V soboto, 25. 3. 2006, se je v zapuščeni tovarni Rog začela izvedba novega socialnega programa ter odprla pobuda za začasno uporabo tovarne z namenom izvajanja neprofitnih in neuveljavljenih dejavnosti.

Rog roji ves čas, zato za obisk ni potrebno čakati. Najboljše se je kar oglasiti in stopiti v stik s trenutnimi uporabniki ter predstaviti svoje ideje in zamisli.

delavnica VIDEO VEŠČINE ZA BOLJŠO DRUŽBO

delavnica
VIDEO VEŠČINE ZA BOLJŠO DRUŽBO
Intenzivna spletna video delavnica za aktiviste in aktivistke, NVOje ter mladinske
delavke in delavce je praktične narave, usmerjena v okrepitev aktivnosti, ki jih
udeleženci in udeleženke izvajajo ali jih nameravajo izvajati.
Datum: 21. in 28. aprila; 5. in 19. maja 2021
Lokacija: splet, preko aplikacije Zoom
Kotizacija: brezplačno
Rok prijave: do zapolnitve prostih mest oz. najkasneje do 14.4.2021
Maksimalno število udeležencev: 15
Kontakt: luksuz.studio@gmail.com
Na delavnici bomo skupaj odgovorili na naslednja vprašanja:

ThDi's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

ČRNA LUKNJA 25. 3. 2021 - 12.00 / radijo študenz

https://radiostudent.si/dru%C5%BEba/%C4%8Drna-luknja/etiopski-anarhisti-o-vojni-v-tigraju
od 41:00 do 01:01:19 del o rogu:
41:00 poezija
44:58 izjava rogovcev
52:27 intervju z uporabnico

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Je to res mest v katerem si želimo živeti?, 3.

Gospod župan MO Ljubljana Zoran Janković,

opravičujem se, če v svojem pismu, objavljenem v Dnevniku 18. 3., nisem dovolj jasno in razumljivo predstavil svojih dvomov o pravilnosti vašega ravnanja. Naj pojasnim svoje trditve.

Priprava in izvedba izpraznitve Roga brez naloga o izvršbi nakazujeta, da ste vedeli, da območje ni zapuščeno. Po naročilu MOL in s pomočjo pravnikov natančno premišljena, s policijsko silo podprta akcija »dokončne rešitve« v Rogu je bila samovoljna in barbarska, nevredna kultivirane, do meščanov odprte mestne oblasti.

2 komentarja | preberi več

Sta__________________________Trem noturno para lisboa

Secret Garden fan · Night Train To Lisbon - sound track

O Parlamento Europeu na sexta-feira novamente sobre a mídia na Eslovênia sem Janša.

's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Pismo podpore Avtonomni tovarni Rog: Lepe fasade, gnila ozadja - Slovensko etnološko in antropološko združenje KULA

...Ko je sredi največje zdravstvene krize v zadnjem stoletju in sredi zime Mestna občina Ljubljana ob pomoči varnostnikov (beri: plačancev) in policije (beri: robocopov) iz prostorov avtonomnega centra Rog nasilno deložirala njegove uporabnice in uporabnike, ni bilo nobenega dvoma več, v kakšnem mestu in kakšni družbi živimo – takšni, kjer zaradi nehumanih in neobzirnih prizadevanj oblasti in kapitala ni prostora za alternative, nemainstreamovske umetniške prakse, za kritično misel, za družbeno in politično angažirano delovanje ter za ekonomsko šibkejše in socialno marginalizirane skupine. Ob evikciji izkazana represija in nasilje sta resnica najlepšega mesta na svetu in izvir lepot Slovenije...

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Mislim svoje mesto: Dolžnost do mesta

Spodnje besedilo avtorja Marka Peterlina je bilo 17.3.2021 objavljeno v Dnevniku pod naslovom Mislim Svoje Mesto: Dolžnost Do Mesta na povezavi www.dnevnik.si/1042951266/Ljubljana/mislim-svoje-mesto-dolznost-do-mesta?....

V začetku marca sta avtoriteti na področju razvoja mest Carlo Ratti in Saskia Sassen na enem najbolj branih urbanističnih spletnih portalov objavila apel mestom po svetu, ki sta ga poimenovala »dolžnost do mesta«. V jedru apela je preprosto načelo: če imaš v posesti nepremičnino, moraš poskrbeti, da ne bo prazna.

Strokovnjaka opozarjata, da je na podlagi najnovejših raziskav mogoče po pandemiji pričakovati velike težave pri vitalnosti večjih mest.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Sram me je

To besedilo je bilo 22.1.2021 objavljeno v Dnevniku pod naslovom Sram me je na povezavi www.dnevnik.si/1042947629/mnenja/odprta-stran/sram-me-je.

Star sem 56 let in redko jokam. Oči se mi orosijo ob kakšnem posebno ganljivem prizoru v knjigi ali filmu ali pa ob žalostnih zgodbah begunskih družin, ujetih v gozdovih južne Slovenije. Ob teh zgodbah se slepim in tolažim z mislijo, da so to stvari, na katere nimam vpliva. To seveda ni res, a tudi ni predmet tega zapisa.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več