Demonstracija

*Rog-O-ziN - V Ženevi se je začela ministrska konferenca WTO

V Ženevi se je začela ministrska konferenca WTO

Ženeva - V Ženevi se je začela tridnevna ministrska konferenca držav članic Svetovne trgovinske organizacije (WTO).

Ministri organizacije so začeli nov krog pogajanj za liberalizacijo svetovne trgovine, srečanje pa bo namenjeno tudi iskanju načinov poti iz krize. V Ženevi je v času ministrske konference WTO pričakovati približno 2700 delegatov in kakšnih 500 nevladnih organizacij.

Gre za prvo ministrsko konferenco WTO v zadnjih štirih letih. Ministri organizacije bodo o liberalizaciji svetovne trgovine govorili v času, ko je obseg izvoza po svetovni finančni in gospodarski krizi začel počasi okrevati.

kaptive's blog | 1 komentar | preberi več

Množične demonstracije delavcev, upokojencev in študentov!!

http://www.siol.net/data/fotogalerije/slovenija/2009/11/delavske-demonstracije.aspx - klikni za foto

http://www.siol.net/gospodarstvo/2009/11/mnozicne_demonstracije.aspx# - klikni za članek

Ljubljana - Na parkiriščih ob Vilharjevi cesti v Ljubljani so se ob bližanju začetka množičnih demonstracij že začeli zbirati prvi avtobusi.

Demonstracije delavcev, upokojencev in študentov bodo sicer potekale na Prešernovem trgu, začele se bodo ob 10. uri in nato trajale do približno 12. ure.

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

pljunek na Sazas!

Zakaj sem pljunil Matjaža Zupana in zakaj to najbrž nič ne spremeni

Po prebranem članku o neotesancu, ki je na SAZAS–u domnevno povsem znorel in bi se gotovo zapletel v pretep, če ga ne bi nek zaskrbljeni gospod zaustavil, je nujno obelodaniti nekaj pomembnih dejstev. Ta neotesanec sem bil jaz, pri vsem skupaj pa je šlo le za promocijo našega benda Carnaval in naše nove plošče »Carnaval 2«. Nikakor pa jaz in bobnar tja nisva prišla z namenom dobiti denar, ki naj bi nama pripadal. Dobro veva namreč, da Radio Študent (in marsikateri drugi radio, kot večina klubov), če imajo odgovorni kaj soli v glavi, SAZAS-u zneskov ne izplačuje. Še bolj je pa jasno, da tudi če bi jih, bi nas Zupan in drugi okoli njega že nekako nakoli prinesli za naš zasluženi denar. Skratka, šlo je za pol-spontan umetniški performans, ki naj bi nam prinesel kultni status v alternativnih krogih, kjer se informacije širijo od ust do ust. Ker pa je žal prišlo do neljubega dogodka, da se je novica pojavila v Žurnalu, kjer imate očitno težnjo po senzacionalnosti, ki ugasi iskro subverzivnosti še tako zelo radikalni gesti, se moram nujno postaviti travmatičnemu jedru te geste v bran.

3 priponke | kozel's blog | 3 komentarji | preberi več

Glasbena delavnica in delavnica ozvočevanja (osnove akustike in tonske tehnike), 29.11.2009 od 12h

Vse, ki vas stvar zanima, vabim k sodelovanju na glasbeni delavnici in na delavnici ozvočevanja (osnove akustike in tonske tehnike), ki se bosta zgodili 29.11.2009 od 12h naprej v prostorih koncertne dvorane tovarne Rog na Trubarjevi cesti v Ljubljani. V glasbeni delavnici bo poudarek postavljen na komunikacijo med glasbeniki v skupini in na izražanje spontanih glasbenih idej posameznikov. Na delavnici ozvočevanja (osnove akustike in tonske tehnike) se bo ozvočevalo glasbeno delavnico.

attachment | ThDi's blog | 1 komentar | preberi več

* Rog-O-zin - Prihaja Codex Alimentarius

Tole pa prihaja iz Lek-a.

FWD.......................................................

Kar piše spodaj pa le verjemite, ker se veliko podobnih zadev že izvaja(npr. v šolah kuharice ne smejo več pripravljati določene hrane ampak morajo
kupiti že narejeno- puding, ki pa je dejansko mrtva hrana polna konzervansov, barvil in podobne svinjarije).

S spoštovanjem/Best regards

kaptive's blog | 1 komentar | preberi več

*Rog-O-zin - Predsednica Helsinškega monitorja Slovenije za človekove pravice o nevarnosti cepiva.

O smrtonostnosti cepiva proti svinjski gripi, Neva Miklavčič Predan
Predsednica Helsinškega monitorja Slovenije za človekove pravice o nevarnosti cepiva.

http://www.vest.si/2009/10/29/o-smrtonostnosti-cepiva-proti-svinjski-gripi-neva-miklavcic-predan/ - klikni

.................opis.članka.........................

Na nedavni tiskovni konferenci je HMS na Vlado RS ter ministra za zdravstvo naslovil poziv za izdajo odloka o umiku cepiva zoper svinjsko gripo iz uporabe v Republiki Sloveniji. Njihov javni odgovor je bil: cepivo je varno, HMS naj se posvetuje s stroko.

attachment | kaptive's blog | 6 komentarjev | preberi več

Rog-O-Zin - Slovenia's surge of nationalism (BBC)

FWD...................................

Slovenia's surge of nationalism
By Oana Lungescu
BBC correspondent in Ljubljana

-----------------------------------

Five of the 10 countries set to join the EU on 1 May did not appear on the map 15 years ago.

Anti-referendum protest
The referendum on residence rights sparked angry protests
Among them was Slovenia - a former Yugoslav republic sandwiched between the Alps and the Adriatic Sea, with a century-long history of foreign domination.

Its two million people can count themselves lucky.

They emerged practically unscathed from the bloody wars that tore up Yugoslavia - and now enjoy the highest living standard of all the EU newcomers.

kaptive's blog | 1 komentar | preberi več

Rog-O-zin - pismo bralca...... Pokojnina enaka plači

Gremo vsi šparat!! :)

................................FWD
Vsakemu izmed nas se zdi samo po sebi umevno, da odvaja določen del plače za svojo pokojnino. Redki izmed nas pa so izračunali, kaj dejansko plačujemo in predvsem, koliko! Glede na to, da takšnega izračuna v medijih še nisem zasledil, sem se odločil, da ga sam pripravim in tudi objavim.

Kot osnovo sem vzel neto plačo 1000 €, kar je približno 50 € nad povprečno neto plačo. V izračunu sem uporabljal program za izračun plače na spletni strani www.racunovodja.com, za izračun obresti pa spletno stran Abanke, kjer sem kombiniral namensko varčevanje z vezano vlogo. Po grobi primerjavi so bili izračuni drugih bank skoraj identični.

kaptive's blog | 3 komentarji | preberi več

*Rog-O-ziN - Študenti socialnega dela zahtevajo plačano pripravništvo

Študenti Fakultete za socialno delo so se zaradi neurejenega pripravništva odločili oditi na ulico. Organizirali so namreč javni shod, ker država še vedno ni uredila problematike pripravništva in obveznih praks. S tem problemom se srečujejo tudi diplomanti Fakultete za farmacijo, Fakultete za upravo, Pedagoške fakultete in Filozofske fakultete. Študentje želijo s shodom opozoriti na nevzdržno stanje, ki diplomantkam in diplomantom socialnega dela onemogoča zaposlitev na področju, za katerega so se izobraževali.

times.si - klikni za povezavo
siol.net - klikni za povezavo
novice24.com - klikni za povezavo

kaptive's blog | 4 komentarji | preberi več
XML novice