Uporabniki

Delovna akcija: avdio-vizualni prostor v prvem

V torek, 25.4. ob 13h si želimo čim več delovnih rok za pomoč pri urejanju prostora za avdio-vizualno produkcijo v prvem nadstropju. Zastavljena naloga je pošten zalogaj - premikala se bo ena stena (kovinsko ogrodje + les vmes), treba jo je osvoboditi vsega, kar jo drži na mestu, in obrniti za 90 stopinj. Da bo misija uspela, bo verjetno potrebna moč male množice!

kbajo's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Predavanja "La otra campaña" – "druga kampanja"

Cezar Zuniga Flores (Mexico City)

Ponedeljek, 24. 4. 2006, ob 15:00, slavno II. nadstropje - ROG

Tu pravijo, da najstarejši govorijo, da so jim drugi pred njimi povedali, da so prvi na teh pobočjih zelo spoštovali obliko školjke. Pravijo, da pravijo, da so jim povedali, da školjka predstavlja vstop v srce. In pravijo, da pravijo, da so jim povedali, da školjka hkrati predstavlja slovo srca, da bi hodil po svetu, kot so prvi poimenovali življenje. In ne le to. Pravijo, da pravijo, da so jim povedali, da se je s školjko klicalo kolektiv, da bi šla beseda od enega k drugemu in da bi bil dogovor sklenjen. Prav tako pravijo, da pravijo, da so jim povedali, da je školjka pomagala ušesu, da bi slišalo najbolj oddaljeno besedo. Tako pravijo, da pravijo, da so jim povedali. Jaz ne vem. Stopam s tabo, z roko v roki in ti kažem, kar vidi moje uho in slišijo moje oči. In vidim in slišim školjko, pu’y, kot ji pravijo v tukajšnjem jeziku.[1]

nomadska univerza's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Ohcet

V času, ko so v Tovarni dvokoles in opreme "Rog" vsak delovni dan izdelali 1792 absolutnih enot kolesne proizvodnje, življenjski stroški pa so se v primerjavi s preteklim letom povečali za 86,9 %, je delovna organizacija z Ljubljansko turistično zvezo sklenila Družbeni dogovor o združevanju sredstev za financiranje mednarodne folklorne prireditve "Ohcet v Ljubljani".

V dogovoru so ugotovili, da ima tradicionalna prireditev velik kulturni, politični in gospodarski pomen za mednarodno sodelovanje delavcev, delovnih ljudi in občanov mesta.

S to prireditvijo se namreč

  • ohranjajo narodni običaji, šege, navade in folklora
  • povezuje sodelovanje med narodi in turističnimi kraji
  • pospešuje razvoj gospodarstva
  • dosega velika popularizacija Ljubljane, Slovenije in Jugoslavije.

Za pospeševanje gospodarstva z ohcetjo je Rog "združil sredstva" v višini polovice povprečne mesečne plače.

Vira: Informacija o rezultatih poslovanja v obdobju januar - maj 1986 Tovarne dvokoles in opreme "Rog" (9. 6. 1986) in Družbeni dogovor o združevanju sredstev za financiranje mednarodne turistične folklorne prireditve "Ohcet v Ljubljani" (4. 3. 1986)

pirman's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Obiskovanje

Problem zavarovanja vhoda - rampa - ni ustrezno rešen, saj ne pomeni nobene ovire za obiskovalce. Dnevno je mnogo vstopov v delovno organizacijo po potrebi vprašanja za zaposlitev. Prostori sprejema novih delavcev niso primerno locirani, morali bi biti v bivših prostorih ambulante. S tem bi bil izključen vstop v Rog za večji del obiskovalcev.
Ni mogoče prepustiti vso kontrolo izvajanja predpisov in navodil vratarski službi!

Vir: Dopis Organizacijske službe Delavskim svetom Tovarne dvokoles in opreme "Rog" (28. 6. 1985)

pirman's blog | 1 komentar

rasizem v komercialnih reklamah

Podoba ženske, bele, v belo oblečeno obleko - dvojina simbolov pomena "bela koža"- in moškega z obrito glavo in čokoladno kožo, v objetem položaju!

napis ki je spremljal reklamni oglas za firmo Agrina na cesti ob železnici...samo ne vprašaj. reklama za semena kumaric

odlično seme! njihove kumare, oziroma predstava kumare, ki leži ob strani moške podobe. predpostavka o sprejetju veličasnega mita o seksualnih podobah, ki se vežejo na rasistično razlikovanje...

attachment | anais's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

ROGZIN/TEMPZIN2 release

V nedelju, po delovski akciji (recimo, ob 19h...), bo na drugem nadstropju ROGa release pricakovani ROGZIN/TEMPZIN2!!! Pridi prelistat, debatirat in nacrtovat naslednjo stevilko...

Vabljeni,
mlada slovarja tujk...

ehrlemark's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Sanjski džem - Jam session za ustvarjalce vseh branž umetnosti

V nedeljo, 23.4.2006 ob 18.00, 3. nadstropje (tema: SANJE)

Vsaj nekateri plesalci radi jemo marmelade. Večinoma v prijetni družbi. Ob dobrem vzdušju. Sploh tiste dobro odplesane džeme, ki nastaneje v kotu neke nedelje. Slast ustvarjanja. Neobremenjenega z rezultatom. Mljac. Si za? Dober tek.
Na džemu so dobrodošli ustvarjalci iz vseh kotov umetnosti in gledalci, ne samo plesalci. Torej še ena prilika za spoznavanje ne samo preko verbalnih sredstev.

Doprinosi: poleg sebe še sveče, primerno obutev in (toplo) obleko ter še kak predmet, ki ga povezuješ s temo. Pa pijačo ter jedačo za podkrepitev.

Dodatno: na isti dan ob 16.00 priprava prostora za džem in isti dan ob 17.00 priprava teles na džem (trening vodi Gregor Kamnikar).

Sekcija za neodgovorno telo's blog | 4 komentarji

podajamo vez...


Vsredi te betonske strukture, simbolni
termitnjak tisoč trenutkov svobode
solidarnosti --
  
Nova's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Čiščenje prostorov OMI Inštituta in spoznavni dan

V soboto, 22.4.2006 ob 11h bomo čistili prostore zgradbe na zahodnem delu dvorišča. To delovno zabavo bomo izkoristili za izmenjavo idej o dejavnostih, ki bodo tam potekale.

Prostor je konceptualno namenjen laboratoriju za eksperimentalno medicino, a to naj ne bo ograda, temveč bolj izhodišče za nastajanje zlitin med znanostjo, umetnostjo, humanizmom in še čem...karkoli vidiš, ko zapreš oči. Pridi!

OMI Inštitut's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Upori v Franciji

Danes, 22. 4. 2006 ob 22:00 v 2. nadstropju ROG

Upori v Franciji - pogovor z Emanuelo, aktivistko Act-Up in evropske mreže EuroMayday

nomadska univerza's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj
XML novice