Uporabniki

Kolektivno pisanje gledališkega besedila o Rogu

Napoved dogajanja:
Vse obiskovalce teh spletnih strani že zdaj (čeprav je ideja še v povojih) vabim k sodelovanju pri nastanku dramskega(?) oz. gledališkega besedila o dogajanju v tovarni Rog oz o začasni/h zasedbi/ah. Besedilo bi pisali kolektivno. Tekst bi lahko dodajal vsakdo(!), ki obišče spletno stran tovarna.org. Besedilo v nastajanju in končno besedilo (če bo pisanje kdaj zaključeno) bi bilo ves čas prosto dostopno na spletni strani. Naseljevalo bi prostor med fikcijo in realnostjo. Služilo bi lahko kot osnova za gledališke in plesne predstave, ki bi jih producirali/izvedli v tovarni Rog, postalo bi lahko inspiracija za mnogotere projekte raznovrstnih umetnikov, ki souporabljajo Rog, (p)ostalo bi dokument časa itd.itd.

mareb's blog | 7 komentarjev | preberi več

Ravi Sundaram (Indija)

Petek, 21. 4. 2006, ob 18:00 v 2 nadstropju Roga pogovor z Ravijem Sundaram, soustanoviteljem www.sarai.net iz Indije. Pogovor bo v angleščini (moderira Mapla Razsa).

nomadska univerza's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Gibalna delavnica za vse - Temno kot v Rogu

V četrtek, 20.4. ob 19:00 do 20:30, 3. nadstropje

Rogova sekcija za neodgovorno telo vabi na gibalno delavnico za (ne)gibalce.

Sekcija za neodgovorno telo's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Rog je svet

Ta četrtek bo med 15. in 21. uro v drugem nadstropju v tovarni svobodne proizvodnje in svobodnih odnosov Rog antirasistični pique-nique z naslovom »Rog je svet«.

Na srečanju mnogoterih realnosti bo padla kakšna debata, ustvarjalo se bo rekvizite za antirasisitično manifestacijo, ki bo potekala 26. 4. 2006 v Ljubljani, gledalo filme, se spoznavalo, izmenjevalo izkušnje i

blanco's blog | 1 komentar | preberi več

International Festival

International Festival are devoted ROG supporters

International Festival

Tor Lindstrand's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Kakšen delavec si? __adm?_=15

Vzemi si nekaj minut in odgovori na spodnja vprašanja. Test ti bo povedal ali sodiš med kandidate za začasne presežne delavce.

Rok
A. Nikoli ne dosegam roka. Nadrejeni stalno urgira.
B. V povprečju roke dosegam.
C. Delo opravim v roku oz. pred rokom.

Kvaliteta
A. Delam škodo.
B. Delo opravljam brez pripomb.
C. Po kvaliteti izstopam pred drugimi.

Samoiniciativnost
A. Sem nezainteresiran. Naredim, kar mi naročijo.
B. Svojih nalog se zavedam.
C. Popolnoma sem samostojen, dajem tudi predloge za izboljšanje delovnega procesa.

Točkovanje:
A = 0
B = 5
C = 10

Če si dosegel manj kot 30 točk, ti lahko pomagajo obdržati delo le še ustrezna strokovna izobrazba, daljša delovna doba ali težke socialne razmere.

Vira: Kriteriji in merila za ugotavljanje presežnih delavcev, dokument iz Tovarne dvokoles in opreme Rog (ok. 1996) in Zapisnik 10. redne seje Delavskega sveta podjetja Rog (17. 10. 1996)

pirman's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Delavnica v prvem

prvi sestanek & stanje, četrtek 13/4/06

3 priponke | PeraRocha's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

O študentskih protestih v Franciji

Časopis Dnevnik ima vsaj enega dobrega novinarja – Maroje Mihovilovič. Gospod Maroje, hvala. Tako sem prek njegovega članka izvedel kdo je predsednik fr. Študentske Organizacije. Ta mladenič prihaja iz družine politikov. Povzemam spomin na članek:
Pri 16ih letih se je bil začel aktivno udeleževati delovanja političnih organov znotraj svoje šole. Pri 18 se je včlanil v stranko. V kratkem je postal del ožjega-vodilnega kroga le te.Ob sprejemu predsednikovanja študenske organizacije, se je moral iz svoje stranke (zaradi statutno določene ekskluzivnosti) izčlaniti. Sedaj šteje nekje 25 let.

Francija vre. Vre že nekaj let. Povreva več kot desetletje. Francija polna nasprotij. Krivic. Francija polna ponosa, ki se v soju anglo-saksonskega sonca topi. Razslojena družba, priseljenci iz nekdanjih kolonij. Geta. Socialne krivice. Droge. ...
Francija je revolcionarna nacija (bolje rečeno, je revolucionarni milje). Ob doseganju kritične mase nezadovoljstva, je francoski vzorec – ulica, opeke, kri, kotaleče glave.

grega's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

grejpfrut vabi - sob. 22h

V soboto, 15. 4., ob 22h grejpfrut vabi v desno krilo 2. nadstropja na druzenje in projekcijo kislih videov grejpfrut produkcije. Grejpfrut obenem izreka iskrene cestitke tistim, ki bodo zdrzali do konca. (milo receno: prneste si stole)

grejpfrut's blog | 1 komentar
XML novice