V soboto, 25. 3. 2006, se je v zapuščeni tovarni Rog začela izvedba novega socialnega programa ter odprla pobuda za začasno uporabo tovarne z namenom izvajanja neprofitnih in neuveljavljenih dejavnosti.

Rog roji ves čas, zato za obisk ni potrebno čakati. Najboljše se je kar oglasiti in stopiti v stik s trenutnimi uporabniki ter predstaviti svoje ideje in zamisli.

Predstavitev skupine na začetku skupščine

Danes (11.4) bomo predstavili svojo idejo na skupščini. Predlagam, da se vsak torek predstavi (v 15 min) ena skupina na tak ali drugačni način. Na skupšini se še določi skupina za predstavitev naslednjič.

Za delavsko kooperativo Jurij

kooperativa.org's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Vzorniki

Iako je međunarodna biciklistička sezona odavno već prošla svoj zenit, najbolji sportaš svijeta, famozni belgijski biciklist Eddy Merckx ne miruje. Proslavljeni Eddy vozio je jučer na 24. izdanju tradicionalnog "Agostoni kupa" i prevalio 233 km za 5 sati, 37 minuta uz prosječnu brzinu od 41.480 km na sat. Treba li reći da je - pobijedio!

Jan Janssen se nadao da će osvojiti još jednu "klasičnu" utrku. Stigao je Tschana (koji vodi) ali je malo kasnije pao, jednom pa još jednom ...

Vir: izrezka iz Sportskih novosti z delovnega pulta v Rogu (70-ta)

pirman's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Spoznavanje narave

Učerajšnja čistilna akcija je mnoge izmed nas po dolgem času ali celo prvič prisilila k novemu odnosu človek - flora. Ker so bile naše rokice skrbno zaščitene, skite pod plastičnimi rokavicami v katerih smo držali "vrtnarska" orodja, mogoče noben izmed nas ni opazil kipečega življenja v žilicah vseh vejic, debel, ki smo jih strastno pulili, rezali stran.
Ker je naša državica 60% poraščena z gozdom, ki jo po fitocenoloških popisih sestavljajo prav neverjetne zdužbe, bi omenila le par osnovnih lastnosti glavnega gradnika:
1. biološke lastnosti lesa
- jedrovina, belina, skorja
- branika= novo nastali letni prirastek, letnica=meja med dvema branikama
2. kemične lastnsti lesa
- 80% mase suhega lesa sestavljajo celuloza, hemiceluloza,lignin
- pa tudi smola, olja, masti, sladkor,škrob, čreslovine

attachment | acer's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

zavod za zaposlovanje

Bralke in bralci pozdravljeni!

Kljub želji, da bi svoje misli pretakal preko radiskega signala, vam jih do nadaljnega dajem v branje na tem mestu.

Ker so po moji glavi sprehaja mnogo ljudi, so tudi misli nametane iz vseh vetrov. Prva, katero sem se odloči deliti z vami, je misel o zavodu za zaposlovanje, kot videna skozi moje oči.

Izbor teme je bil naključen - preko telefona sem se slišal s prijateljem, ki ima za svetovalko na zavodu gospo Majdo Turk in jo je oni dan prvič videl. Po nekaj minutah mi je povedal, da je točno takšna kot sem mu jo bil opisal. No, midva sva se resda smejala, a moja zgodba ni nujno smešna.

grega's blog | 1 komentar | preberi več

tovarna.org: spletna delavnica [bo v ponedeljek]

v ponedeljek, 10. aprila ob 2h bomo imeli delavnico o nasem spletnem mestu (in ne v soboto 8.aprila, kot je bilo prej objavljeno!)

Nova's blog | 9 komentarjev | preberi več

Čiščenje dvorišča tovarne Rog

V nedeljo, 9. 4., se bo ob 11. uri [popravek: ob 13. uri] začela delovna akcija urejanje prostorov tovarne Rog. Tokrat bo poudarek na urejanju dvorišča.

S seboj prinesite orodje (lopate, krampe ...) in tudi kakšnega pomočnika ali pomočnico.

3 komentarji | preberi več

Rog info telefon

Po novem imamo tudi Rog info telefon, z na katerega klicanjem lahko dobite "dežurnega" ali "dežurno" (oziroma kogarkoli, ki je te sreče, da se v tistem trenutku nahaja v njegovi bližini). V resnici gre preprosto za koordinacijo. Oglaša se na zaporedje številk 041 835 099.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

V soboto, 8. 4., bo v prostorih tovarne Rog omejeno gibanje

V soboto, 8. 4., poteka v pritličju in dvorišču tovarne Rog mednarodno tekmovanje psov za potrebe civilne zaščite. Zato bo večji del dneva onemogočen prehod (in s tem tudi vstop). Tekmovanje bo predvidoma trajalo do 20. ure.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

rogradio 00 - 8. april 2006

Prvi (nulti) Rog Radio je tu. V njem zveste o naših osnovnih ciljih, zakaj želimo delati svoj -- lokalni -- radio, televizijo in ostale medije, od kod nam hrana, kdo se je spet počlovečil, o zbiranju zdravil za socialno ogrožene, debatah, ki jih imamo okoli interneta in mailing liste (poštnega seznama) ter kaj se je vse zgodilo v tovarni rog zadnji teden.

Uživajte. Slabih 15min.
Klik, dolpoteg, posluh:
rogradio-00-08-apr-06.mp3

Ali (in še drugi formati):

Nova's blog | 3 komentarji | preberi več

Temno kot v Rogu

Gibalna delavnica

V sredo ob 19-20.30 tretje nadstropje Rog-a (plesna dvorana).

Rogova sekcija za neodgovorno telo vabi na delavnico za drugačno izkušnjo telesa in telesnih tehnik.

Prisrčno vabljeni!

Sekcija za neodgovorno telo's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj