V soboto, 25. 3. 2006, se je v zapuščeni tovarni Rog začela izvedba novega socialnega programa ter odprla pobuda za začasno uporabo tovarne z namenom izvajanja neprofitnih in neuveljavljenih dejavnosti.

Rog roji ves čas, zato za obisk ni potrebno čakati. Najboljše se je kar oglasiti in stopiti v stik s trenutnimi uporabniki ter predstaviti svoje ideje in zamisli.

Sta__________________________Trem noturno para lisboa

Secret Garden fan · Night Train To Lisbon - sound track

O Parlamento Europeu na sexta-feira novamente sobre a mídia na Eslovênia sem Janša.

's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Pismo podpore Avtonomni tovarni Rog: Lepe fasade, gnila ozadja - Slovensko etnološko in antropološko združenje KULA

...Ko je sredi največje zdravstvene krize v zadnjem stoletju in sredi zime Mestna občina Ljubljana ob pomoči varnostnikov (beri: plačancev) in policije (beri: robocopov) iz prostorov avtonomnega centra Rog nasilno deložirala njegove uporabnice in uporabnike, ni bilo nobenega dvoma več, v kakšnem mestu in kakšni družbi živimo – takšni, kjer zaradi nehumanih in neobzirnih prizadevanj oblasti in kapitala ni prostora za alternative, nemainstreamovske umetniške prakse, za kritično misel, za družbeno in politično angažirano delovanje ter za ekonomsko šibkejše in socialno marginalizirane skupine. Ob evikciji izkazana represija in nasilje sta resnica najlepšega mesta na svetu in izvir lepot Slovenije...

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Mislim svoje mesto: Dolžnost do mesta

Spodnje besedilo avtorja Marka Peterlina je bilo 17.3.2021 objavljeno v Dnevniku pod naslovom Mislim Svoje Mesto: Dolžnost Do Mesta na povezavi www.dnevnik.si/1042951266/Ljubljana/mislim-svoje-mesto-dolznost-do-mesta?....

V začetku marca sta avtoriteti na področju razvoja mest Carlo Ratti in Saskia Sassen na enem najbolj branih urbanističnih spletnih portalov objavila apel mestom po svetu, ki sta ga poimenovala »dolžnost do mesta«. V jedru apela je preprosto načelo: če imaš v posesti nepremičnino, moraš poskrbeti, da ne bo prazna.

Strokovnjaka opozarjata, da je na podlagi najnovejših raziskav mogoče po pandemiji pričakovati velike težave pri vitalnosti večjih mest.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Sram me je

To besedilo je bilo 22.1.2021 objavljeno v Dnevniku pod naslovom Sram me je na povezavi www.dnevnik.si/1042947629/mnenja/odprta-stran/sram-me-je.

Star sem 56 let in redko jokam. Oči se mi orosijo ob kakšnem posebno ganljivem prizoru v knjigi ali filmu ali pa ob žalostnih zgodbah begunskih družin, ujetih v gozdovih južne Slovenije. Ob teh zgodbah se slepim in tolažim z mislijo, da so to stvari, na katere nimam vpliva. To seveda ni res, a tudi ni predmet tega zapisa.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Nasilna deložacija Avtonomne tovarne Rog - javno pismo

Pismo podpore ob nasilni deložaciji Avtonomne tovarne Rog kolektiva asistentk_ov in profesoric_jev Fakultete za socialno delo Univerze v Ljubljani, 28.1.2021

Na fakulteti za socialno delo profesorice, profesorji ter asistentke in asistenti socialnega dela izražamo podporo vsem, ki so bili dne 19. januarja 2021 nasilno izseljeni iz Avtonomne tovarne Rog, vsem kolektivom in posameznicam in posameznikom, ki so tam delovali. Med drugimi so bile to tudi študentke in študenti socialnega dela, ki so v prostorih AT Rog opravljali prakso socialnega dela in bili članice in člani različnih skupin. Obsojamo deložacijo stanovalk in staovalcev iz AT Rog, ki je bila izvedena nasilno in v času pandemije. Nekaj mladih ljudi je bilo poškodovanih, uničeni so bili tudi njihovi osebni predmeti.

Dejanje razumemo kot socialno čiščenje.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Rog______XV

23 Mar 2021 - 12:00 || 23 Mar 2021 - 13:00

____________________Mesto _____________________The City __________________________


__________Start: 23 Mar 2021 - 12:00 |_________| 27 Mar 2021 - 23:00 : End______________

15. obletnica Avtonomne Tovarne Rog_________15th anniversary of Autonomous Factory Rog

_________________konstruktivna___________________neposlušnost_____________________

_______________constructive_________________________disobedience__________________

____________urban a□t intervention______________urbane umetniške inte□vencije__________

3 priponke | 2 komentarja | koledar

Je to res mesto, v kakršnem si želimo živeti?, Arne Vehovar

To besedilo je bilo 18.3.2021 objavljeno v Dnevniku pod naslovom Je to res mesto, v kakršnem si želimo živeti? na povezavi www.dnevnik.si/1042951366/mnenja/odprta-stran/je-to-res-mesto-v-kakrsnem-si-zelimo-ziveti.

Se še spomnite ameriškega predsednika, ki je svoje državljane, pa tudi nas, gledal v oči in lagal? Mnogokrat. To zna tudi naš predsednik vlade. In ljubljanski župan. Ta nam je gledal v oči in zatrjeval, da je bila stara tovarna Rog ob desantu 19. januarja prazna. Zatrjeval je tudi, da so bili uporabniki nasilni in je bil primoran poklicati na pomoč robocope s solzivcem, da so jih vklenili in umirili. Ob tem pa je vojska varnostnikov in gradbenih delavcev po navodilih odvetnikov že rušila in uničevala vse, kar jim je prišlo pod roke. Brez sodne odredbe.

4 komentarji | preberi več

Rogovilka #0

Rogovilka je bila natisnjena poleti 2016 pod močnim vplivom takratnih dogodkov skorajšnje evikcije. Povzema misli boja za neomejen rog uporabe iniciative Ohranimo tovarno Rog.

attachment | savage's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Stanje Roga 15. Marec 2021

state of rog 15/03/2021

5 priponk | vesolc's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več