JazzzklubMezzoforte tradicionalnefreestylekaraoke&jamsession dvojnaotvoritev DIA+BringTheHabibies

Poslal-a ThDi, Sre, 05/06/2024 - 12:46
12 Jun 2024 - 21:00 || 13 Jun 2024 - 01:00

priHupaBrajdič, podhodAjdovščina, Ljubljana

Pri Hupi se svobodni intermedijski jam sessioni dogajajo vsako drugo sredo.
Tokrat zamikamo fazo izvajanja jam sessionov za en teden.

FreestyleKaraoke&JamSession

otvoriDia


Moje umetniško ime je Dia. Na jam sessionu bom prestavil svoja prva singla ‘An Ban’ in ‘Raj’. Pri prvemu gre za zmes treh različnih zvrsti: ‘Drill’, ki izvira iz Velike Britanije kot podzvrt Hip Hopa, ‘Afrobeat’, ki ima korenine v Nigeriji ter ‘Jersey Club’, ki velja za zvrst elektronske plesne glasbe z izvorom iz Newarka, New Jerseya. Pri zvrsteh Drill in Jersey Club je značilno, da uporabljata isti ritem, le da ima prva v ospredju hi-hate, druga pa bas bobne. Drugi single ‘Raj’ je priredba Kreslinove skladbe ‘Pot v Raj’, kjer so bila originalnim kitarskim akordom dodana ’trap' tolkala z močnimi 808 bas bobni in hitrimi hi-hati.

otvorijo tudiBring the Habibies

ethno balkan middle eastern band
IbrahimElAttarvocal,oud
Telanisvocal,tambura
SandiDelićvocal,darbooka
DevinaFlorestaOrlovvocal,bendir

po otvoritvi bo jam session
VVabljena, pa prinessi ssabo svoje potrebščine!

FreestyleKaRaOKe&JAMsEssIOn
Navodila za uporabo:

Karaoke so zastavljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem. Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova k udeležbi spodbujamo tudi izvajalce in ustvarjalce ostalih izraznih načinov. Sodelovali smo že s plesalci, cirkusanti, slikarji, vizualisti, VJi, pesniki, gledališči,... Jam sessiona se lahko udeležiš tudi pasivno (kot inštalacija*). Eno glavnih priporočil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti, tudi če se hočeš?! Spodbujamo nastopajoče, da med nastopom komunicirajo in sodelujejo. Po želji omogočimo nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati. Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi. Redno in aktivno se karaok udeležujejo zelo dobri ustvarjalci in izvajalci zelo različnih izhodišč in načinov. Prav tako je oder vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop.
Naj vsak, ki hoče aktivno sodelovati, s sabo prinese SVOJE instrumente ali druge potrebščine! Bobnarji, prinesite vsaj palčke! Če instrumenta nimaš, se moraš dogovoriti za uporabo z lastnikom instrumenta, ki ga želiš uporabljati!
Izvajaj svoje avtorsko delo!
**
DOBRODOŠLA!

_________________
* Kdo drug bi temu lahko rekel tudi: kot del občinstva...
** Z aktivno udeležbo na Freestyle Karaokah & Jam Sessionu se zavezuješ k izvajanju svojih lastnih avtorskih del. Ne prevzemamo odgovornosti za tvoje morebitno izvajanje avtorskih del drugih avtorjev. Če do tega pride, jih v bistvu izvajaš na lastno odgovornost.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar