JazzzklubMezzoforte tradicionalnefreestylekaraoke&jamsession Lambov'sEnsembleDeSolitude & ElasticLovers

Poslal-a ThDi, Ned, 07/07/2024 - 22:43
18 Jul 2024 - 20:00 || 19 Jul 2024 - 01:00

PlaX

V PLAXu se svobodni intermedijski jam sessioni dogajajo vsak četrtek.

FreestyleKaraoke&JamSession

otvorijo


Lambov's Ensemble de Solitude

StanimirLambovkitara

The solo venture of guitarist and composer Stanimir Lambov, functions as an exploration of his relationship with the guitar in various contexts. His artistic range expands from composing acoustic chamber music to crafting solo jazz arrangements to improvising ambient pieces with prepared guitar and electronics. The idea behind the name of the project is inspired by a quote from guitar virtuoso Andres Segovia, who claims that the guitar could sound like a whole orchestra, a principle that Stanimir has adopted in his approach to the instrument.
In his latest album,
Solo Works: Vol.1, the guitarist revisits the roots of his musical journey, by focusing solely on the delicate world of his first love - the nylon-string acoustic guitar. That has been the focus in the latest performances of this project. Rawness...just a man and his guitar.

lambovmusic.bandcamp.com/album/lambovs-ensemble-de-solitude-solo-works-vol-1


Elastic Lovers

MojcaZupančičorgan&synths&keys
YaşarKansaxophones&reeds
StanimirLambovguitars&effects
FilipMozetičdrums&percussion

A spontaneous affair between four friends, sharing feelings through sound. Free improvisations, compositions and explorations of elasticity through music.

VVabljena, pa prinessi ssabo svoje potrebščine!

FreestyleKaRaOKe&JAMsEssIOn
Navodila za uporabo:

Karaoke so zastavljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem. Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova k udeležbi spodbujamo tudi izvajalce in ustvarjalce ostalih izraznih načinov. Sodelovali smo že s plesalci, cirkusanti, slikarji, vizualisti, VJi, pesniki, gledališči,... Jam sessiona se lahko udeležiš tudi pasivno (kot inštalacija*). Eno glavnih priporočil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti, tudi če se hočeš?! Spodbujamo nastopajoče, da med nastopom komunicirajo in sodelujejo. Po želji omogočimo nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati. Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi. Redno in aktivno se karaok udeležujejo zelo dobri ustvarjalci in izvajalci zelo različnih izhodišč in načinov. Prav tako je oder vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop.
Naj vsak, ki hoče aktivno sodelovati, s sabo prinese SVOJE instrumente ali druge potrebščine! Bobnarji, prinesite vsaj palčke! Če instrumenta nimaš, se moraš dogovoriti za uporabo z lastnikom instrumenta, ki ga želiš uporabljati!
Izvajaj svoje avtorsko delo!
**
DOBRODOŠLA!

_________________
* Kdo drug bi temu lahko rekel tudi: kot del občinstva...
** Z aktivno udeležbo na Freestyle Karaokah & Jam Sessionu se zavezuješ k izvajanju svojih lastnih avtorskih del. Ne prevzemamo odgovornosti za tvoje morebitno izvajanje avtorskih del drugih avtorjev. Če do tega pride, jih v bistvu izvajaš na lastno odgovornost.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar