akcijo ob mednarodnem dnevu prostovoljstva‏

Dragi prostovoljci,
seveda bomo tudi mi obeležili mednarodni dan prostovoljstva, kaj ste pa mislili? Vabimo vas, da se nam pridružite na mini čistilni akciji, ki bo potekala v soboto, 5. decembra 2009, na Rudniku v Ljubljani. Zberemo se ob 10. uri dopoldne pred trgovskim centrom Rutar v Ljubljani. Akcija bo trajala približno 2 uri. Za vrečke, rokavice in dobro voljo bo poskrbljeno. Vljudno vas prosimo, da zaradi zagotovitve zadostne količine opreme potrdite svojo udeležbo na sobotni akciji Piki Golob na info@ocistimo.si, in sicer do petka, 4. decembra, do 12. ure. Lep in uspešen dan vsem!
Tisti, ki svoje udeležbe na akciji ne boste potrdili prek interneta, prinesite pripomočke s sabo.
Lep pozdrav, Aleš, Petra in Pika
Očistimo Slovenijo v enem dnevu
www.ocistimo.si

ThDi's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj
XML novice