Jazzz&CirkuškiklubMezzoforte ToTaLartTeLePoRT3 prolog

Poslal-a ThDi, Pon, 21/12/2020 - 22:55
31 Dec 2020 - 19:00 || 31 Dec 2020 - 20:00

cirkus

pretok v živo na: https://kompot.si/cirkus-tovarne-rog/prisluhni/


TOTALNI TELEPORT NARAVNOSTI 3
prolog

žongliranje
EvaZibleržogice>keglji
OtonKorošeckeglji>žogice

zvok
AndrejVerniksaksofon
MarkoPetrušićpianino
ThiernoDiallokontrabas

tehničnapodpora
JurijPodgoršekpretok&video&računalnik
MilošSimićzvok
ŽigaPilihluč

pretok v živo na: https://kompot.si/cirkus-tovarne-rog/prisluhni/

Glasbeno cirkuška seansa bo služila kot uvod v kasnejše nadaljevanje TOTAL ART TELEPORT: Robinson's Garden, ki bo sledilo po 23h. Pretok tega nadaljevanja bo mogoče spremljati na www.youtube.com/watch?v=cGb9xzl6tUk&feature=emb_title.

konstruktivne predloge za izvedbo vsesplošnega svobodnega medmedijskega jam sessiona sprejemamo kot komentarje na to objavo. za oddajo predloga se v primeru, da še niste registrirani na tovarna.org, najprej registrirajte na tovarna.org/user/register. dobrodošli!

freekaraoke
proizvaja
JazzzklubMezzoforte

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica | Druženje | Okrogla miza | Performans | Predavanje | Predstavitev | Projekcija | Razstava | Sestanek
Poslal-a Cotton, Čet, 14/01/2021 - 20:29

Ujemanje ritma žonglerskih rekvizitov in kontrabasa ter ostalih instrumentov je podprlo Ministrstvo za kulturo v obliki delovne štipendije za leto 2020 za žonglerja Otona Korošca.

Poslal-a ThDi, Čet, 31/12/2020 - 22:22
Poslal-a ThDi, Pon, 04/01/2021 - 10:50

Izsek iz Kompotovega manifesta:
...podjetja, ki konkurirajo drugim podjetjem na trgu, zasledujejo cilje usmerjene k profitu, in zato njihovi interesi niso poravnani z interesi uporabnikov. Za uporabnika je pomembna kvaliteta storitve, njena uporabnost in zasebnost pri uporabi storitve, vsi ti interesi pa za lastnika platforme predstavljajo stroške. Zato s strani multinacionalk pogosto prihaja do zavajanja uporabnikov o načinu uporabe podatkov, ki so jih na platformi ustvarili uporabniki. Pogosti so primeri, ko so podatki brez vednosti uporabnikov prodani (ali zamenjani za druge ugodnosti) naprej tretjim strankam. ... Priključujemo se librehosting gibanju, ki ga je zagnala francoska organizacija Framasoft. Ta predvideva vzpostavitev lokalnih skupnostih in iniciativ, ki bi s prosto programsko opremo na nekomercialen način zagotavljale alternativo storitvam velikih multi nacionalk. Prosta programska oprema je bila dolgo časa dosegljiva zgolj tehnično dobro podkovanim uporabnikom in do neke mere je temu še vedno tako. Kompot, podobno kot Framasoft, stremi k premoščanju prepada med vsakodnevnimi uporabniki in tehnično izobraženo skupnostjo. velik del delovanja iniciative bo usmerjen v izobraževanje, tako navznoter, da bodo člani pridobili znanja, potrebna za administracijo in vzdrževanje spletnih storitev, kakor navzen.

Poslal-a rgb, Sre, 30/12/2020 - 15:33

pri razdelitvi

žongliranje - zvok - tehnična podpora je da je smešna in rahlo absurdna po drugi strani pa problematična ker z definicijo tehnična podpora
že uvaja nek tretji
stan - class war se vrne potiho
po ovinku...(

jaz vidim streamerja, lučkarja kamermana na isti ravni z žonglerjem in saxofonistom....

Poslal-a ThDi, Čet, 31/12/2020 - 14:29

To ne pomeni, da nismo enakovredno udeleženi pri kreaciji, ki je v tem primeru pretok po internetu in hkrati skupna raven vseh udeležencev, če se tega zavedamo ali ne. Ne pomeni pa to niti tega, da smo pri tej kreaciji enakovredno udeleženi. Vrednotenje je stvar posameznika. Ko soustvarjalci kreacijo zelo različno razumejo, se lahko vrednotenje med njimi uskladi s pomočjo dogovora.

Če imaš potrebo po razrednem boju zaradi formulacije delitve dela ali če se zaradi nje počutiš zapostavljenega, lahko izbereš kak drug dosti učinkovitejši in harmoničen način za razrešitev svojega problema. Na tak način, kot ga uporabljaš tu, lahko svoj problem poglobiš.

Poslal-a rgb, Pon, 04/01/2021 - 19:40

se pogljabljal v zadnji odstavek ker je narejen iz samih neumnosti.. moj problem moja potreba po razrednem boju ?

jao.

gre mi za pravičnost, hvala da si razložil...

in ni treba vrednotiti to delajo kapitalisti poezija ima uporabno vrednost za vsakega drugačno...

Poslal-a ThDi, Tor, 12/01/2021 - 02:50

ne boš se poglabljal, vseeno pa nekaj napišeš? to mi daje vtis površinskega čustvenega odziva, kot sem ga delno dobil že pri tvojem prvem komentarju, vtis, da se počutiš zapostavljenega zaradi takega opisa razdelitev.

opletaš s pojmi kot neumnosti in v prvem komentarju smesno ter rahlo absurdno, hkrati pa ne zmoreš jasnosti, ki bi nedvoumno opredelila tvoje izjave.

sam si v kar ti je všeč in kar ti ni všeč napisal, da je razdelitev problematična. to je ta tvoj problem.

in če se ti zdi, da se zaradi take razdelitve class war vrne potiho po ovinku, to izraža tvojo potrebo po njem v tem primeru. tvoje komentiranje je izpolnjevanje te potrebe. mogoče si se vpletel v ta namišljen razredni boj, (ki naj bi ga po tvoje jaz uvedel, po moje pa ti vzpostavil,) da bi odpravil razrede in razdelitve, ki ti ne ustrezajo. to bi lahko veliko enostavneje rešil brez komentiranja na objavo s kratkim pogovorom.

zaradi nejasnosti tvojega komentarja tudi še vedno ne vem, kaj ti je všeč in kaj ti ni všeč. glede na tvojo izjavo ti je lahko vse to tudi in všeč in ne hkrati.

pravičnost, za katero ti gre, je vrednota.

Poslal-a rgb, Tor, 12/01/2021 - 22:10

prosim pridi GOR čimprej
na razjasnitev pojmov.
fakt 1.
noben individum ne more uvesti
ali ukiniti razrednega boja.

razredni boj je strukturalna zadeva...

tako treba je iti tudi onstran
marksa, ki je bil produktivist.

skratka pridi gor in z veseljem pojasnim bolj na široko..

kar se tiče objav
in
organizacije jkmf nimam
nobenih pripomb , mogoče sem se
preveč zataknil za ta izraz
"tehnična podpora" ki v
kapitalističnih okojih pomeni
toliko kot razlika med arhitektom in zidarjem...

pomembno je natančno poimenovanje...

^

.

Poslal-a ThDi, Sre, 13/01/2021 - 00:20

Najprej si napisal, da moja razdelitev žongliranje-zvok-tehničnapodpora že uvaja nek tretji stan, s čimer se razredni boj vrne potiho po ovinku. Iz tega sklepam, da po tvojem brez te razdelitve vrnitve razrednega boja ne bi bilo. Ker si ti začel s tako omembo razrednega boja, sem napisal, da ga vpostavljaš.

Vprašanje je, ali ima sploh smisel govoriti o razrednem boju v tako majhnih skupinah kot je skupina sodelavcev prologa teleporta 3. Dosti smiselneje se mi zdi razmišljati o razreševanju možnih konfliktov in usklajevanju med posamezniki in/ali podskupinami, ki niso nujno vezane na prej omenjeno razdelitev.

V tem primeru, ko oblikovanje svetlobe ni bilo zahtevno in je večji del kreacije predstavljal to, da si prinesel svojo luč, sem te dal pod tehnično podporo. Sigurno obstajajo boljši opisi delitve dela.

Se strinjam, da je bolje to debato preseliti s tega javnega mesta na oseben posvet. Lahko probava.

Poslal-a rgb, Čet, 14/01/2021 - 15:44

bereš lacana skupaj z marxom
vidiš da je razredni
boj celo v posamezdniku
samem.

( kar sem napisal na začetku
je zelo nenatančno.. bolj kot prožilec debate...)

delavnica "razredni boj" kmalu...