JazzzklubMezzoforte tradicionalnefreestylekaraoke&jamsession PINJAJAZZNA AregroModelato

Poslal-a ThDi, Pet, 05/04/2024 - 17:42
24 Apr 2024 - 21:00 || 25 Apr 2024 - 01:00

priHupaBrajdič, podhodAjdovščina, Ljubljana

Pri Hupi se svobodni intermedijski jam sessioni dogajajo vsak četrtek.

FreestyleKaraoke&JamSession

otvori


PinjaJazzna

AregroModelato
ArjanPreglharmonika
KlemenGabrijelčičkitara
ŠtefanMiljevićtron/3
PrimožPotokartron/2
MarkoPetrušićtamburin

Koncept za koncert:
V daljni prihodnosti je na planetu, ki je daleč od našega, obstajala glasbena skupina, kakršne še ni bilo. Znani so bili pod imenom The Celestial Harmonics in so po vsej galaksiji sloveli po svojih eteričnih melodijah, za katere se je zdelo, da presegajo čas in prostor.
Skupina The Celestial Harmonics, ki jo je vodil skrivnostni frontman Solara, je s svojimi inovativnimi koncepti in eksperimentalnimi zvočnimi pokrajinami nenehno premikala meje glasbe. Nekega dne pa so se odločili, da se odpravijo na potovanje, ki bo spremenilo vse.
Skupina je slišala govorice o skrivnostnem artefaktu, skritem globoko v osrčju starodavnega asteroidnega polja. Po legendi naj bi ta artefakt imel moč, da odklene nove razsežnosti zvoka in ustvarjalnosti, ki si jih do zdaj še nismo predstavljali. Skupina The Celestial Harmonics se je, navdušena nad možnostmi, s svojim vesoljskim plovilom odpravila na pot iskanja tega legendarnega zaklada.
Med plovbo skozi zahrbtno asteroidno polje je vsak član skupine čutil, kako se v njem krepita vznemirjenje in pričakovanje. Vedeli so, da jim bo vse, kar jih čaka, predstavljalo izziv, kakršnega še niso doživeli.
Po večdnevnem iskanju so končno naleteli na bleščeči kristal, zakopan pod površino ogromnega asteroida. Ko se ga je Solara dotaknila, jo je po telesu preplavila energija, ki jo je napolnila z neverjetnim občutkom navdiha.
Skupina The Celestial Harmonics je z novo pridobljeno odločnostjo začela igrati svoje instrumente kot še nikoli prej. Vsaka nota je odmevala z močjo in čustvi.

po otvoritvi bo jam session
VVabljena, pa prinessi ssabo svoje potrebščine!

FreestyleKaRaOKe&JAMsEssIOn
Navodila za uporabo:

Karaoke so zastavljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem. Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova k udeležbi spodbujamo tudi izvajalce in ustvarjalce ostalih izraznih načinov. Sodelovali smo že s plesalci, cirkusanti, slikarji, vizualisti, VJi, pesniki, gledališči,... Jam sessiona se lahko udeležiš tudi pasivno (kot inštalacija*). Eno glavnih priporočil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti, tudi če se hočeš?! Spodbujamo nastopajoče, da med nastopom komunicirajo in sodelujejo. Po želji omogočimo nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati. Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi. Redno in aktivno se karaok udeležujejo zelo dobri ustvarjalci in izvajalci zelo različnih izhodišč in načinov. Prav tako je oder vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop.
Naj vsak, ki hoče aktivno sodelovati, s sabo prinese SVOJE instrumente ali druge potrebščine! Bobnarji, prinesite vsaj palčke! Če instrumenta nimaš, se moraš dogovoriti za uporabo z lastnikom instrumenta, ki ga želiš uporabljati!
Izvajaj svoje avtorsko delo!
**
DOBRODOŠLA!

_________________
* Kdo drug bi temu lahko rekel tudi: kot del občinstva...
** Z aktivno udeležbo na Freestyle Karaokah & Jam Sessionu se zavezuješ k izvajanju svojih lastnih avtorskih del. Ne prevzemamo odgovornosti za tvoje morebitno izvajanje avtorskih del drugih avtorjev. Če do tega pride, jih v bistvu izvajaš na lastno odgovornost.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar