Uporabniki

sredi puščave sem našel sled

"A civilization is build on what is required of men, not on that which is providede for them.

Man is, above all, he who creates. And their alone is brotherhood who work together"

Herbert Read

anais's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Čajanka, 8. maja 2006 v prostorih tovarne Rog

Bliža se datum naslednje čajanke, na kateri bomo debatirali o tem, ali avra umetnine s tehnično reprodukcijo propada ali ne, oziroma na kaj se ta avra nanaša; kaj je potemtakem original in kaj kopija; kaj je kultna vrednost umetnine in ali je mogoče narediti umetnino – torej podobo brez konteksta – ali se v Benjaminovemu spisu umetniško delo obravnava bolj v smislu medija kot vsebine. Pri tem se kot pomemben del izpostavlja ravno vsebinski oziroma družbeni kontekst umetnine. Ali medij določa vsebino/koncept, ali vsebina/koncept določa medij, oziroma nastanek novih izraznih sredstev iz obstoječih. Širši spekter vsebin (žalost, ljubezen, gibanje…) se sicer ponavlja, vendar določeni mediji ostajajo isti (slike so enake tako v romantiki kot modernizmu – so na platno nanesene barve), želje po izražanju novih vsebin pa odpirajo nova izrazna sredstva (film iz fotografije, body art iz gledališča in likovne umetnosti - npr. znotraj tehničnih možnosti lahko nekaj narediš); oziroma nova izrazna sredstva in novi družbeni problemi (npr. terorizem, narkomanija …) določajo nove vsebine tudi starim medijem.

jadranka ljubičič's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

PI-FF (Politično nekorektni filmski festival 2006)

1. - 7. maj 2006 - PROGRAM FESTIVALA / FESTIVAL PROGRAMME
www.pi-ff.si

PONEDELJEK, 1. MAJ 2006 / MONDAY, MAY 1st, 2006

19:00 :: EuroMayDay, dvorana Gustaf

  • Ragbi mulci / Rugby Boyz (r: Khavn, Filipini / Phillipines, 2006, barvni / colour, 7')
  • Še malo zdrži / Walk on a Little More (r: Sim Min Young, Južna Koreja / South Korea, 2005, barvni / colour, 15')
  • Nekega lepega dne / One fine day (r: Hah Jun-won, Južna Koreja / South Korea, 2003, barvni / colour, 20’)
  • Čevapčiči / Cevapcici (r: Jonas Meier, Švica / Switzerland, 2004, barvni / colour, 5')
  • Imperij / Empire (r:Edouard Salier, Francija / France, 2005, barvni / colour, 4')
  • Zombi Zacharias / Zacharíes Zombie /Zachary Zombie (r: Antonio Zuzera, Španija / Spain, 2004, barvni / colour, 7’)
  • Meso / Flesh (r: Edouard Salier, Francija / France, 2005, eksperimentalni, barvni / colour, 10')
moonflower's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Disciplina 1.1

E. M. se je večkrat neprimerno obnašala do moških v galvani. Dne 20. 1. 1989 sta jo v popoldanski izmeni R. A. in A. M. slekla. Dne 12. 1. 1989 pa je E. M. zamudila na delo 15, dne 26. 1. 1989 pa 10 minut.

V svoj zagovor je imenovana povedala, da je omenjenega dne med delovnim časom odšla v brusilnico, kjer sta že bili njeni sodelavki. Ko je prišla tja, jo je R. prijel za roke, A. pa ji je slekel spodnji del trenirke, ter jo položil na tla. Poudarila je, da jima za tako dejanje ni dala nobenega povoda.
Glede zamud pa je tovarišica E. M. izjavila, da zjutraj ni slišala budilke.

Kazen: prenehanje delovnega razmerja s pogojnim odlogom ukrepa za šest mesecev, če do dokončnosti sklepa E. M. ne bo ponovno kršila delovnih obveznosti, in denarna kazen v višini dveh osmin bruto povprečnega dnevnega osebnega dohodka.

Vir: Sklep Disciplinske komisije Tovarne dvokoles in opreme "Rog" št. 10/98 (8. 2. 1989)

pirman's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Gibalna delavnica za vse - TEMNO KOT ...

V četrtek, 4. 5. od 19:00 do 20:30, 3. nadstropje:

Rogova sekcija za neodgovorno telo vabi na gibalno delavnico za (ne)gibalce.

Sekcija za neodgovorno telo's blog | 1 komentar

Disciplina 1.2

R. A. se je do sodelavke E. M. obnašal neprimerno. Prijel jo je, njegov sodelavec A. M. pa jo je do golega slekel. Kljub večkratnim opozorilom s podobnim početjem niso prenehali. Poleg tega je tovariš R. sodelavkam metal v žepe cigaretne ogorke.

Imenovani je v zagovoru povedal, da ima s tovarišico E. M. nemalokrat probleme. Ona da prihaja v brusilnico, izziva delavce in jih moti pri delu. Tudi omenjenega dne je prišla in si začela odpenjati delovno obleko, nakar jo je R. prijel, A. pa ji je nekoliko potegnil trenirko navzdol, ni pa res, da jo je slekel do golega.

Glede cigaretnih ogorkov pa je imenovani izjavil, da to počnejo v delovni organizaciji praktično vsi delavci, ne samo v njihovem oddelku, kakor tudi ne le tisti, ki jim je to očitano.

Kazen: prenehanje delovnega razmerja s pogojnim odlogom ukrepa za šest mesecev, če do dokončnosti sklepa R. A. ne bo ponovno kršil delovnih obveznosti.

Vir: Sklep Disciplinske komisije Tovarne dvokoles in opreme "Rog" št. 11/89 (8. 2. 1989)

pirman's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Kdo je HUGO CHAVEZ

Pozdravljeni! Že nekaj časa bi vam rad napisal besedo ali dve o Hugu Chavezu in Venecueli. In o njegovem boju proti imperializmu multikorporacij in terorizmu zda. Tema je obsežna, pa se je nisem in nisem lotil. No, za začetek vam prevajam članek gospoda Oscarja Hecka, v katerem na kratko oriše dejstva Chavezovega predsednikovanja Venecueli.

0. 1992 leta Chavez poizkusi izvesti državni udar, a ne uspe.

grega's blog | 1 komentar | preberi več

Disciplina 1.3

A. M. se je neprimerno obnašal do sodelavke. R. A. je prijel E. M., imenovani pa jo je do golega slekel. Kljub večkratnim opozorilom s podobnim početjem ne prenehajo. Poleg tega pa tovariš A. meče sodelavkam v žepe cigaretne ogorke.

Imenovani je v svoj zagovor povedal, da je tega dne normalno opravljal svoje delo, nakar je prišla k njemu tovarišica E. M. in mu pričela odpenjati delovno obleko. Enako je storila tudi tovarišu R. Ta jo je nato prijel, on pa ji je trenirko nekoliko potegnil navzdol, nikakor pa ni res, da bi jo slekel do golega.

A. M. je poudaril, da tovarišica E. M. večkrat izziva in moti njega, kakor tudi druge pri delu. Glede metanja ogorkov pa je povedal, da res včasih vrže komu ogorek v žep, vendar le, če ga kdo vrže njemu.

Kazen: prenehanje delovnega razmerja s pogojnim odlogom ukrepa za šest mesecev, če do dokončnosti sklepa A. M. ne bo ponovno kršil delovnih obveznosti.

Vir: Sklep Disciplinske komisije Tovarne dvokoles in opreme "Rog" št. 12/89 (8. 2. 1989)

pirman's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Ukrep

Prepovedana je nabava vsega od svinčnika naprej kar velja tudi za zaposlovanje.

Vir: Okrožnica Tovarne dvokoles in opreme "Rog" št. 4 (11. 11. 1987)

pirman's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

simbolne perspektive

2 in quadrato sta italjanska umetnika - ki izrabljata iztočnice street arta in suprematizma. Akcija, ki sta jo izvedla se nanaša na polepljenje reklamnih plakatov , da bi prekoračila simbolne oblike današnjega družbenega komuniciranja. Na ogled v Tovarni Rog izdelek, ki ga lahko tudi sami reproducirate...polepimo reklame, da bomo lahko soustarjali z različno simboliko komuniciranja v urbanem prostoru!

anais's blog | 1 komentar | preberi več
XML novice