JazzzklubMezzoforte tradicionalnefreestylekaraoke&jamsession SCHAUMAGEGENTRAUMA

Poslal-a ThDi, Pon, 23/10/2023 - 20:03
25 Okt 2023 - 20:00 || 26 Okt 2023 - 01:00

priHupaBrajdič, podhodAjdovščina, Ljubljana

FreestyleKaraoke&JamSession


SCHAUMA GEGEN TRAUMA


Lutkovno glasbena trago - komedija
(za odrasle)

Dramaticen dialog med lutkarico ter psihicno disfunkcionalnim ter v mnogih pogledih nezrelim, zapitim, shizofrenim in predvsem pretirano navezanim piratskim papagajem (lutko Kristofom). Situacija, postavljena v kopalnico, natancneje v kopalno kad, kjer on koncno dobi svojo priloznost, da se ji izkaze ter ji pomaga, tako da z njo poskusa premostiti njene tezave, pa ceprav vse le iz strahu, da bi jo enkrat mogoce izgubil. Medtem ko se ona sooca z izzivi sedanjega sveta ter neusmiljeno realnostjo, se on utaplja v alkoholu in idealiziranju prihodnosti ali preteklosti. Brez svoje skrbnice (nadomestne matere) on ne more ziveti, kar pa je ironicno tudi res, saj je vendarle lutka, ampak na koncu je odlocitev o tem, kdo izmed njiju se v resnici utaplja in zakaj, ter kdo izmed njiju je v priviligiranem polozaju in kdo ne, prepuscena gledalcu samemu. Hudomusni dialogi so tekom predstave zacinjeni s sopkom starih klasicnih popevk, ki pa bodo gledalce ob zivi glasbeni spremljavi zagotovo popeljale v drugacen svet, nekam med fikcijo in realnostjo.

DelajdaDidiSolinavtor&performans&vokal
MarkoPetrušiće.klavir
KristjanBuzetibobni

Delajda Didi Solin je vsestranska umetnica, ki se že vrsto let ukvarja z uličnim gledališčem, performansom, lutkarstvom in petjem. Ustvarila je že nekaj solo predstav, prav tako pa sodeluje z različnimi gledališkimi skupinami in kolektivi. Z lutkarstvom se ukvarja že od leta 2009, dobila je že nekaj nagrad in priznanj s strani Javnega sklada za kulturne dejavnosti, leta 2020 pa je z ulično gledališko-pevsko skupino Ups!, s strani Gledališča Ane Monro prejela tudi nagrado Urb-Ana za najbolšo ulično predstavo.

Marko Petrušić prihaja iz Ljubljane, je profesor klavirja in jazz klavirja. Sodeloval je z Greentown jazz bandom, Metko Štok, Mahom Lampričem, Just friends quartetom, Blue quintetom, Mihom Jazbonškek in njegove legende, Compjazz studio GP sounds, Ladislavom Rebrek in triom New hopes. Je aktiven kot interpret sodobne resne glasbe in elektronike. Ustvarja kot svobodni umetnik in kot korepetitor.

Kristjan Buzeti Kiki se je udejstvoval v različnih glasbenih projektih in zasedbah. Ob preigravanju fusion jazz ritmov in močnih rockovskih ritmov je razvil svoj lasten stil igranja. V njegovem igranju je mogoče zaslediti vpliv Dennisa Chambersa, Mikea Manginija in Kirka Covingtona. Kot »sešn bobnar« pa deluje tako v studiu kot tudi substitut za različne glasbene skupine doma in po svetu.

Promo video: www.youtube.com/watch?v=MeAoo4ay5bM

Po predstavi bo svobodni medmedijski jam session!
VVabljena, pa prinessi ssabo svoje potrebščine!

FreestyleKaRaOKe&JAMsEssIOn
Navodila za uporabo:
Karaoke so zastavljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem. Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova k udeležbi spodbujamo tudi izvajalce in ustvarjalce ostalih izraznih načinov. Sodelovali smo že s plesalci, cirkusanti, slikarji, vizualisti, VJi, pesniki, gledališči,... Jam sessiona se lahko udeležiš tudi pasivno (kot inštalacija). Eno glavnih priporočil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti, tudi če se hočeš?! Spodbujamo nastopajoče, da med nastopom komunicirajo in sodelujejo. Po želji omogočimo nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati. Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi. Redno in aktivno se karaok udeležujejo zelo dobri glasbeniki in glasbeni navdušenci zelo različnih glasbenih izhodišč in načinov. Prav tako je oder še vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni v igranju ali petju, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop.
Naj vsak, ki hoče aktivno sodelovati, s sabo prinese SVOJE instrumente ali druge potrebščine! Bobnarji, prinesite vsaj palčke! Če instrumenta nimaš, se moraš dogovoriti za uporabo z lastnikom instrumenta, ki ga želiš uporabljati!
Izvajaj svoje avtorsko delo!
* Na odru naj se nahajajo samo nastopajoči!
DOBRODOŠLA!

_________________
* Z aktivno udeležbo na Freestyle Karaokah & Jam Sessionu se obvezuješ k izvajanju svojih lastnih avtorskih del. Ne prevzemamo odgovornosti za tvoje morebitno izvajanje avtorskih del drugih avtorjev. Če do tega pride, jih v bistvu izvajaš na lastno odgovornost in proti našim zahtevam.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar