V soboto, 25. 3. 2006, se je v zapuščeni tovarni Rog začela izvedba novega socialnega programa ter odprla pobuda za začasno uporabo tovarne z namenom izvajanja neprofitnih in neuveljavljenih dejavnosti.

Rog roji ves čas, zato za obisk ni potrebno čakati. Najboljše se je kar oglasiti in stopiti v stik s trenutnimi uporabniki ter predstaviti svoje ideje in zamisli.

Je to res mest v katerem si želimo živeti?, 3.

Gospod župan MO Ljubljana Zoran Janković,

opravičujem se, če v svojem pismu, objavljenem v Dnevniku 18. 3., nisem dovolj jasno in razumljivo predstavil svojih dvomov o pravilnosti vašega ravnanja. Naj pojasnim svoje trditve.

Priprava in izvedba izpraznitve Roga brez naloga o izvršbi nakazujeta, da ste vedeli, da območje ni zapuščeno. Po naročilu MOL in s pomočjo pravnikov natančno premišljena, s policijsko silo podprta akcija »dokončne rešitve« v Rogu je bila samovoljna in barbarska, nevredna kultivirane, do meščanov odprte mestne oblasti.

2 komentarja | preberi več

Nekega dne, ko so rogiranci in rogeraši odsotni,

se vselite v svoje stanovanje, počistite sranje in scanje in pokličete policijo
-
________________________________Marko Golob
.

rgb's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Sta__________________________Trem noturno para lisboa

Secret Garden fan · Night Train To Lisbon - sound track

O Parlamento Europeu na sexta-feira novamente sobre a mídia na Eslovênia sem Janša.

's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

_Total__Art__Teleport__Report_

_video_Total Art Teleport_45 min

link do objave___Total Art Teleport____link to post

rgb's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Pismo podpore Avtonomni tovarni Rog: Lepe fasade, gnila ozadja - Slovensko etnološko in antropološko združenje KULA

...Ko je sredi največje zdravstvene krize v zadnjem stoletju in sredi zime Mestna občina Ljubljana ob pomoči varnostnikov (beri: plačancev) in policije (beri: robocopov) iz prostorov avtonomnega centra Rog nasilno deložirala njegove uporabnice in uporabnike, ni bilo nobenega dvoma več, v kakšnem mestu in kakšni družbi živimo – takšni, kjer zaradi nehumanih in neobzirnih prizadevanj oblasti in kapitala ni prostora za alternative, nemainstreamovske umetniške prakse, za kritično misel, za družbeno in politično angažirano delovanje ter za ekonomsko šibkejše in socialno marginalizirane skupine. Ob evikciji izkazana represija in nasilje sta resnica najlepšega mesta na svetu in izvir lepot Slovenije...

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Mislim svoje mesto: Dolžnost do mesta

Spodnje besedilo avtorja Marka Peterlina je bilo 17.3.2021 objavljeno v Dnevniku pod naslovom Mislim Svoje Mesto: Dolžnost Do Mesta na povezavi www.dnevnik.si/1042951266/Ljubljana/mislim-svoje-mesto-dolznost-do-mesta?....

V začetku marca sta avtoriteti na področju razvoja mest Carlo Ratti in Saskia Sassen na enem najbolj branih urbanističnih spletnih portalov objavila apel mestom po svetu, ki sta ga poimenovala »dolžnost do mesta«. V jedru apela je preprosto načelo: če imaš v posesti nepremičnino, moraš poskrbeti, da ne bo prazna.

Strokovnjaka opozarjata, da je na podlagi najnovejših raziskav mogoče po pandemiji pričakovati velike težave pri vitalnosti večjih mest.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Sram me je

To besedilo je bilo 22.1.2021 objavljeno v Dnevniku pod naslovom Sram me je na povezavi www.dnevnik.si/1042947629/mnenja/odprta-stran/sram-me-je.

Star sem 56 let in redko jokam. Oči se mi orosijo ob kakšnem posebno ganljivem prizoru v knjigi ali filmu ali pa ob žalostnih zgodbah begunskih družin, ujetih v gozdovih južne Slovenije. Ob teh zgodbah se slepim in tolažim z mislijo, da so to stvari, na katere nimam vpliva. To seveda ni res, a tudi ni predmet tega zapisa.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Nasilna deložacija Avtonomne tovarne Rog - javno pismo

Pismo podpore ob nasilni deložaciji Avtonomne tovarne Rog kolektiva asistentk_ov in profesoric_jev Fakultete za socialno delo Univerze v Ljubljani, 28.1.2021

Na fakulteti za socialno delo profesorice, profesorji ter asistentke in asistenti socialnega dela izražamo podporo vsem, ki so bili dne 19. januarja 2021 nasilno izseljeni iz Avtonomne tovarne Rog, vsem kolektivom in posameznicam in posameznikom, ki so tam delovali. Med drugimi so bile to tudi študentke in študenti socialnega dela, ki so v prostorih AT Rog opravljali prakso socialnega dela in bili članice in člani različnih skupin. Obsojamo deložacijo stanovalk in staovalcev iz AT Rog, ki je bila izvedena nasilno in v času pandemije. Nekaj mladih ljudi je bilo poškodovanih, uničeni so bili tudi njihovi osebni predmeti.

Dejanje razumemo kot socialno čiščenje.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Rog______XV

23 Mar 2021 - 12:00 || 23 Mar 2021 - 13:00

____________________Mesto _____________________The City __________________________


__________Start: 23 Mar 2021 - 12:00 |_________| 27 Mar 2021 - 23:00 : End______________

15. obletnica Avtonomne Tovarne Rog_________15th anniversary of Autonomous Factory Rog

_________________konstruktivna___________________neposlušnost_____________________

_______________constructive_________________________disobedience__________________

____________urban a□t intervention______________urbane umetniške inte□vencije__________

3 priponke | 2 komentarja | koledar