V soboto, 25. 3. 2006, se je v zapuščeni tovarni Rog začela izvedba novega socialnega programa ter odprla pobuda za začasno uporabo tovarne z namenom izvajanja neprofitnih in neuveljavljenih dejavnosti.

Rog roji ves čas, zato za obisk ni potrebno čakati. Najboljše se je kar oglasiti in stopiti v stik s trenutnimi uporabniki ter predstaviti svoje ideje in zamisli.

Sram me je

To besedilo je bilo 22.1.2021 objavljeno v Dnevniku pod naslovom Sram me je na povezavi www.dnevnik.si/1042947629/mnenja/odprta-stran/sram-me-je.

Star sem 56 let in redko jokam. Oči se mi orosijo ob kakšnem posebno ganljivem prizoru v knjigi ali filmu ali pa ob žalostnih zgodbah begunskih družin, ujetih v gozdovih južne Slovenije. Ob teh zgodbah se slepim in tolažim z mislijo, da so to stvari, na katere nimam vpliva. To seveda ni res, a tudi ni predmet tega zapisa.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Nasilna deložacija Avtonomne tovarne Rog - javno pismo

Pismo podpore ob nasilni deložaciji Avtonomne tovarne Rog kolektiva asistentk_ov in profesoric_jev Fakultete za socialno delo Univerze v Ljubljani, 28.1.2021

Na fakulteti za socialno delo profesorice, profesorji ter asistentke in asistenti socialnega dela izražamo podporo vsem, ki so bili dne 19. januarja 2021 nasilno izseljeni iz Avtonomne tovarne Rog, vsem kolektivom in posameznicam in posameznikom, ki so tam delovali. Med drugimi so bile to tudi študentke in študenti socialnega dela, ki so v prostorih AT Rog opravljali prakso socialnega dela in bili članice in člani različnih skupin. Obsojamo deložacijo stanovalk in staovalcev iz AT Rog, ki je bila izvedena nasilno in v času pandemije. Nekaj mladih ljudi je bilo poškodovanih, uničeni so bili tudi njihovi osebni predmeti.

Dejanje razumemo kot socialno čiščenje.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Rog______XV

23 Mar 2021 - 12:00 || 23 Mar 2021 - 13:00

____________________Mesto _____________________The City __________________________


__________Start: 23 Mar 2021 - 12:00 |_________| 27 Mar 2021 - 23:00 : End______________

15. obletnica Avtonomne Tovarne Rog_________15th anniversary of Autonomous Factory Rog

_________________konstruktivna___________________neposlušnost_____________________

_______________constructive_________________________disobedience__________________

____________urban a□t intervention______________urbane umetniške inte□vencije__________

3 priponke | 2 komentarja | koledar

Je to res mesto, v kakršnem si želimo živeti?, Arne Vehovar

To besedilo je bilo 18.3.2021 objavljeno v Dnevniku pod naslovom Je to res mesto, v kakršnem si želimo živeti? na povezavi www.dnevnik.si/1042951366/mnenja/odprta-stran/je-to-res-mesto-v-kakrsnem-si-zelimo-ziveti.

Se še spomnite ameriškega predsednika, ki je svoje državljane, pa tudi nas, gledal v oči in lagal? Mnogokrat. To zna tudi naš predsednik vlade. In ljubljanski župan. Ta nam je gledal v oči in zatrjeval, da je bila stara tovarna Rog ob desantu 19. januarja prazna. Zatrjeval je tudi, da so bili uporabniki nasilni in je bil primoran poklicati na pomoč robocope s solzivcem, da so jih vklenili in umirili. Ob tem pa je vojska varnostnikov in gradbenih delavcev po navodilih odvetnikov že rušila in uničevala vse, kar jim je prišlo pod roke. Brez sodne odredbe.

4 komentarji | preberi več

Rogovilka #0

Rogovilka je bila natisnjena poleti 2016 pod močnim vplivom takratnih dogodkov skorajšnje evikcije. Povzema misli boja za neomejen rog uporabe iniciative Ohranimo tovarno Rog.

attachment | savage's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Stanje Roga 15. Marec 2021

state of rog 15/03/2021

5 priponk | vesolc's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

----------------------------->>__________<<--------------------------------------------------------------------

_____________"ROG 21", jedkanica, akvatinta, bakrorez, rgb 2021 __________

vesolc's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj