Izredni JazzzklubMezzoforte tradicionalnefreestylekaraoke&jamsession LjubljanskiJazzSeptet

Poslal-a ThDi, Sre, 31/01/2024 - 14:22
2 Feb 2024 - 20:00 || 3 Feb 2024 - 01:00

PLAC, Linhartova cesta 43, Ljubljana, zraven teniških igrišč in balinišča malo stran od BMX poligona

FreestyleKaraoke&JamSession


Ljubljanskijazzoktet***

Ljubljanski Jazz septet

DomenHafnertenorskisaksofon
AndrejVerniksopranskisaksofon
JakaHawlinatrobenta
UrošSeverkrilnirog
JožeCesarbobni
MarkoPetrušiće.klavir
ThiernoDiallokontrabas

Ljubljanski jazz septet je prilagojena oblika Ljubljanskega jazz okteta, ki bo na tokratni otvoritvi izrednega jam sessiona v okviru širšega kulturodružbenega dogodka in po njemu (okrog 21h, ko naj bi se dogodek zaključil, se namreč odprti jam session, na katerega ste vsi vabljeni k aktivnemu sodelovanju, šele zares začne) poleg trenutno aktualnih kompozicij z najnovejšega albuma v nastajanju izvedla tudi nekaj starejših in novejših kompozicij z namenom predstavitve dela rednega utripa v PLACu, katerega sestavni del so tudi redni četrtkovi odprti svobodni medmedijski jam sessioni.****

VVabljena, pa prinessi ssabo svoje potrebščine!

FreestyleKaRaOKe&JAMsEssIOn
Navodila za uporabo:

Karaoke so zastavljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem. Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova k udeležbi spodbujamo tudi izvajalce in ustvarjalce ostalih izraznih načinov. Sodelovali smo že s plesalci, cirkusanti, slikarji, vizualisti, VJi, pesniki, gledališči,... Jam sessiona se lahko udeležiš tudi pasivno (kot inštalacija*). Eno glavnih priporočil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti, tudi če se hočeš?! Spodbujamo nastopajoče, da med nastopom komunicirajo in sodelujejo. Po želji omogočimo nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati. Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi. Redno in aktivno se karaok udeležujejo zelo dobri ustvarjalci in izvajalci zelo različnih izhodišč in načinov. Prav tako je oder vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop.
Naj vsak, ki hoče aktivno sodelovati, s sabo prinese SVOJE instrumente ali druge potrebščine! Bobnarji, prinesite vsaj palčke! Če instrumenta nimaš, se moraš dogovoriti za uporabo z lastnikom instrumenta, ki ga želiš uporabljati!
Izvajaj svoje avtorsko delo!
**
DOBRODOŠLA!

_________________
* Kdo drug bi temu lahko rekel tudi: kot del občinstva...
** Z aktivno udeležbo na Freestyle Karaokah & Jam Sessionu se zavezuješ k izvajanju svojih lastnih avtorskih del. Ne prevzemamo odgovornosti za tvoje morebitno izvajanje avtorskih del drugih avtorjev. Če do tega pride, jih v bistvu izvajaš na lastno odgovornost.
*** Na sliki je stara zasedba benda, za bobni je IztokRepovž. Baritonski saksofonist na sliki, BojanVolk, tokrat ne bo igral.
**** Pravzaprav bo cel dogodek otvoritev tega jam sessiona.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar