V soboto, 25. 3. 2006, se je v zapuščeni tovarni Rog začela izvedba novega socialnega programa ter odprla pobuda za začasno uporabo tovarne z namenom izvajanja neprofitnih in neuveljavljenih dejavnosti.

Rog roji ves čas, zato za obisk ni potrebno čakati. Najboljše se je kar oglasiti in stopiti v stik s trenutnimi uporabniki ter predstaviti svoje ideje in zamisli.

POZIV VSEM UPORABNIKOM - Nacrt za distribucijo elektrike

Pozdrav!

Pozivam vse uporabnike, da prijavijo nameravane dejavnosti oziroma nameravano potrebo po elektriki.

Za kaj gre?

Ko dobimo omrezno el, bo potrebno le to korektno (brez podaljskov, kratkih stikov, mimo vode kjer zamaka, ...) razpeljati do koncnih uporabnikov. In ker je te elektrike koncno mnogo - 34500 W, jo je potrebno obenem modro razdeliti. V pripravi je nacrt te razdelitve, a je popolnoma odvisen od nameravane uporabe. Torej odvisen od tega, kje bo kdo in kaj bo tam pocel - priklopil.

Zaenkrat je nacrt tak, da bo poleg glavne omarice postavljenih se 7 lokalnih omaric. V njih bodo stevci in varovalke. Skupna vsota priklopne moci lokalnih omaric ne sme presegati 34500 vatov, ker bi v nasprotnem primeru ob izpadih metalo ven glavne varovalke in s tem vsem ugasnilo elektriko.

grega's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Nedeljska delovna akcija

9 Jul 2006 - 11:00 || 9 Jul 2006 - 16:00

dvorišče Roga

V nedeljo od 11h posebna delovna akcija s čokolado in degustacijo lokalnih napitkov. Pridi!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar

Vabilo na nogometni turnir in apel!

Vabilo na nogometni turnir in apel

Vabimo Vas na Veliki turnir v malem nogometu z naslovom Nogomet za svobodo gibanja, ki se bo zgodil v nedeljo 2. julija ob 15.00 na stadionu ŽAK v Ljubljani , na katerem se bodo pomerile ekipe Letečih Gambijcev, Šampionov slovenskega nogometa, Mednarodne selekcije aktivistov, Moštvo afriškega centra in izbrana vrsta tednika Mladina. Nekateri med Vami ste že pred dnevi prejeli vabilo na ta turnir, v katerem je bilo omenjeno, da bodo za ekipo Letečih Gambijcev zaigrali nogometaši, pred kratkim izpuščeni iz Centra za tujce Veliki otok pri Postojni, kjer so bili zaprti več kot sedem mesecev. Nekateri ste že malo seznanjeni z izjemno resno in perečo situacijo, v kateri so se znašli ne le omenjeni nogometaši, ampak tudi trije drugi gambijski državljani, zaprti v CT Veliki otok. V zadnjih dneh pa so v zvezi z njihovim položajem nastala nova dejstva, s katerimi se morajo nujno seznaniti pristojni državni organi in najširša javnost. V petek 30.6. je bilo iz CT Veliki otok pri Postojni izpuščenih sedem državljanov Gambije. A bivanje zunaj centra so jim dovolili le za štiri dni, tako da se morajo v ponedeljek, 4.7. 2006 do 12. ure ponovno zglasiti v Velikem otoku. Vsi so v postopku deportacije, tako da ob vrnitvi v CT tvegajo prisilno vrnitev v Gambijo, kjer pa jih zaradi političnega preganjanja čaka takorekoč gotova smrt. Vsi omenjeni državljani Gambije so v Republiki Sloveniji zaprosili za azil, ki pa jim je bil kljub nedvoumni ogroženosti v domovini zavrnjen. V mreži za stalni obisk zaprtih v CT Veliki otok pri Postojni , ki je sprožila kampanjo za njihovo osvoboditev iz centra se zato čutimo odgovorni za človeška življenja in bomo na vse pravne in politične načine skušali preprečiti deportacijo. Po našem prepričanju je skrajno nehumano zahtevati od ljudi, ki so bili v CT zaprti skoraj osem mesecev, ljudi ki niso storili nobenega kaznivega dejanja ( v njihovem primeru ni šlo niti za ilegalni prehod meje, saj so v Slovenijo prišli na trening kot člani nogometnega kluba), da se po štirih dneh bivanja na svobodi ponovno vrnejo v Center za tujce. Še toliko bolj ker jim grozi izgon, ki bi imel usodne posledice. Še enkrat naj poudarimo, da bi vrnitev v Gambijo zanje pomenila smrt. Zato ta primer zahteva mobilizacijo in angažma vseh, ki jim je mar za človeška življenja.

moonflower's blog | 1 komentar | preberi več

INFRA - 2. akcija - lov za kabli!

2 Jul 2006 - 13:00 || 2 Jul 2006 - 18:00

celotna tovarna Rog

To nedeljo snemamo obstoječo električno napeljavo (kabli, stikala, vtičnice, varovalke ...) z Rogovih zidov. Pridi!

> Sklepi skupine INFRA
> Več o INFRI

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar

skupina INFRA - voda in elektrika v Rog!

V petek, 30. 6. se je sestala delovna skupina INFRA (Grega, Aleš J., Aleš K., Uroš, Tine, Mitar, Gal, Primož, Petra, Alenka). Grega nas je uvedel v mehko diktaturo, sklenili pa smo naslednje:

INFRA poskrbi za varno in smotrno napeljavo vodov za

  • elektriko (koord. Grega)
  • vodo (koord. Aleš)
  • internet, morda (koord. Mitar)

INFRA ne dela na samih pogajanjih za priklop.

Sklepi:

  • Aleš skrbi za tele-obveščanje skupine
  • Grega z El Samom dokonča glavno električno omarico.
    El Samo izdela optimirano shemo el. napeljave za Rog
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

rogZin št. II - I. sestanek

29 Jun 2006 - 10:00 || 29 Jun 2006 - 11:00

2. nadstropje

Ustanavlja se delovna skupina za rogZin št. II!
Saša, Anna in Alenka vabijo na prvi sestanek vse, ki bi želeli sodelovati pri zasnovi te številke.

Če te stvar zanima, pa ne moreš priti, pokliči.
Saša 041 344 593
Alenka 051 345 821

4 komentarji | koledar

Odprtra vrata Galerije "Kljub vsemu"

Obveščamo vas, da je svoja vrata odprla galerija "Klub vsemu" (glavni vhod 1.levo nato desno). Odprta je vsak dan med 16.00 in 21.00 uro.

Vabljeni!

Ivana Antolovic's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

HEDONIZEM V MESTU: razstava urbane opreme Ivane Antolovic

V prostorih galerije "Kljub vsemu" poteka razstava urbane opreme in mikroarhitekture mlade arhitektke in dobitnice številnih priznanj s področja arhitekture, designa in inovacij Ivane Antolović. Predstavljeni projekti so nastali v sodelovanju z Milanskim politehničnim inštitutom - oddelkom za industrijsko oblokovanje in Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani. Predstavljen bo opus šesnajstih elementov urbane opreme od ležalnikov, visečih mrež, klopi in paviljonov ipd. Vsi elementi pa skupaj prispevajo k hedonističnem počutju v vsakodnevnem mestnem vrvežu.

Razstava bo potekala od 22

Ivana Antolovic's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

RTV SLO, 23. 6. 2006 - Mlada umetnost v kolesju Rog

Tečajniki Zavoda SCCA prekipevajo od idej, kako umetniško poživiti notranjost tovarne Rog; zdaj so jih postavili tudi na ogled.

Udeleženci tečaja za kustose sodobne umetnosti 2005/2006, ki ga je pripravil Zavod za sodobno umetnost SCCA, so v prostorih nekdanje tovarne Rog, kasneje pa še v galeriji Škuc, predstavili sklepni razstavni projekt z naslovom Odprti Rog. Mladi kustosi podpirajo samoiniciativno spreminjanje Roga v prostor za neodvisno produkcijo kulturnih in socialnih vsebin, so zapisali v sporočilu za javnost. Predstavljenih bo 16 projektov, ki se nanašajo na utrip na novo oživele tovarne.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

ODPRTI ROG / OPEN ROG

SCCA–Ljubljana predstavlja / presents

ODPRTI ROG / OPEN ROG www.worldofart.org/odprtirog
Ljubljana, Slovenia
Tovarna Rog: 23. 6. – 7. 7.
Galerija Škuc: 23. 6. – 19. 7.

Svet umetnosti, šola za sodobno umetnost / World of Art, School for Contemporary Arts
Razstavni projekt Tečaja za kustose sodobne umetnosti 2005/2006
Exhibition project of the Course for Curators 2005/2006

Umetniki / Artists
Galerija Škuc: Zaš Brezar, Pavel Koltaj, Bojan Salaj, Saša Spačal & Luka Prinčič, Antonio Živkovič
Tovarna Rog: Artgroup RGB, Vlasta Delimar & Milan Božić, Blaž Erzetič, Irma Gnezda, Aleksandra Saška Gruden, Jure Legac, Mateja Peroša, Pila Rusjan, Simon Svetlik, Robertina Šebjanič, Mojca Zlokarnik

1 komentar | preberi več