Cirkus alias Cirkusarna

Rogor Cirkus

RogoЯ Cirkus
Jan 2013, aerial dancer Dana Auguštin and bassist Thierno Diallo started production of aerial performances accompanied with double bass and bass guitar in a hall in Rog, abandoned bicycle factory, seeking new ways of circus, music and their combination. Production: circus creation, circus education, music, circus festival ,... Performances: "WO trilogy" 2013; "Secret" 2015 coprod.; "185, 195, 215" 2015, coprod.; "Somiru" 2016; "Or Or" 2016 coprod. They performed in I, F, E, HR, SR, SLO. In 2018 it seized to exist.

12 komentarjev | preberi več

Cirkus: Dejavnosti in dogodki

Dejavnost:
Cirkus, cirkuško/gledališke predstave, treningi za fizično in psihično pripravljenost, izvajanje delavnic različnih cirkuških veščin za javnost, prosti treningi/odprte vaje, glasbene improvizacije, predavanja, glasbeni nastopi, performansi, akustični koncerti, jam sessioni,….

Opis dejavnosti v 3-5 stavkih:
Cirkus v Rogu je vadbišče različnih cirkuških in sorodnih veščin, kjer vadba temelji na medsebojni izmenjavi znanj. Služi tudi kot gledališče, kjer si lahko zainteresirana javnost ogleda sadove teh vaj. Tu se izvajajo delavnice različnih cirkuških veščin za ljudi vseh starosti in nivojev znanja, v njem nastopajo različne umetniške skupine, gosti glasbene nastope ter predavanja. Prostor ponuja zatočišče potujočim cirkusantom, ki v zameno za pomoč v prostoru, lahko tu vadijo, izmenjajo znanje ali samo počivajo. Dejavnost je odprta za javnost, temelji na prostovoljem delu in prostovoljnih prispevkih, dobrodošel je vsakdo, ki želi prostoru ponuditi roko, za pomoč pri delu ali za vajo.

Dejavnosti/dogodki izvedeni v preteklosti:...

Zgodovina prostora:
Cirkuška dejavnost ima mesto v Rogu v istem prostoru že od samega začetka zasedbe 2006...

6 komentarjev

Cirkus: Prostor in uporabniki

Ime skupine/prostora:
Cirkus v Rogu. Prostoru se je od začetka zasedbe reklo cirkus. Na začetku ga je uporabljala neformalna skupina cirkusantov brez imena, njihovih sodelavcev in prijateljev. Od 2014 prostor uporablja tudi cirkuška produkcijska skupina, ki sebe in prostor imenuje Cirkusarna NaokROG. Od 2006 je v prostoru in v sodelovanju z ostalimi uporabniki aktivna RogoR produkcija.

Lokacija prostora:
Cirkus se nahaja v pritličju, desno od vhoda v kompleks Tovarne Rog, v sredini zahodnega krila prizidkov pred glavno stavbo. Lahko se pohvali z dobrim pogledom na dvorišče.

Število aktivnih članov skupine/uporabnikov prostora (tisti, ki s prostorom upravljate, ne obiskovalci):
15

Leto začetka uporabe prostora:
2006

Delo/popravila opravljena v prostoru:
Priprava prostora za delo (čiščenje), popravitev strehe, beljenje sten z gašenim apnom, namestitev vrat in pregradnih sten, izolacija prostora, dvig tal (izdelava parterja, ki omogoča boljšo vadbo in služi kot izolacija), namestitev dveh peči,…

1 komentar
XML novice