V soboto, 25. 3. 2006, se je v zapuščeni tovarni Rog začela izvedba novega socialnega programa ter odprla pobuda za začasno uporabo tovarne z namenom izvajanja neprofitnih in neuveljavljenih dejavnosti.

Rog roji ves čas, zato za obisk ni potrebno čakati. Najboljše se je kar oglasiti in stopiti v stik s trenutnimi uporabniki ter predstaviti svoje ideje in zamisli.

poziv za predložitev video in foto materiala o dogajanju v in pred Rogom med 19.1.2021 in 21.1.2021

VIDEO IN FOTO:

Pozivamo vse sosede in mimoidoče, ki imajo posnetke iz dogajanja med 19.01 in 21.01. na Trubarjevi 72 in njeni okolici, da jih pošlejo na info@komunal.org ali na komunal@riseup.net. Zbira se dokazno gradivo v sodnih postopkih: o prihodu policije, varnostne službe in delovnih storjev na obočje (ključna je vidna sočasnost in ura), o “ven metanju posameznikov, ki so zjutraj bili v tovarni 19.”,o uničevanju stvari in o nasilju represivnih organov.
+++ENG+++

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

greetingz


he rogcrew,
we r sending soldiaric greetingz from our SQUAT//RANZIG AM DANZIG//@WE NEED HOMES TO STAY AT HOME in Frankfurt, Germany. We are spreading ur story and your call for donations. We hope u keep fighting against the repression and gather new energy to create and reclaim new utopian spaces of freedom in your city! They can evict our houses, but they can't evict solidarity!!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

// Pogreb kulture : ______ _____________

//// Žalna slovesnost: pogreb kulture
/// Ko razumemo, da je selektivnost novic naklonjena tistim, ki imajo moč, položaj in bogastvo, preidemo od liberalnega pritoževanja nad površnostjo medijev, do radikalne analize, kako mediji z veliko spretnosti služijo vladajočim krogom.
//// Ja,ja saj razumem rusko že iz osnovne šole, ...
/// Samo pomagati hočem, _____.
////
///
//
/

/// In sum, the news media’s performance is not a failure but a skillfully evasive success. Their job is not to inform but to disinform, not to advance democratic discourse but to mute it, telling us what to think about the world before we have a chance to think about it for ourselves. When we understand that news selectivity is likely to favor those who have power, position, and wealth, we move from a liberal complaint about the press’s sloppy performance to a radical analysis of how the media serve the ruling circles with much skill and craft.

/ METHODS OF MEDIA MANIPULATION

attachment | Tito's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

/// fwd / Napad na Rog ali doktrina šoka

Napad na Rog ali doktrina šoka

Podrobnosti
Objavil(a) Rok Kralj
Ustvarjeno 23 Januar 2021
Zadetkov: xxxx

Pred kratkim smo lahko sredi Ljubljane videli, kaj pomeni in kako deluje "doktrina šoka". Mislimo na poseg v prostorih bivše tovarne Rog. Leta 2007 je kanadska avtorica in aktivistka Naomi Klein v znameniti knjigi Doktrina šoka (The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism) opisala mehanizme delovanja sodobnih neoliberalnih politik prostega trga. Povedano na kratko: radikalne spremembe v smeri privatizacije in komercializacije naravnih virov, javnih storitev, svobodnih prostorov itd. so najlažje izvedljive takrat, ko je družba v šoku – bodisi zaradi notranjih okoliščin (državni udar, ekonomska kriza itd.), bodisi zaradi zunanjih okoliščin, npr. v primeru naravne katastrofe.

rgb's blog | 1 komentar | preberi več

"if you need anything" from Bram Bos

Good people of Rog,
Mark my words. The righteousness of God may be beyond your comprehension, but if you are righteous in the eyes of God, he will take you in his palms. This is a blessing for your future.
Your resistance is nothing but a seed for Christ. They took it from you. Now rejoice.
Thank you, my dear friends. With you in hope and sorrow.
Yours, Bram

1 komentar

Pismo podpore Avtonomni tovarni Rog in njenim uporabnikom

Ponedeljek, 25. 1. 2021
Na Oddelku za kulturologijo Fakultete za družbene vede obsojamo akte nasilja Mestne občine Ljubljana, ki je namesto vzpostavljanja socialnega miru in dialoga v kriznih časih epidemije raje poskrbela za poglabljanje različnih stisk: spontanih ustvarjalcev in uporabnikov tovarne, brezdomnih, azilantov, študentov ter ostale mestne margine.

1 komentar | preberi več

pismo podpore rogu, oddelek za sociologijo FF UL, 25.1.2021

...Oddelek za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je zgrožen nad nasilno deložacijo ustvarjalk in ustvarjalcev iz Avtonomne tovarne Rog in uničenjem njihove opreme in stvaritev.
Predstavniki Mestne občine Ljubljana so v preteklih dneh skušali upravičiti likvidacijo skupnosti v Rogu s tem, da so prostori v Rogu komunalno neurejeni – čeprav bi mesto moralo biti pri tem partner. Upravičevali so jo s tem, do so imeli zemljiškoknjižno in sodno kritje za prevzem posesti nad stavbami – a s tem ne morejo zmanjšati pravne teže dejstev, da so v izvršbi poškodovali premično imovino uporabnikov, da jim niso dali priložnosti za varen umik in da so deložacijo izvedli prek oseb brez ustreznih licenc za izvršbe. Napad na Rog so mestni uradniki skušali upravičiti s trditvijo, da so njegovi uporabniki in uporabnice zavračali dialog – s tem pa skušajo preusmeriti pozornost od dolgoletnega vsebinskega bistva spora. To je v tem, kakšne vsebine naj bi bile v prenovljenem Rogu.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več