Poziv

"Gotof je in gotovi so!" - izjava solidarnosti mreže 15o z Mariborčani in Mariborčankami

Lanskega 15. oktobra smo se kot del globalnega gibanja proti diktaturi 1% podali na ulice. Tudi v Mariboru, Ljubljani in Kopru. Razglasili smo vstajo proti globalnemu kapitalu in proti lokalnim izvajalcem njegovih politik razlaščanja ter izkoriščanja. Razočarani nad predstavniško politiko, ki je vzpostavila političen razred, ki nam je ukradel demokracijo, smo kot metodo družbenih sprememb izbrali neposredno demokracijo: samoorganizacijo ogorčenja, odprte akcijske platforme, horizontalnost, mrežnost, vse kar omogoča najširšo participacijo. Ljudje nismo neumni in ne rabimo razsvetljevalcev. Najbolj izobražena in tehnološko opremljena generacija v zgodovini človeštva ne rabi delegirati moči, da bi izborila sedanjost in prihodnost.

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

FW: Dovolj jamranja- čas dejanj‏

POSREDUJEM !!! Pošlji naprej !
Predlagam 27. november. Torek. (datum še ni natančno dogovorjen)
Dovolj je. Predlagam, da se vsi tisti, ki imajo tega, kar počnejo naši vladalci, dovolj zberemo v Ljubljani pred parlamentom. Predlagam, da se tistega dne zbirajo podpisi (na upravni enoti) za refererendum o ODSTRANITVI VLADE.

ThDi's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

FW: Okrepimo poziv za zaščito kmetijskih zemljišč!

www.tretjiclen.si
Spoštovani podporniki, dragi prijatelji,
po tem, ko sta se stroka in civilna družba enotno opredelili proti predlaganemu Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o kmetijskih zemljiščih, s katerimi je 40 poslancev predlagalo ukinitev nadomestila za spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč, je vladna koalicija v parlamentarno proceduro na predlog zakona vložila vrsto amandmajev. Z njimi so nadomestila sicer ohranili, vendar so jih s spremenjenimi kriteriji za odmero odškodnine znižali do te mere, da so jim popolnoma odvzeli funkcijo zaščite kmetijskih zemljišč. Obravnava predloga zakona z amandmaji še vedno poteka po skrajšanem postopku, brez sodelovanja stroke in javnosti.

ThDi's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Odprto pismo MDDSZ: »Mi vsi smo Mijo Poslek«

IZ SKUPNOSTI V INSTITUCIJE

ZAKAJ MIJO NIMA PRAVICE ŽIVETI MED DRUGIMI LJUDMI?

ZAKAJ JE PODPORA MOŽNA SAMO V INSTITUCIJAH?

V petek, 13. aprila, smo na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve izvedli redno skupščino gibanja 15o za dokapitalizacijo ljudi. Zbrali smo se aktivisti in aktivistke gibanja 15o, socialne delavke in delavci, skupaj z uporabniki socialno varstvenih storitev in programov, v skupščini sta sodelovala predstavnik in predstavnica ministrstva.

Eden izmed razlogov za direktno akcijo je bila konkretna stiska Iz-hodovca Mija Posleka, ki potrebuje stanovanje, sredstva za podporo ter socialne storitve za življenje v skupnosti. Mijo je z akcijo Iz-hod po štiridesetih letih izstopil iz socialno varstvenih institucij, zaživel v skupnosti in se vanjo polno vključil. Mijo potrebuje solidarnost skupnosti za krepitev lastne moči, učenje in neodvisno življenje, hkrati pa brez Mija ni skupnosti, saj s svojim neobremenjenim, neposrednim pristopom ustvarja polje solidarnosti v skupnosti. Življenje v skupnosti je temeljna pravica vsakega posameznika in Mijova zgodba opozarja na sistemsko prakso razčlovečenja v socialno varstvenih institucijah in na onemogočanje s strani pristojnih organov, da bi posameznik svobodno kreiral lastne življenjske prakse in znotraj njih iskal odgovore na svoje potrebe.

attachment | Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Do četrtka zberimo 2500 podpisov za naknadni zakonodajni referendum o ZUJF!!!

Sprintaj obrazec http://tovarna.org/files0/active/3/Referendum_ZUJF_obrazec_za_podpise.pdf, zberi podpise in jih do četrtka, 17.5.2012, pošlji na naslov:

Jerica Marušič (za Mirjano Storjak)
Vodovodna 39
1000 Ljubljana

Dan potem zbiramo podpise za naknadni referendum

#15o skupaj s sindikati, ki niso podpisali pakta z vlado, ter drugimi civilno družbenimi organizacijami in mrežami zbira podpise za naknadni referendum o zakonu o uravnoteženju javnih financ. Vključi se!

attachment | Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Peticija proti prepovedi Blockupy Frankfurt

Peticijo podpišite na: http://www.njetwork.org/Peticija-proti-prepovedi-Blockupy

Le dober teden pred Blockupy Frankfurt so oblasti mesta Frankfurt izdale prepoved vseh napovedanih akcij. Na ta način skušajo preprečiti, da v evropskem finančnem središču množično izrazimo naš protest proti sistematičnemu razlaščanju in kraji demokracije in našo zahtevo po Evropi pravic, blaginje in resnične demokracije. Gre za nenavadno in strahopetno odločitev, ki še enkrat kaže, da so se nam javne oblasti popolnoma odtujile in da delajo zgolj še v interesu finančnih trgov in oligarhij. Takšni prepovedi svobodnega združevanja in izražanja ostro nasprotujemo in pozivamo vse, ki želijo drugačno Evropo od tiste zategovanja pasov, brezperspektivnosti in suspenza demokracije, da podpišejo peticijo proti prepovedi Blockupy Frankfurt:

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Z lonci in kuhalnicami pred RTV SLO zavrnimo varčevalne ukrepe!

Prekerna generacija v gibanju #15o poziva, da se zberemo v ponedeljek, 7. maja 2012, ob 19.00 pred zgradbo RTV SLO. Solidarno z ustvarjalci medijskih vsebin, ki so podvrženi političnim pritiskom in pritiskom prekerizacije, s hrupom loncev in kuhalnic izrazimo absolutno zavračanje varčevalnih ukrepov. Nato organizirajmo skupščino in izhajajoč iz družbenih potreb izrazimo resnico krize. Skupaj začrtajmo, kako lahko naš upor pretvorimo v gibanje radikalnega preoblikovanja družbe. Ne pristajamo na to, da ima naša generacija manjša pričakovanja od življenja kot generacija naših staršev!

Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Nujni poziv #15o javnosti pred sprejemanjem rebalansa proračuna in paketa varčevalnih ukrepov

Nujni poziv #15o javnosti, civilni družbi, gibanjem, posameznikom in posameznicam pred 10. majem, ko bodo v parlamentu po nujni proceduri sprejemali rebalans proračuna in paket varčevalnih ukrepov

Parlament bo 10. maja sprejemal paket varčevalnih ukrepov STOP Glasovalni stroj vladajočih strank bo deloval kot namazan in soglasno STOP Opozicijsko nasprotovanje ni odločno, ampak prej preračunljivo in cinično STOP Vlada je nevtralizirala nasprotovanje sindikatov, ki se pogajajo o višini znižanja plač v javnem sektorju STOP Varčevalni paket ne zadeva zgolj plač, ampak načine organiziranja storitev kot so šolstvo, zdravstvo, socialna varnost itd. ter poslabšuje socialni položaj najbolj prekernih in negotovih STOP Iskanje kompromisa in soglasja glede višine zamrznitve plač na široko odpira pot k privatizaciji javnih storitev in še pospešuje razslojevanje družbe STOP Vladni populizem je naščuval t.i. realni sektor proti javnemu sektorju in obenem zakril, kaj je pravi namen varčevalnih ukrepov STOP Vlada RS izvaja v kolaboraciji s finančnimi trgi projekt radikalnega prestrukturiranja družbe v skladu z idejo retradicionalizacije družbe in absolutne vladavine trga STOP Na koncu vladne ofenzive bodo javne storitve privatizirane in s tem bo njihova kvaliteta odvisna od materialnega položaja posameznika in posameznice STOP To jim lahko uspe tik preden bo v Evropi padel že dodobra načet neoliberalen konsenz o nujnosti politik zategovanja pasov STOP Pod pretvezo nujnosti varčevalnih ukrepov bo slaba in nelegitimna vlada RS izničila ostanke solidarnosti in izvedla zaključno fazo skrajnega razslojevanja in uveljavitve kastne družbe STOP Uveljavitev varčevalnih ukrepov je kraja prihodnosti prekerne generacije STOP

Parisien's blog | 1 komentar | preberi več
XML novice